En kunstners geni vises ofte i de minste tingene. Visste du at du kan lage et enkelt papirfly på minst tretten forskjellige måter? Fremgangsmåten er nesten alltid den samme. Imidlertid er forskjellige varianter mulig. Papirtypen er også viktig for den ultimate suksessen. Derfor vil vi like kort ta opp dette spørsmålet om hvordan du velger dette riktig. Til slutt har du selvfølgelig muligheten til å gjøre jobben din i forskjellige farger og med forskjellige mønstre. Vi vil også inspirere deg med våre ideer for papirfly.

Papirfly 1 – seilfly

lysegrønt papirfly - papirfly

Generell informasjon

Få materialene du trenger til papirflyet! I første omgang trenger du et ark A4, eller du kan kutte et rektangulært stykke med dimensjoner 22 x 28 ut av en pappeske. Du bør fortsette å jobbe på en overflate som er helt ren, stabil og flat.

  Det ville også være veldig viktig at du sitter komfortabelt på den. På bildene nedenfor vil denne klassiske varianten bli kalt en glider (glider) 2!

Du kan velge mellom mange forskjellige papirtyper. Det er best å lage papirflyet av papp som ikke er for sterkt. Velg en enkel modell som du enkelt kan lage, og prøv den med forskjellige typer papir. På denne måten finner du ut selv hvilken papirtype som fungerer best for deg.

Instruksjoner 1- Den klassiske varianten for papirfly

Modell 2 – seilfly pilot 2

Papirfly papirfly grønt og rødt

Brett papiret

Brett arket i to! Det er to varianter der resultatene selvfølgelig er forskjellige. Du kan brette papiret enten på langs eller på langs. Logisk etterpå blir sluttresultatet enten lengre eller bredere. Den klassiske varianten for papirfly ville være den lengre, men mange synes de bredere modellene er litt mer originale. Du vil også finne slike ideer under abonnementene våre. Ta en titt på de forskjellige alternativene nedenfor og velg det beste mulige. Selvfølgelig kan du eksperimentere med de forskjellige variantene.

Papirfly 3 – Silke

Tinkerpapirfly med svart velsignelse

Bygg nesen på papirplanet

Det er et viktig øyeblikk i å lage papirfly når det gjelder å brette nesen til flyet. Etter at du først har brettet arket, må du nå åpne det igjen. Du må trekke de to hjørnene på en kortere side mot midten. Slik ville flyets nese bli skapt. De brettede hjørnene skal være omtrent en fjerdedel av lengden på begge sider.

“Canard” papirfly

Papirfly bygget i grønt

Tinker vingene

Dette er trolig den første kompliserte delen ved å lage papirfly. For å gjøre dette, bør du brette kantene langs senterlinjen igjen. Vingene skal vanligvis oppta to tredjedeler av bladets sider. Så det bør være en diagonal linje fra spissen av flyets nese til punkter på sidene, der en fjerdedel av sidekantene forblir utbrettet.

Delta – papirfly – håndverk fra papir

Gul papirfly og brunt papirfly

Fullføring av papirplanet

Du er nå nesten ferdig med ditt klassiske papirfly! Det du fortsatt må gjøre etter dette er å brette de to sidene sammen. Alt du trenger å gjøre er å bøye vingene i to. Du er ferdig!

Videoinstruksjonene for dette!

Variant 2 for klassiske papirfly

Du kan se dette klassiske papirflyet under navnet “Glider”. Her er trinnene du kan ta for å tinker det.

Trinn 1

Trinn ett i denne veiledningen er praktisk talt det samme som det første. Du bør brette arket på midten slik at sidelengden blir den samme.

steg 2

Det andre trinnet er også identisk, men her bør du lage trekanter på sidene, hvis underside strekker seg omtrent opp til en tredjedel av midtlinjen.

Shuttle – papirfly

Papirfly - flott håndverk - papirfly

trinn 3

Det er her forskjellene på instruksjonene for Glider 1. Varianten begynner. Nå må du brette arket gjennom midten igjen, men denne gangen til bredden. Deretter bør du trekke spissen av flyets nese mot midten av den midterste linjen. Resultatet er omtrent som en konvolutt.

Trinn 4 – form sidevingene

Nå bør du igjen trekke de to øverste spissene av arket (de fra siden av flyets nese) mot midten av den horisontale linjen på arket, og omtrent en tredjedel av høyden på vertikalen, dvs. hvor vertikal og horisontal midtre foldelinjer krysser.

Brett Gomez papirfly selv 

Bygg et morsomt papirfly selv

Trinn 5 – Fullføring

Fullføringen er omtrent den samme som denne fra det første prosjektet. Du må brette langsiden av arket og deretter disse i midten. De to siste foldelinjene skal strekke seg til punkter på sidene, akkurat som i det første mønsteret, omtrent en tredjedel av kantens høyde.

Her er videoinstruksjonene!

Dette papirflyet skal være spesielt raskt!

grampa papirfly raskt

Videoopplæringen for en lignende idé!

Interessant og original modell

Tinkerpapirfly i flere farger

Papirfly basert på Hawkeye -systemet 

Papirfly Tinker papirfly - gjør det selv

Triplane – papirfly

Lag ditt eget røde og gule papirfly

Papirfly med lengre nese

Grå og hvit - tinkerpapirfly

Little Nicky -modellen

Papirfly i en flott oransje farge