Vi har lenge vært fascinert av å male og tegne. Mange tar det som en meditativ hobby eller rett og slett som en avslappende, kreativ aktivitet der du helt kan slippe deg selv. Å male forskjellige gjenstander og hverdagsgjenstander er også mye moro og kan til og med sees på som ekte kunst. I tillegg til steiner, blomsterpotter, vaser og kopper kan du også male porselen eller keramiske tallerkener. Du trenger ikke å være avansert for å prøve det. Ta en titt nedenfor for å se hvilke som er de mest populære maleteknikkene for dette, og hva du bør vurdere. I bildegalleriet finner du også en ekstra porsjon ny inspirasjon til dine egne DIY -prosjekter med malte tallerkener.

Maleplater med botaniske motiver 

Tallerkenmaleri botanisk mønster monstera palm

Mal tallerkenen med porselenmaling

Noen porselensmaling må glasseres, det vil si ovnet. Men det er enda enklere med en egnet vannbasert akrylmaling, som du til slutt bare lar tørke ut i luften. Det finnes også porselensmaling som er laget av syntetisk harpiks og bare stivner i ovnen ved lav temperatur.

Noen viktige tips når du maler tallerkener med akrylmaling:

 • Så snart du ikke lenger bruker den keramiske markøren, dekker du den med et lokk, selv om det er en liten pause fra jobben. Spissen kan tørke av og bli tett.
 • Akrylmaling er gjennomsiktig, så det er bedre å bruke dem på hvitt eller lyst porselen.
 • Hvis du vil at fargen skal være mindre gjennomsiktig, blander du den med hvit.
 • Akrylmaling tåler vask i oppvaskmaskin og oppvarming i mikrobølgeovn. Vær oppmerksom på at denne fargen må være merket som giftfri.

Grafiske, svart -hvite motiver for ekte minimalister 

Maleplater minimalistisk svart og hvitt

Mal tallerkener ved hjelp av disse 5 teknikkene

Det er utallige teknikker og måter å male platene på. Her beskriver vi kort våre fem favoritter, som også er perfekte for nybegynnere. Du trenger bare noen få redskaper og de valgte fargene og motivene.

# 1 maleteknikk med pensel

Tradisjonelt er det å male tallerkener, det vil si med pensler og maling, den beste måten å lage et ekte mesterverk.

For å gjøre dette trenger du:

 • Kunstneriske syntetiske børster i forskjellige former og størrelser;
 • Akrylmaling for porselen og keramikk på vannbasis.

Først må du lage undermalingen, det vil si tegne store deler av sammensetningen som skal danne grunnlaget. Legg deretter til volum og dybde på tegningen med mørke og lyse farger. Og så se på detaljene. På slutten av arbeidet, fikser du fargen. Bland farger og lek med halvtoner for å lage uvanlige farger og effekter. Å male en keramisk tallerken med en matt glasur er lettere enn å male på blank keramikk eller glass fordi fargen er tykkere og jevnere.

Utmerket maleridé for nybegynnere og purister

Bordmaleri svart og hvitt motiv penselteknikk

Dette er de vanligste måtene å fikse fargen på: 

 • Naturlig måte – la det lufttørke i en dag som normalt – hvis du sjelden vil bruke en tallerken eller bare vil bruke den som pynt.
 • Tørk malingen med en hårføner og la den stivne naturlig i 10-12 timer.
 • Stek i en halv time ved en temperatur på 150-170 grader, og la deretter oppvasken avkjøles uten å fjerne dem fra ovnen. Etter brenning anbefales det å ikke vaske de malte oppvasken i 20 dager slik at malingen varer lenger.

Nedenfor finner du enkle, men interessante ideer for å male tallerkener med pensler og akrylmaling, selv for nybegynnere.

Avanserte studenter kan også male tallerkener uten bakgrunnsmaleri 

Tallerken maler vakre blomster

# 2 maleteknikk med tusj

Vi har alle vært kjent med å tegne med tusj og tusj fra barndommen. Ved hjelp av spesielle markeringer for maling kan du raskt og enkelt dekorere platene med inskripsjoner, samt presentere et grafisk og veldig detaljert bilde.

For å gjøre dette trenger du:

 • Avfettingsmiddel og bomull;
 • Filtpenner for porselen i forskjellige farger og tykkelser.

Det er så enkelt:

 • Ikke glem å avfette overflaten før du begynner å tegne oppvasken.
 • Hovedregelen: Prøv å tegne linjer og konturer av bildet i små, hyppige streker. På denne måten er det mindre sannsynlig at du gjør en feil.
 • Prøv også å holde tegningen fra det generelle til det spesifikke.
 • Merk omrisset av bildet på forhånd, bruk en mal om nødvendig.

De fleste markører tørker ut innen 24 timer, trenger ikke å brennes og vaskes ikke i oppvaskmaskinen.

Hva med en magisk fjær?

Maleplate pennetegning

# 3 maleteknikk med sjablonger

En annen metode som alle kan bruke er med sjablonger.

For å gjøre dette trenger du:

 • Akrylmaling for porselen og keramikk eller markører for maleredskaper, som er tilgjengelige i forskjellige farger og tykkelser.
 • Passende størrelse kunstneriske syntetiske børster (valgfritt) eller en svamp å duppe;
 • Alkohol for fjerning av maling, avfettingsmiddel;
 • Alt du trenger for å tegne og kutte ut en sjablong eller mal: papir, kutter, blyant.

Slik fungerer det:

Først må du tegne en sjablong selv eller skrive ut en ferdig, og deretter kutte ut hullene med en kutter. Kanskje med denne teknikken kan bare denne fasen beskrives som arbeidskrevende. Etter det er alt mye lettere: Avfett overflaten og fest sjablongen på overflaten som skal males med tape.

Deretter begynner du å fylle mønsteret på sjablongen med farge. Du kan legge til aksenter, tegne detaljer eller konturer på bildet ditt.

Hvis du har malt med akrylmaling, kan du tørke dem naturlig, med en hårføner eller i ovnen, etter anbefalingene ovenfor.

En god idé for sjablonger er blondetøyer laget av papir eller nylon

Malingsplate markør teknikk doily

# 4 Bubble-look maleteknikk

Dette er en unik teknikk for å male keramikk. Det er en slags teksturering av overflaten. Du bør bruke såpevann for denne teknikken.

Det er så enkelt:

 • Fortynn malingen din i såpevann, og lag deretter bobler.
 • La disse boblene sitte på gryten og dukke opp på egen hånd.
 • Når malingen tørker ut, får du et vakkert, boblende maleri.

Denne effekten er enda mer uttalt i grønt og blått

Plate maleri boble mønster teknikk

# 5 Svampemalingsteknikk

Du bør bruke forskjellige former for svamper i denne teknikken. Hvis du legger forskjellige mengder press på svampen, får du forskjellige typer teksturer. Du kan bruke akryl- eller oljemaling for dette. Bestem hva slags design du vil ha på gryten. Hvis du er nybegynner, prøv å male noen skyer på den. På denne måten vil du forstå hvordan du bruker svampen.

Tips: For å legge til klasse i keramikk- eller porselensmaleriet, prøv å lage en ombre -effekt på overflaten.

Du kan kombinere geometriske mønstre med prikker eller andre elementer 

Platemaleri geometrisk mønster

Ta en titt på de gjenværende inspirasjonseksemplene fra vårt bildegalleri og gjennomfør dine egne prosjekter. Maling av tallerkener er veldig morsomt og passer veldig godt for både avanserte og absolutte nybegynnere. Det er en kreativ aktivitet som også ofte brukes i ergoterapi. Vi ønsker deg lykke til og lykke til!

Prikkteknikken er også populær blant mange malerfans

Tallerken malt med prikkete motiver

Hva med et så fargerikt hjerte, for eksempel? 

Maleplate hjerteballong kjærlighet

Eller foretrekker du en subtil blanding av mønstre? 

Mal puristiske tallerkener Maleplate blå hvite tegninger abstrakt Plate maleri blomster motiver Tallerkenmaleri blomstermotiver Tallerkenmaleri kirsebærblomst

gratulerer med dagen tallerkenmaling gaveideer Platene er kunstnerisk malt blått og hvitt Tallerkenmaleri i meksikansk stilmønster Maleplater i en minimalistisk rustikk stil Plate maling punkt teknikk Maletallerken snømann gaveide Tallerkenmaling solsikke Platemaleri teknikk Maling av platene og dekorering av veggen Platemaling washi tape teknikk Maleplate julegaveideer Plater maler delikate motiver veggplate maleri plate