Leter du etter en rask og enkel katteleke som du kan lage selv på kort tid? Faktisk kan du gjøre dette enkelt og ha det gøy mens du gjør det. Du kan til og med lage et slikt katteleker sammen med barnet ditt og samtidig oppmuntre kreativiteten og finmotorikken. Så vi har en veldig enkel idé klar for deg. Les videre og lag en morsom fisk av en gammel sokk til huskatten din. Nedenfor finner du en veldig enkel guide og noen nyttige tips for det. Hold deg til det og gjør huskatten glad!

Tinker cat lekefisk fra en gammel sokk

Katteleker med sokker, tinker kjæledyr

Lag katteleker – sokkefisk

Ta en titt på vår nye hjemmelagde katteleke: en knitrende fisk som utelukkende består av en sokk, papir og har googly øyne

DIY fisk fra enkle sokker

Katteleker lager sokker til fisk

Den enkle guiden for å lage et morsomt katteleker:

Nå kommer vi til instruksjonene, hvis dette er nødvendig i det hele tatt, fordi denne katteleken er helt enkel å lage.

  • Ta en gammel sokk (helst en ankelsokk for å oppnå samme utseende som bildet nedenfor)
  • Få også noe å stappe sokken med. Vi brukte innpakningspapir.
  • Du kan tegne fiskens øyne med en tusj eller bruke googly øyne.

En enkel og rask katteleke

Tinker leker med sokker katt leker sokker fisk

Lag leker med sokker – nødvendige materialer

Leker med sokker lager materialer til katteleker

Det første trinnet er selvfølgelig å ta sokken og stappe den full!

Det beste materialet å fylle disse små fiskene med er akkurat dette papiret som følger med nyinnkjøpte sko – også papiret som hjalp skoene med å holde formen. Dette er den helt perfekte størrelsen og tettheten, og den bråkete støyen denne papirtypen lager får kattene til å begeistre seg over det. Etter vår mening er alt som kan lage en slik lyd mye mer kattunge-vennlig enn et mykt fyll, for eksempel med bomullsdott eller gamle klær. Men eksperimenter med forskjellige typer fyll for å se hva katten din liker best!

Du trenger en ankelsokk

Leker med sokker lager katteleker

Bruk papiret du fikk med nylig kjøpte sko

Leker med sokker tinker kattelekerpapir

Eller bare innpakningspapir

Katteleker med sokker, tinkerideer

Når du er ferdig med å stappe, knytter du en enkel knute i bunnen av det fylte området. Sørg for at du har igjen nok plass til knuten og ikke stappet for mye! Dette er spesielt viktig når du arbeider med en ankelsokk. Men hvis du forlater litt plass, vil halen på sokkfisken se fin ut.

Fyll sokken med papiret

Leker med sokker lager ideer for katteleker

Det skal være litt løst

Katteleketøy med sokker tinker ankelsokk

Ikke bekymre deg for mye om du har darned sokken for mye, for å knytte en knute er selvfølgelig ikke endelig, og du kan alltid løsne knuten og darn sokken som du vil.

Nå kan du knuse sokken og tegne øynene med en tusj eller lime løse øyne. Du kan til og med legge til en munn eller fiskeskala hvis du vil.

Knytt sokken

Katteleker tinker leketøy med sokker fisk

Hvis katten din liker denne DIY -leken like mye som deg, bør du ta deg tid til å lage mange forskjellige varianter av den – med forskjellige farger og stiler av sokker, og selvfølgelig med forskjellige fyllinger, for å se hvilke kombinasjoner katten din fungerer best vær så snill.

Tinker leker med sokker katt leketøy instruksjoner

Vår favoritt blant de to variantene som er vist her er definitivt den oransje sokken. Denne katteleken ser ut som en gullfisk, ikke sant? Med det i bakhodet kan du også bruke en rosa eller rosa sokk til å lage en laks. Du kan trygt male noen få vekter på disse!

Til slutt tegner du øyne og muligens fiskevekter

Katteleketøy med sokker tinker oransje fisk

Kreativiteten som kan slippes løs med denne enkle katteleken er ubegrenset. Så la fantasien løpe løpsk og lag litt sokkfisk til katten din og ha det gøy med både deg og din kjære huskatt!

Og leken med den nye katteleken kan begynne …

Lag katteleker selv, tinker leker med sokker Katteleker med sokker, tinker dyreliv Tinker cat leker med sokker Leker med sokker får katteleker til å fiske under teppet