Det som høres ut som den japanske foldekunsten, er faktisk et registrert EU -varemerke – Orimoto®. Navnet har nesten blitt et symbol på vakkert brettede bøker med tredimensjonale motiver. Hva som egentlig ligger bak og hvordan du kan brette bøker selv, kan du finne ut her hos oss i dag. Du finner enkle grunnleggende instruksjoner med video nedenfor, samt mange bilder med enkle brettprosjekter som kan tjene som kreativ inspirasjon for Orimoto.

Oppdag den fabelaktige kunsten å brette bok!

vakker idé for folding av orimoto -bok

Hva er Orimoto?

De to reklamene Anja Schachtner og Dominik Meißner oppfant begrepene Orimoto® og Kirimoto® i 2009. De gikk fra de japanske ordene for fold (ori) og cut (kiri) samt bok (moto). Basert på japansk origami og kirigami ble de nye begrepene som står for bretting og skjæring av teknologi med bøker.

Som et resultat brettes originale to- og tredimensjonale motiver som bokstaver, hjerter, logoer, dyr osv. Fra gamle bøker. Med dette flotte malprogrammet du kan laste ned forskjellige, personlige foldemaler og kopiere dem selv.

Brett bøker med Orimoto® og Kirimoto®

Hvordan fungerer Orimoto?

Prinsippet er i utgangspunktet enkelt. Du bretter hver side i en bok på samme måte som hundeører. For å lage et bestemt motiv, men som allerede nevnt, bør dette gjøres i henhold til en eksakt mal. Arbeidet utføres med millimeter presisjon og de minste detaljene mestres til perfeksjon. Den trykte papirmalen plasseres under hver nye bokside og deretter brettes siden. Målingene er forskjellige for hvert motiv og bør utføres nøyaktig. Selv om nesten hvilken som helst bok med minst 300 sider vil fungere, er det tilrådelig å jobbe med innbundne bøker for de fleste prosjekter. Disse gir ikke bare et bedre grep, men kan også vises i stående stilling etterpå.

Brett logoer og kreative gjenstander med bøker

eple folding bøker

Brettede bøker har blitt enda mer populære og populære de siste årene. Du kan finne flere og flere nettsteder og blogger, bortsett fra Orimoto® originale nettsted. Så du kan selvsagt skrive ut andre maler eller prøve å designe dine egne, avhengig av dine grafiske ferdigheter og fritid.

Hva trenger du for å brette bøker?

Du trenger bare noen få materialer for denne effektive håndverksteknikken. En passende bok med minst 300 sider eller mer, en blyant, en linjal og den passende foldemalen. Den nødvendige håndverkstiden og en stabil hånd er selvfølgelig også inkludert. Som du kan se, handler det om en ekstremt miljøvennlig upcycling -metode som skaper magiske kunstverk ut av det gamle. Om ønskelig kan bøkene til og med brettes ut igjen. Deretter kan du bruke den til å brette nye figurer eller til og med lese boken igjen. Du sparer verdifullt papir og fremmer derved din egen kreativitet.

En skarp kutter er også nødvendig for skjæringsteknikken

orimoto kirimoto bøker folding teknologi

Slik bretter du et hjerte ut av en bok

Å gi bort et selvfoldet, tredimensjonalt hjerte i en bok er en virkelig original og populær DIY gaveide. Det er også en av gavene i siste liten, fordi det noen ganger til og med tar mindre enn to timer. For dette enkle bokhjerte er til og med en time absolutt tilstrekkelig. Nedenfor kan du se hvordan du kan brette den selv uten problemer.

Avhengig av malen kan hjertet se annerledes ut

hjerte bokfold orimoto

Første trinn

hjerte fold orimoto

Etter at du har skrevet ut malen, legger du boken over på en glatt, ren overflate. Plasser den første siden i boken slik at den starter nøyaktig ved orienteringslinjen. Ta en titt på det eksakte antallet sider og vurder om du også bør telle de første sidene i boken som er uten tall.

2. trinn

hjerte fold orimoto instruksjoner

Start deretter med det første hundeøret fra venstre side. Dette skal brettes nøyaktig på det punktet der malen angir det. Vær forsiktig så du ikke sklir boken. Ellers blir ikke sluttresultatet like pent og rent.

3. trinn  

orimoto hjerte folder fra bok

Brett deretter det andre (høyre) hundeøret på samme måte og snu den første siden. Plasser deretter malen under neste side i boken, og gå deretter opp en malkolonne. Det betyr til neste siffer. Slik jobber du deg gjennom hele boken til den siste siden.

Til slutt har du det vakre tredimensjonale hjertet i boken klart

orimoto hjertefold fra bokinstruksjoner

Og her igjen instruksjonene med video:

Det er tonnevis med hjertemaler som du kan implementere med din egen ferdighet, tålmodighet og tid. Slike brettede bokmotiver er ideelle som en kreativ overraskelse til Valentinsdag eller morsdag, så vel som til bryllup og bursdager. I tillegg bringer foldeteknikken mye håndverksglede og meditativ avslapning. Den kan enkelt utføres og er en virkelig hit for både avanserte og absolutte nybegynnere.

Vi ønsker deg mye moro og suksess med Orimoto -bretteknikken med bøker!

Bare la deg inspirere !

orimoto inspirere folding av sitatbøker

Hva med en DIY bryllupsgave, for eksempel?

orimoto bryllupsparet sammenleggbar bok

Eller kanskje du foretrekker vakre roser?

orimoto bøker som bretter japansk folding art

Din søte hunds poter kan også enkelt brettes fra en bok

orimoto -bøker som bretter kunstpoter

Abstrakte motiver ser like utrolig originale ut med foldeteknikken

orimoto original bokfoldingsteknikk

En slik DIY -gave får hjertet til hver bokorm til å slå raskere

bøker folding art of folding heart motiv

enkel bokfoldingsteknikk

hjortemotiv foldebøker orimoto kirimoto  brettebøker orimoto    hjertebøker som bretter håndverksteknikk

  bryllupsgave diy bryllupsbøker bretter hjerter

katter orimoto sammenleggbare bøker

bøker bretter orimoto fotavtrykk

vw bobil orimoto bøker som bretter ekorn         folding juletre orimoto foldebøker julestjerne foldebøker