Kattene er blant de mest populære kjæledyrene, fordi de overbeviser med vennlighet og intelligens. Mange katteeiere velger et attraktivt skrapestolpe hjemme. Men å bygge en skrapestolpe selv er ikke en lett oppgave, men en reell besparelse i forhold til de ferdige skrapestolpene på markedet. Det er spesielt viktig at kattene har nok spillerom, fordi de er fulle av energi og elsker å klatre.

Materialet til skrapestolpen er avgjørende for selvbygging. Av denne grunn bør du velge en passende gren som er perfekt for et katteparadis. Men først må du tenke nøye over hvor stor bagasjerommet må være. Hvis skrapestolpen er beregnet på hagen din, har du mye mer valg når du søker. For interiøret trenger ikke konstruksjonen å være for stor eller for massiv.

Skrapestolpen er en skikkelig opplevelse for firbeinte venner

bygge en katteskrapestolpe

Liste over materialer og verktøy

Før vi fortsetter med gjør-det-selv-instruksjonene, vil vi være oppmerksom på materialene og verktøyene som er nødvendige for prosjektet. De viktigste materialene er blitsbetongen og plattformmalene. Lynbetongen er nødvendig for å feste ripestolpen og malene er viktige for den presise utformingen av plattformene.

Verktøylisten inneholder trådløse skrutrekkere, bor, stiftemaskiner og en hammer.

Den stabile understrukturen er spesielt viktig

ideer for skrapepost

Slik bygger du en skrapestolpe riktig

Basen på konstruksjonen må være veldig stabil, fordi den jevne overflaten spiller en viktig rolle. For dette trinnet i instruksjonene trenger du en form som senere må fylles med lynbetong. Under fyllingen må du være forsiktig med at det ikke er hulrom, fordi skrapestolpen ofte ikke liker hvis den vingler. Av denne grunn er det viktig at fundamentet er nøye bygget og deretter helt herdet. Først da kan du gå videre til neste trinn, nemlig å designe de forskjellige nivåene.

Design ripestangen etter din egen smak

Bygg en skrapestolpe selv

Hver skrapestolpe har de såkalte nivåene, som er egnet for at de søte kjæledyrene skal føle seg bra. Generelt anses disse plattformene å være det viktigste byggepunktet. Antall plattformer avhenger av størrelsen på skrapestolpen. Minst 2 slike nivåer må allerede være der. På ett plan kan du også designe et sovehus eller andre interessante aktiviteter for de firbeinte vennene. Et viktig poeng for plattformene er den nøye byggeprosessen. Grunnen til dette er at katter har veldig fine neser og lukter mye sterkere enn mennesker. Eksperter mener at bruk av løsemiddelfrie og luktfrie byggeprodukter anbefales for denne type prosjekter. Plattformene er stort sett laget av tre, men du kan også bruke andre materialer som er trygge for de firbeinte vennene. Polstring er nødvendig på plattformene for å gjøre kattene komfortable. Skumpolstring er perfekt og kan også kuttes veldig enkelt, fordi plattformene trenger en nøyaktig passende form.

Antall plattformer avhenger av antall katter

skrapepost diy prosjekt

stor struktur ripestolpe

   skrapelodd

skrapepostdesign diy

    skrape innlegg ideer tips bygge

   Bygg dine egne skrapeloddetips

Bygg dine egne skrapeinnleggsideer

moderne design, bygg din egen skrapeliste

bygge dine egne skrapeinnlegg ideer

firbente katter skrapelodd

hvit design ripestolpe