Tinkering med betong er ikke bare veldig enkelt, det er utrolig morsomt og fører alltid til effektive resultater. Avhengig av ideen og anledningen kan du lage nesten alt av dette flotte håndverket. Bare noen få materialer og gjenstander kreves, i tillegg til noen få tips og instruksjoner. I likhet med atmosfærisk høst- og julepynt er kreative påskedekorasjoner også veldig enkle å lage av betong. Nedenfor er noen originale håndverksideer som bør tjene som inspirasjon for deg. Prøv dem og tilbring en hyggelig håndverkstid med dine nærmeste eller bare med deg selv.

Lag puristiske påskedekorasjoner av betong

Påskedekorasjoner av betong lager påskeegg selv

Betong er ikke bare betong

For håndverksprosjekter med betong kan du velge mellom forskjellige typer betong. Hver har sine fordeler og ulemper, og du kan velge den rette. I utgangspunktet gjelder følgende: Fin betong, også kjent som kreativ betong, er veldig populær og kan kjøpes i enhver velfylt håndverksbutikk.

Dette er imidlertid ikke akkurat billig, fordi du betaler rundt 15 euro for 2,5 kg. Det er ganske enkelt å jobbe med, og det genererer ikke støv. Ferdigblandet betong er derimot relativt billig, men det er veldig støvete og kommer i store pakninger. Så du bør definitivt jobbe med åndedrettsvern når du gjør håndverk, bruker hansker og sørger for riktig oppbevaring.

Påskeegg kan lages veldig godt med alle typer betong

lag vakre påskeegg med betong

Et tredje alternativ er å blande betongen selv. For å gjøre dette, bland sement og sand (i forholdet 1: 2). Selvblandet betong er like billig og veldig enkelt å behandle. Du trenger definitivt en ansiktsmaske og hansker.

Lag konkrete påskeharer selv

Det er selvfølgelig forskjellige måter å lage kaniner som påskepynt på av betong. Her viser vi deg hvordan du gjør dette med blåste egg. Du kan også lage andre betongelementer som en planter, kakestativ eller lykt.

Du trenger:

 • Rask sement / kreativ betong
 • blåste egg
 • Kobbertråd
 • Permanent markeringstusj
 • Washi tape
 • Skalpell eller kutter
 • Wire cutter
 • en bolle og skje

Du kan finne hele guiden til disse kreative ideene her

søte påskekaniner av betong lag påskepynt selv

Og det er så enkelt:

Først av alt, form kaninørene fra kobbertråden og skjær dem av med trådkutterne. Ta endene sammen. Sett dette deretter inn i det øvre hullet på hvert egg og forsegl det med washi -tape. Gjør om nødvendig det nedre hullet litt bredere med skalpellen slik at lillefingeren får plass i den. Dette betyr at hvert egg umiddelbart fylles med betongen. Bland din kreative betong eller hurtigsement i henhold til pakningsinstruksjonene. Fyll hvert egg sakte og forsiktig med den blandede betongen, forsegl hullet med washi -tape og legg det på en pappkasse for å tørke.

Betongeggene er veldig glatte etter at de har tørket ut, selv uten videre behandling

lag påskepynt av påskeharer i betong selv

Etter ca. 24 timer fjerner du eggeskallene for hånd eller med en skalpell. De konkrete påskekaninene er klare! Det gjenstår bare å male de morsomme grimasene deres med den permanente pennen, men betongkaninene ser utrolig vakre og originale ut selv uten dem. Du kan bruke dette som borddekorasjon og til å sette vinduskarmen.

Tinker påskeegg stearinlys ut av betong

Disse kreative lysene i form av egg er en veldig uvanlig idé for din DIY påskedekorasjon laget av betong. For å gjøre dette trenger du svært få materialer og litt håndverk. Med ventetiden er prosjektet omtrent to dager, men resultatet er definitivt verdt det.

De konkrete påskeegglysene blir et blikkfang i påskedekorasjonen

Påskedekorasjoner av betong lager påskeegg selv

Du trenger:

 • Kreativ betong
 • to plastegg – store og små
 • en bolle
 • en liten, dyp panne
 • Smeltende lys
 • Lighter
 • Selvklebende tape – skotape

Og slik er det gjort:

Bland betongen med vann som angitt i pakningsinstruksjonene og rør godt. Bruk denne til å fylle den nedre halvdelen av det store plastegget og lage et hul i midten ved å sette det mindre plastegg inn i det. Dette sikrer et bedre grep for lysvoksen, som helles på toppen og senere forvandler påskeegglyset til en søt ringskål. La betongen tørke helt ut over natten. Bruk tenneren til å lage et lite hull øverst på den øverste halvdelen av det store plastegg. Legg deretter denne halvdelen på den nedre halvdelen, som allerede er fylt med betong, og lim den med tape. La lyset smelte sakte i pannen i et vannbad og hell stearinvoksen i plastegg. Stikk veken gjennom hullet og la voksen tørke helt i noen timer. Fjern deretter plastegg fra påskeegglyset. Den enkleste måten å gjøre dette på er å varme den litt opp med en lighter.

Og her er hele videoen fra Lily Ardor:

Som du kan se, er påskedekorasjoner av betong virkelig en utmerket idé for å bli kreativ og tilbringe mange spennende håndverkstimer med det. La deg inspirere av de andre DIY -prosjektene nedenfor og implementer de du liker best.

Mye moro og lykke til! 

vakre påskeegg påske dekorasjon laget av betong

betongdekorasjon for påske lag påskeegg selv

tinker med betonglykt til påske

Påskedekorasjoner laget av betong påskehåndverk eggeskall vaser

betongegg påskehåndverk med betonggullfolie

tinker påskedekorasjoner av påskeegg i betong

betongegg lager påskeegg av betong selv

drageegg pynter påskeegg fra betong

Påskedekorasjoner av betong lager eggebrett selv

Påskedekorasjoner lager eggekopper av betong

Påskeegg laget av betong til påske

blåse ut egg lag din egen påskepynt av betong         Påskepynt piller ut av påskeegg i betong   Lag påskeegg av puristiske påskedekorasjoner i betonggull selv  tinker påskeegg med betong

Påskeharer tinker med betong til påske

Dekorer puristiske påskeegg i betong