Bilder er en av favorittminnene. Enten ansikter, landskap eller visse elementer – alt kan foreviges på et foto. Tidligere var det bare mulig på papir, i dag er moderne bilder nesten utelukkende tilgjengelige i digital form og i en meget høy oppløsning. Så perfekt og raskt som den innovative teknologien er, og nå og da lengter du etter litt nostalgi og bremsing. Og ved siden av skjermen og smarttelefonskjermen ønsker vi å kjenne den glatte strukturen av papir, stoff eller tre igjen.

En flott måte å gjøre dette i forbindelse med bilder er med en flott DIY -teknikk som denne. Med den kan du overføre et hvilket som helst bilde til tre og til og med lage en hel fotovegg selv. Den samme overføringsteknologien er også superenkel å bruke med skjermer. Det minner altfor mye om den populære decoupage -teknikken, bare bilder brukes her i stedet for servetter. Sjekk nøyaktig hvordan du gjør dette nedenfor!

Foto overført til tre for en ekstra dose nostalgi

Fotooverføring til tre idé

Overføring av et bilde til tre: instruksjonene

Du kan finne materialene du trenger i enhver velfylt håndverksbutikk i nærheten av deg eller online. Egnet tremateriale er også tilgjengelig på gårder, trebearbeidingsfirmaer og jernvareforretninger. Få først tak i alt du trenger for ditt DIY -prosjekt.

Materialene:

  • Kopier papir
  • Laserskriver
  • saks
  • svamp
  • pensel
  • Photo Transfer Potch som overføringsmedium
  • Skraper eller linjal
  • Fotolakk eller klar lakk for belegget

Det beste resultatet med enkle materialer

foto på treteknikk

Og det er så enkelt:

Dekk arbeidsflaten med en matte for å forhindre flekker. Ta først treplaten du vil skrive ut på, og sørg for at overflaten er ren og glatt nok. Hvis dette er en treskive eller virker litt grov, anbefaler vi å bruke et sandpapir og glatte det litt ut. Hvis du ikke har fotografiet du ønsker på papir ennå, bør du skrive det ut på fotopapir ved hjelp av en laserskriver. Når du overfører et foto til tre, er en blekkskriver ikke egnet fordi fargene kan kjøre. Hvis det er tall eller fonter på bildet, kan du skrive det ut speilvendt slik at alt er riktig til slutt. Med andre bilder er ikke trykket spesielt viktig.

For en lysere bakgrunn er furu bare perfekt

overfør bilde til wood diy

Begynn deretter å male treoverflaten med Photo Transfer Potch, ved hjelp av svampen eller penselen. Påfør den deretter på selve bildet på den trykte siden. Arbeid så raskt som mulig, og legg deretter bildet på treet der du ønsker utskriften senere. Glatt på toppen med nalen eller linjalen slik at det ikke dannes luftbobler.

Spesielt svart -hvite bilder ser utrolig uttrykksfulle ut på tre

decoupage foto overført til tre

Nå er det på tide å vente. Så la bildet tørke med treverket i minst 2 timer eller tørke det med en hårføner. Etter at den har tørket helt ut, begynner skrapefasen. For å gjøre dette, fukt overflaten av papiret med litt vann med en svamp eller bare med fingrene, og begynn deretter å gni forsiktig av papiret.

Du kan også fukte med en sprayflaske

foto på tre instruksjoner lag fotogave selv

På kort tid kan hele bildet sees på skogen. Forsegl den med fotoresisten og la den tørke igjen kort. Du kan velge en matt eller blank finish, avhengig av din egen smak. Det er til og med slike belegg som kan ha en 3D -effekt og er spesielt anbefalt for fonter.

For en nostalgisk vintage -effekt kan du gni kantene litt mer

DIY teknikk foto overført til tre

Som du kan se, er det faktisk veldig enkelt å overføre et bilde til tre, nesten en lek. Du kan også overføre bilder til lerret eller andre overflater på denne måten. Litt etter litt skapes unike fotokreasjoner som ikke bare passer for hjemmet ditt, men også kutter en fin figur som originale gaveideer.

Fra små kjøleskapsmagneter til kreative fotoveger til store plakater – det er ingenting som ikke er der når det gjelder å overføre et foto til tre eller lerret. Bare prøv denne enkle teknikken og fremkall dine helt spesielle fotokreasjoner for å dekorere de fire veggene eller gi bort!

Freshideen -redaksjonen ønsker deg masse håndverksglede og lykke til!

bilde overført til lerretsideer

Overrask dine venner eller familie med originale fotogaver!

overføre foto til tre fotovegg

Kanskje dette er et delt minne fra den siste ferien …

bilde overført til trelandskap

… eller en forsmak på dine fremtidige turer

overfør foto til treveggdekorasjon

Det kan selvfølgelig også være et tilbakeblikk …

Bilde overført til tre lerret

eller et nylig familiebilde

overfør bilde til wood diy ideer

Og hva med et stort DIY -prosjekt som dette?

fotooverføring på treplakat

Uansett, du skaper gode følelser med det og ser frem til det vellykkede arbeidet!

bilde overført til treideer

foto overført til treveggdekorasjon

Enkel teknologi, stor innvirkning!

bilde overført til tre

Foto på treoverføringsteknologi

bilde overført til trebåt