hår sunn pleie rosmarin olje hårpleie

Oppretthold sunt hår med rosmarintete

Kjenner du godt til egenskapene til rosmarin? Millioner av mennesker verdsetter det høyt og bruker rosmarin mye i matlagingen. Det har en gunstig effekt på helsen vår.

Den veldig praktiske bruken av rosmarin i husholdningen sies også å være velkjent, for eksempel å holde møll unna.

Rosmarin brukes også i kosmetikk. Fordi det også har en veldig god effekt på huden vår. Rosmarin beskytter mot hårtap, flass og gjør håret i det store og hele mer levende.

Så vil du gi næring til håret ditt med rosmarin? Det er mange måter å gjøre dette på.

Rosmarin -te kan også hjelpe mye

hårpleie rosmarin te

Men det beste du kan gjøre er å lage en lotion selv. Slik gjør du dette ….

Forbered rosmarinkrem

Ta to håndfuller rosmarinblader og legg dem i en kjele med vann. Kok i ca 10 minutter. La deretter teen trekke i ca 15 minutter. Din rosmarinte er nå klar!

Først må du sile teen og deretter bruke den på håret ditt. Etter det, vask håret med sjampo og skyll med rent vann.

Rosmarin smør

Du kan også pleie deg frisk med smør laget av rosmarin. Ta litt av den friske planten og slå den med trykk. Deretter får du den bearbeidede rosmarinen i en flaske og heller olivenolje i den. Flasken skal forbli i et mørkt og kaldt rom. Masser hodet med noen dråper av denne blandingen.

Rosmarin i olivenolje

hårpleie rosmarin olivenolje

Rosmarin i hagen

Har du egentlig en hage?

hårpleie sunn rosmarinhage

Da kan du dyrke denne middelhavsplanten der. Så du kan alltid holde deg frisk med disse to eller andre oppskriftene med rosmarin.

La oss starte med de grunnleggende fakta. Blomstringen av rosmarin er fra april til juni. Bladene tørker om vinteren. Maksimal høyde som kan nås er rundt 1,5 meter. Rosmarin liker veldig solrike og tørre steder å plante. Det ideelle stedet bør også beskyttes mot vinden.

Du må vanne sjelden og i målte mengder. Vær oppmerksom på at rosmarin er en plante som ikke tåler lave temperaturer. Derfor bør du passe best på dem i en blomsterpotte. Så du vil enkelt kunne flytte den inne hvis det blir altfor kaldt ute. Den beste temperaturen vil være rundt 10-12 grader. Rosmarinplanten tåler opptil -5 grader. På våren og sommeren bør planten plasseres på et lunt sted.

Rosmarin spres gjennom stiklinger

omsorg for hår sunne stiklinger rosmarin

Den bør flyttes til en ny container annethvert år. Det ville være ønskelig om rosmarinen deretter ble overført til en ny beholder. Det er ikke nødvendig å gjødsle.

Ellers, hvordan kan du holde deg frisk med rosmarin?

Til slutt, la oss liste noen gode helsemessige fordeler av rosmarin. Det kan brukes som konserveringsmiddel for en rekke produkter. Hjernens arbeid fremmes, hukommelsen forbedres, det kurerer hodepine, mageproblemer, lidelser i nervesystemet, lavt blodtrykk. Du kan også bruke rosmarin for å helbrede noen arr. Hvis du er forkjølet, anbefales innånding med rosmarin.

Fin eterisk olje laget av rosmarin

sunn sunn eterisk olje

Blå rosmarinblomst

hårpleie sunn rosmarinblomst

Tørket rosmarin

omsorg for sunt hår tørket rosmarin

Naturkosmetikk med rosmarin

hårpleie sunn rosmarinkosmetikk

Rosmarin – fersk plante

hårpleie rosmarin plante

Friske medisinske urter

omsorg for hår sunne rosmarinoppskrifter

En kald drink i den varme sommeren

hårpleie sunn rosmarin sommerdrink

Chic rosmarinbunt

hår sunn omsorg rosmarinbunt

Medisinske urter som potteplanter

hårpleie sunn rosmarin potteplante