Den gamle kunsten med makrame -knyteteknikken fascinerer oss igjen og igjen. I vår fantasi og når det gjelder dekorasjon, er det forbundet med den drømmende og ville boho -stilen. Dette imponerer med sin tilfeldighet og gir ikke bare huset og hagen, men også antrekket vårt et umiskjennelig etnisk preg. Vi har allerede gitt deg mange macrame DIY -ideer med instruksjoner som er enkle å replikere, selv for nybegynnere. I dag vil vi gi deg en enkel grunnleggende instruksjon for macrame fjær med ytterligere kreative prosjekter. Dette kan tjene som grunnlag for ytterligere DIY -kreasjoner med den populære knuteteknikken.

Lag makramefjær som veggdekorasjon selv 

boho høstdekorasjon lag macrame fjær selv

Macrame fjær i mange varianter

Det beste med macrame er at selv de enkleste knuteprosjektene kan se super vakre ut. Nykommere kan lage vakre kreasjoner med bare noen få makrame -knuter. Det er mange måter å lage en macrame fjær på, for eksempel ved å bruke teknikken som du finner i instruksjonene nedenfor.

Dette er veldig populært som veggdekorasjon eller mobil, men også som vase-, lykt- eller lampeskjermdekor ser knyttede fjær ganske enkelt fabelaktige ut. Du kan designe dem i forskjellige farger etter ønske eller holde dem puristiske i hvitt, krem ​​og beige. Som alltid er det ingen grenser for kreativiteten din.

I friske, komplementære farger er macrame-fjærene et skikkelig blikkfang 

gjør fargerik macrame fjær mobil selv

Ta en ny titt på hvordan du kan knytte vakre macrame vennskapsarmbånd selv. Dette er gode gaveideer til mange flotte anledninger.

Grunnleggende instruksjoner for macrame fjær

boho veggdekorasjon macrame fjær lag deg selv

Du trenger:

 • kremfarget / naturlig makrame-tau (3 mm størrelse)
 • 50 cm beige macrame tau (3 mm størrelse)
 • 150 cm rustent makrame -tau (3 mm størrelse)
 • 30 cm lang trepinne, alternativt drivved
 • et 75 cm stykke krem ​​/ naturlig makrame -tau (3 mm) for å henge opp
 • Papirmaler for fjærene, valgfritt
 • Skarp saks
 • Kattbørste eller hårbørste
 • Linjal eller målebånd

Og slik er det gjort:

Første trinn: Skjæringen

For den store pennen

Klipp et 60 cm langt stykke fra det kremfargede macrame-tauet samt 52 stykker som er 15 cm lange.

For den lille pennen 

Klipp 16 stykker av det kremfargede macrame-tauet som er 13 cm langt. Klipp deretter 4 stykker fra det beige makrame -tauet, hver 13 lange. Klipp 4 stykker 13 cm lange med det beige makrame -tauet og klipp et 55 cm langt stykke og 20 stykker hver 13 cm lange fra det rustne tauet.

Her bruker du hovedsakelig den såkalte lerkeknuten 

mekramee fjær instruksjoner

Trinn 2: Start med macrame -knuter

For den store pennen

 • Fest det 60 cm lange kremfargede tauet til trepinnen med knuter som vist på figur 1 ovenfor. Sørg for at begge hengende ender er like lange. Du vil knytte knutene dine til dette stykket.
 • For å feste det første stykket (nærmest trepinnen), brett et 6 ” taustykke på midten og legg det som vist på figur 2. Brett deretter det andre stykket i to og legg det ut som vist på figur 3. Skyv knuten opp slik at den berører stangen (bilde 4).
 • Alle knop er laget på samme måte, så gjenta denne prosessen for de resterende 6 ”taubitene.
 • De har totalt 26 knop. Knutene skal være ganske tette – trekk hardt i endene av tauet for å skape en tett, sikker knute. Ikke la det være ledige mellomrom mellom nodene. Så skyv dem mot forrige knute (figur 5).

For den lille pennen

 • Fest det rustikke tauet på 55 cm på trepinnen som vist på figur 1.
 • For å feste det første råhvite stykket (nærmest stangen), brett et 13 cm taustykke på midten og legg det som vist på figur 2. Brett deretter det andre stykket i to og legg det ut som vist på figur 3. Trekk den tett i endene til en knute. Skyv knuten opp slik at den berører trepinnen.
 • Alle knop er laget på samme måte, så gjenta denne prosessen for de resterende 13 cm kremfargede tauene. Etter at du har festet alle de 16 bitene med kremfarget tau, fester du de 4 bitene av beige tauet, deretter de 20 bitene av det rustne tauet (bilde 6). De har totalt 20 knop.

Selv uten en mal kan du forme fjærene pent med en stabil hånd 

instruksjoner for macrame fjær 2

3. trinn: greing og trimming

 • Gre ut tauet med en katt eller hårbørste. Børst til taufibrene er myke og glatte (se figur 7).
 • Klipp ut fjærmaler fra papp etter ønske. Bruk den store fjærmalen for den helt kremfargede fjæren og den lille fjærmalen for den lille fjæren.
 • Når du trimmer, må du kontrollere at fjæren er på en flat overflate og at fibrene er børstet ut. Plasser malen på toppen av fibrene, og pass på at den er sentrert fra venstre til høyre (se figur 5). Klipp forsiktig av overflødig fiber ved å bruke malen som vist i figur 8 og 9.

4. trinn: Endelig

Plasser de to fjærene ved siden av hverandre på stangen slik at den lille fjæren overlapper den kremfargede, store fjæren. Fest hengetauet ved å knytte en knute på hver side av fjærene og la det overflødige tauet henge ned.

Ekstra tips: Hvis du ikke liker utseendet på slanke tråder, kan du spraye fjærene med en stoffstivende spray. Dine macrame-fjær vil se mye mer klassiske og velstelte ut.

Du kan bruke den samme knuteteknikken for en søt fjærveggdekorasjon i et naturlig utseende 

diy veggdekorasjon macrame fjær

Finn enda mer inspirasjon til dine macrame fjær DIY -prosjekter nedenfor. Vi ønsker deg masse morsom knyting og en uformell og hyggelig sommer med en boho -smak!

Macrame -kreasjoner for purister

lag enkel macrame fjær selv

Lag øredobber i boho -stil selv 

Lag macrame fjær boho øredobber selv

Myke eller sterke farger – begge ser bra ut på fjærene 

macrame fjær fargerike farger gaveideer

En lampeskjerm eller lykt med macramé er heller ikke noe problem

Lag macrame fjærvegglampe selv

lag macrame fjærlykt selv

Lag macrame fjær fargerike øredobber selv macrame fjær dekorasjon ideer gjør det selv macrame fjær diy veggdekorasjon lag macrame fjærvindu dekorasjon selv macrame fjær avansert lag macrame fjærgullringdekorasjon selv tinker macrame fjær smykker øredobber macrame fjær lag deg en veggdekorasjonside Lag macrame fjær selv macrame fjærveggdekorasjon diy idé lag makrame fjærveggdekorasjon selv lag makrame fjærveggdekorasjon selv maxresdefault veggdekorasjonside med macrame fjær