En av de største gledene om morgenen for mange mennesker er den vakre, duftende kaffen. Føler du det samme? Men på dette tidspunktet er de fleste av oss fortsatt egentlig ikke våkne og våkne. Mesteparten av tiden må vi også skynde oss og ta oss til jobben. Under disse omstendighetene sier det seg selv at mindre eller større feil kan oppstå. Du har sannsynligvis sølt kaffen din på din hvite bluse, skjorte eller teppe. Det er halvt ille hvis du vet hvordan du skal handle på denne. Du må bytte skjorte, eller du kan ikke ta den på den kommende arbeidsdagen eller for en bestemt anledning. Men vi kan lære deg hvordan du fjerner kaffeflekker med våre tips. På denne måten kan du deretter ta på deg det flekkfrie plagget for en annen anledning.

Denne flotte skjorten kan vaskes i kaldt vann og tas på igjen

fjerne gamle kaffeflekker hjemmemedisiner diy ideer

Raske handlinger med kaldt vann for å fjerne kaffeflekken

Du kan fjerne ferske kaffeflekker ganske enkelt. Men handle raskt, og kaldt vann kan være akkurat nok til å løse problemet. Hvis det er en skjorte, bluse, genser eller annet klesplagg, kan du holde den under kaldt rennende vann.

Hvis kaffeflekken er helt fersk, kan den forsvinne raskt. La deretter stoffet stå i kaldt, friskt vann i ca 15 minutter. Hvis flekken har vært der lenge, bør du suge den i vann i omtrent fem minutter og deretter behandle den med et spesielt flekkfjerningsmiddel.

Ingen panikk! Du kan fjerne ferske kaffeflekker veldig enkelt

ren skjorte fjern kaffeflekk

Bruk eddik

Du kan fjerne kaffeflekker med eplecidereddik. Bland dette i et forhold på 1: 1 med vaskepulver, fordel denne blandingen på det berørte området i noen minutter og skyll deretter av med kaldt vann. Når det gjelder finere tekstiler, er det tilrådelig å først prøve effekten av dette middelet på innsiden. På denne måten kan du kontrollere om stoffet ikke ville misfarges. Til slutt, vask av med kaldt vann. For flekker som tar et større område, bør du helst blande eddiken med vaskepulver i et forhold på 3: 1.

Kaffeflekker kan tørkes av med hell, selv på de letteste tekstilene 

kaffekopp hvitt stoff fjerne kaffeflekker

Fjern kaffeflekker med øl

Ølet er et perfekt middel for kaffeflekker på tepper og andre grove tekstiler. Hvis disse ikke er for sta, bør du bearbeide flekken med en spesiell børste. Selvfølgelig bør du være forsiktig så du ikke skader stoffet når du skrubber. Du bør derfor rengjøre det berørte området med vann og vaskemiddel.

Å nyte kaffe er en av de største gledene for mange! Men vær forberedt på flekkene også!

kaffe sunn fjerne kaffeflekker

Fjern kaffeflekker – salt

Salt er et annet middel du kan bruke til å fjerne en kaffeflekk. Hell litt salt på ryggen og skrubb forsiktig. Hvis flekken ikke forsvinner med en gang, bør du vurdere å tilsette litt eddik og fortsette skrubbingen. Forholdet mellom salt og eddik skal være rundt 1: 1. Forresten, du kan også fjerne rødvinsflekker på samme måte.

Du kan bruke salt og eddik til å fjerne kaffe og andre flekker fra teppet 

fjern kaffeflekker fjern kaffeflekker fra tepper

bakepulver

Du kan også bruke natron hvis du vil fjerne kaffeflekker. Du bør ganske enkelt drysse dette rikelig på flekken og la det virke. Denne fremgangsmåten er veldig effektiv, spesielt med friske flekker. Natronen vil suge opp skitt, og etter det trenger du bare å støvsuge alt vekk. Tørk deretter av med kaldt vann.

En ren duk etter en kaffeflekk? Ikke noe problem – det går!

kaffe flekk fjerne kopp kaffe

Mineralvann

Mineralvann er enda mer effektivt enn tappevann for å fjerne ferske kaffeflekker. Du bør bare vaske av flekken med en stor mengde. Denne metoden anbefales spesielt for følsomme stoffer, ettersom kvaliteten beholdes.

Velg passende rengjøringsmidler slik at stoffet ikke misfarges

fjern kaffeflekker rent teppe

Ansiktsvev

Ansiktsvevet inneholder stoffer som tillater skånsom rengjøring. De kan fjerne sminke og støv fra ansiktet vårt og samtidig bevare skjønnheten i huden vår. Det er akkurat det du trenger for rengjøring av tekstiler og tekstiler. Så du kan med hell bruke ansiktsvev for å fjerne kaffeflekker. Alt du trenger å gjøre er å tørke det forsiktig med det.

Fjern kaffeflekker - gode ideer for rengjøring

Vasketips

Selvfølgelig er det også en rekke gode vaskemidler som hjelper deg med å fjerne selv gamle og sta kaffeflekker. Imidlertid ville det være bedre hvis du forbehandler flekken med et av hjemmemedisinene nevnt først. Da er du garantert suksess med et godt vaskemiddel.

Ikke vær redd for kaffeflekkene! 

fjern kaffeflekker fjern væsker

Selvfølgelig er materialtypen også veldig viktig. Du må finne en flekkfjerningsmetode som fungerer med den. Det er viktig å ikke bruke for harde midler som kan skade teksturen. Som et forholdsregel, gjør noen undersøkelser før du gjør noe. I tillegg kan du noen ganger prøve det respektive middelet på baksiden eller i et skjult hjørne. På denne måten kan du være sikker på at stoffet ikke blir skadet. Vær spesielt forsiktig når du velger børster for å skrubbe berørte områder på tepper.

Et siste tips: stå opp litt tidligere, ta deg tid til å drikke kaffe, unngå stress, så langt det avhenger av deg! På denne måten handler du mer bevisst, nyter kaffen mer intensivt og det blir færre ubehagelige tilfeller!

Hvis det skjer, vet du hva du skal gjøre!

Selvfølgelig er gamle kaffeflekker vanskeligere å fjerne 

kaffe flekkfjerning ideer hjem rengjøring

Det er mange gode måter å fjerne kaffeflekker

fjern kaffeflekker rengjør teppet

Selv om du vasker stoffene, kan du bruke hjemmemedisiner først for å behandle dem

rengjør med rent vann for å fjerne kaffeflekker

Juster mengden hjemmemedisiner basert på størrelsen på flekken!

raske husholdningstips fjerner kaffeflekker

Du trenger ikke kaste de vakre dukene dine etter kaffeflekken!

rengjøring av stoffer ideer for å fjerne kaffeflekker

Les igjen tipsene våre om hvordan du redder dine vakre klær og duker fra kaffeflekker! De vil være til hjelp for deg igjen og igjen!

levende ideer fjerner kaffeflekker husholdningstips