Den tradisjonelle japanske skrubberen Tawashi er tradisjonelt laget av hampepalme og fungerer som et praktisk hjelpemiddel for bading og rengjøring. For en stund nå har en populær håndverk eller rettere hekle- og vevemetode utviklet seg fra dette. På den måten kan du få en Null avfall Lag tawashi selv. Gamle sokker, strømpebukser og ermer fra forskjellige klesplagg kan raskt og enkelt gjøres til vaskekluter, svamper, massasjeputer og til og med gryteholdere og underlegg. Ta en titt i de følgende linjene for å se hvordan du kan fjerne dette, selv uten erfaring, og hva de viktigste fordelene med en hjemmelaget Tawashi -svamp er.

Å lage tawashi selv er bærekraftig og morsomt

lag mini tawashi svamp selv

4 viktige grunner til å lage Tawashi -svamp selv

 1. Ved å lage tawashi selv kan du holde deg borte fra syntetiske svamper, som er behandlet med sterke kjemikalier og laget av mineralolje.
 2. Du kan gjenbruke gamle sokker og andre gamle klær og gi dem et nytt liv.
 3. Denne miljøvennlige svampen kan steriliseres i vaskemaskinen og brukes i mange måneder, lengre enn en vanlig svamp.

 4. DIY Tawashi -svampen er også en morsom og rask håndverksaktivitet med venner eller barn.

En stor null -avfall -affære for store og små

få tawashi til å svømme selv

Tawashi instruksjoner trinn for trinn

Materialer og verktøy:

 •     gamle sokker, tykke strømper eller strømpebukser
 •     En treplate (minst 16-20 cm per side)
 •     20 spiker
 •     saks
 •     hammer
 •     blyant
 •     Hersker
 •     Vinkelmåler eller stoppekvadrat

Du har sannsynligvis allerede de fleste hjemme

materialer verktøy tawashi svamp

Og slik er det gjort:

I dette tilfellet handler det om å lage Tawashi selv om en superenkel veveteknikk. For å gjøre dette, bør du imidlertid først bygge en såkalt vevstol. For dette trenger du treplaten, spikrene og hammeren.

Første trinn

tawashi svampebrett instruksjoner

Tegn først en firkant med 14 cm lange sider på treplaten ved hjelp av linjal og penn. Mål 3 cm fra hvert hjørne på hver side og merk 5 punkter på hver side i en avstand på 2 cm. Det betyr at du har 5 poeng på hver side av torget, hvor du deretter kjører inn neglene. Så veven din er først klar.

2. trinn

gamle klær tawashi

tawashi stoffstrimler

Klipp 10 strimler stoff fra dine gamle sokker, strømpebukser eller genserhylser. Hver stripe skal være omtrent 3 cm bred. Du kan også blande strimler i forskjellige farger og teksturer for å gjøre din tawashi enda mer original.

Hva med for eksempel med rødt og blått?

Lag tawashi selv i to farger

3. trinn

instruksjoner tawashi svamp

Sett de fem første stoffstrimlene eller stoffringene loddrett opp ved å feste dem på neglene.

4. trinn

lag tawashi selv instruksjoner

Deretter begynner du å trekke de neste 5 stoffringene gjennom de vertikale etter hverandre. Du bør bare beholde den i riktig rekkefølge. Tre den første horisontale stripen fra toppen av den første vertikale stripen først, og deretter under den andre vertikale stripen. Fortsett å veksle på denne måten. For den andre horisontale stripen, trekk den først fra undersiden av den første vertikale stripen og fortsett å veksle. Jobb deg gjennom til du har et resultat som det som vises på bildet nedenfor

Enkel veveteknikk med garantert wow -faktor

enkel metode tawashi

5. trinn

gjør det selv tawashi svømte med hendene

tawashi stoff svamp

Etter at du er ferdig med vevingen gjenstår det bare å gi din Tawashi -svamp mer støtte og frigjøre den fra veven. Og det skjer ved fortsatt å koble endene sammen. For å gjøre dette, fjern endene av to tilstøtende ringer av stoff fra neglene, fra et av hjørnene. Legg deretter den første stoffringen over den andre og trekk forsiktig. Så nå har den andre ringen blitt den første, så å si, og du kan deretter plassere den over den neste stoffringen. Så fortsett til den siste ringen.

6. trinn

enkle instruksjoner for å lage tawashi selv

Den siste stoffringen danner en løkke som du bør la være slik. Dette er fordi den senere vil bli brukt til å henge på badet eller hvor du vil. fullstendig!

Du kan lage så mange Tawashi -svamper du trenger så raskt og enkelt. Selvfølgelig bruker du den samme veven om og om igjen. Hvis du trenger større svamper eller vaskekluter, gjør du forståelig nok til en større vevstue. Prinsippet forblir det samme.

Bare eksperimenter med forskjellige klesplagg og prøv å tenke og handle mer og mer null avfall og “grønt”!

Gi sokkene en ny sjanse

lag gamle tawashisokker selv

Tawashi fungerer også godt som moppeklut

tawashi svømte

La kreativiteten ta over sjel og kropp!

tawashi fra gamle klær instruksjon

gamle tekstiler tawashi

tawashi gjør deg en idé om å sykle opp