Fra moderne hus til rustikke hytter, er hvitkalket tre en populær overflate overalt som får rom til å se lysere og mer innbydende ut. Kalkmaling er en flott måte å tilføre et møbel, treveggbekledning og til og med tregulvet ditt karakter og sjarm. Kalkningen får frem kornet og strukturen til treverket og gir et rom eller møbel et lett og luftig utseende.

Hva er kalkmaling og hvordan kalkes tre?

Ved å bruke kalkmaling, male hvitkalkingsteknikker

Den gode nyheten er at kalkmaling er en relativt billig og enkel prosess som krever svært få materialer og verktøy. Les videre for å lære de tre beste måtene å kalkere tre.

I hvilke tilfeller kan du bruke kalkmaling?

Mal med kalkmaling eller bruk kalkmaling som hvitkalket treverk

Det er flere teknikker for kalking av tre

Med kalkmaling maling tre hvitvasking teknikker tredør

Kalket treverk med en skinnende effekt

Hvis du er ute etter et moderne hvitkalket utseende, kan du gå til følgende metode. Den er perfekt for tre med glatt overflate – for eksempel nye MDF -produkter eller kryssfiner.

Trinn 1

Som utgangspunkt for prosjektet trenger du en en-til-en-blanding av maling og vann. Dette gjør malingen halvgjennomsiktig slik at treet forblir synlig etter påføring.

En elegant kommode hvitkalket

Maling med kalkmaling hvitvaskingsteknikker Maling av kommode hvit

steg 2

Dypp en ren fille i blandingen og begynn å tørke kluten over treets overflate, vær forsiktig med å påføre blandingen jevnt på treverket.

trinn 3

La det tørke og tilsett deretter flere lag til ønsket topplag er oppnådd. Jo flere lag du påfører, desto mindre synlig blir treet under.

Denne påføringsmetoden er best når du vil ha et moderne polert utseende.

Et lyst og koselig landsted

Maling med kalkmaling, kalkingsteknikker, maling av vegger

Kalkvirke med struktur

For å lage en mer strukturert overflate som er litt mindre sofistikert enn den ovenfor, kan en lignende prosess følges. Hovedforskjellen er at blandingen av maling og vann er tykkere og påføres med en pensel.

Hvilket utseende vil du ha?

Å male tre med kalkmaling 4 forskjellige teknikker

Trinn 1

Lag en kalkblanding ved å røre i 1 del vann med 2 deler maling.

steg 2

Bruk deretter en pensel – ikke en rulle – for å påføre fargeblandingen med slag i trekornets retning. Ved å jobbe med kornet og ikke mot kornet, gir du treverket en ekstra struktur.

trinn 3

Tørk av overflaten med en ren fille før malingen tørker helt. Vær forsiktig så du ikke tørker malingen kraftig, da du vil la noe ligge på overflaten.

Påfør kalkmaling

Maling av tre med kalkmaling, kalking av hvilke teknikker som finnes

Bruk en børste

Maling med kalkmaling Trehvite teknikker Bruk pensler

Trinn 4

Legg til ny farge og tørk ned som du vil. Det er verdt å merke seg at blandingen også tørker raskere enn vanlig maling. Så arbeid i små seksjoner for å unngå at malingen tørker før du har tørket den av med fille.

Denne finishen fungerer best på tre som har litt korn og karakter. Tenk for eksempel på viktoriansk aske eller amerikansk hvit eik. Det er også flott for noen typer tregulv, men vi vil anbefale å bruke profesjonelle gulvinstallatører for å gjøre dette.

Kalkede tremøbler er alt raseri akkurat nå

Med kalkmaling maleri hvitkalkingsteknikker stuebord

Kalket tre i rustikk stil

Hvis du planlegger å kalkke resirkulert tre med grove overflater, som paller og gjerdestolper, fungerer ikke pensel- og filmetoden godt der.

Trinn 1

For å jobbe med disse overflatestrukturer, hell maling over treverket, bruk deretter en skrape for å skyve malingen i samme retning som trekorn.

Hvis fargen ikke sprer seg godt, tilsett noen dråper vann for å gjøre konsistensen mindre tyktflytende.

Resultatet er en kalkmaling som fyller hullene og fordypningene på den grove overflaten av massivt tre. Resultatet er et rustikt og eldret utseende som minner om gamle fjøs og våningshus.

Kommode i shabby chic stil

Maling av tre med kalkmalingsteknikk Shabby Chic -stil

Kalket tre i en shabby-chic stil

For å lage et slitt utseende som kan brukes på alle typer treoverflater – glatt til grovt, nytt til gammelt – kan du bruke følgende teknikk.

Trinn 1

Gni treet med stearinvoks og først deretter male treet med kalkmaling. La det tørke til det blir klebrig.

steg 2

Når treet er klebrig, tørk overflaten med en fille. Du vil oppdage at områdene der voksen er påført ikke vil tillate maling å feste seg, noe som skaper et gammeldags, brukt utseende.

Kalking av pallemøbler er en praktisk idé

Maling av tre med kalkmalingskalkingsteknikker

Den malte treoverflaten kan for eksempel se slik ut

Mal med kalkmaling eller hvordan du kalker tre

Generelle hvitvaskingstips

Det er viktig at overflaten på tre, hovedsakelig gjenvunnet eller resirkulert tre, er ren før du begynner å jobbe.

Tips 1

Vask treverket med såpe og vann og la det tørke før du begynner å vaske.

Tips 2

Hvis du vil ha en mer raffinert kalkmaling, er det også verdt å slipe ned veden. Dette vil fjerne eventuelle tidligere overflatebehandlinger som kan forhindre at malingen fester seg.

Pust nytt liv i gamle tremøbler

Maling av tre med kalkmaling hvitkalkingsteknikker og tips

Tips 3

Husk hvilken tresort du vil kalkere og hva du vil oppnå med prosjektet ditt. Avhengig av det kan sluttresultatet variere mye.

Til slutt bør du også vurdere hvilke kalkfarger som passer best for prosjektet ditt. Vi anbefaler alltid bruk av kalk med lav VOC-kalk. Disse er av høy kvalitet og gir de beste resultatene.

Bare for å bli forelsket i, ikke sant??

Med kalkmaling maling tre hvitvaskingsteknikker tremøbler

Så gå for kalkmaling hvis du leter etter en kreativ og rimelig måte å friske opp dine gamle tremøbler. Kalking av tre er ganske enkelt og mye moro …

Hvilken av teknikkene nevnt ovenfor vil du bruke for prankeprosjektet ditt??

Med kalkmaling, maling av hvitkalkingsteknikk i kommode Med kalkmaling maling tre hvitvaskingsteknikker soverom tremøbler Mal tre med kalkmaling for å kalkere et vintage -utseendeMaling med kalkmaling eller hvordan man kalker tremøbler