Det er gal hvor fort livet kan endre seg. COVID-19-pandemien har rystet verden vår fullstendig og snudd opp ned på hverdagen vår. Hvordan lever vi etter det, og vil vår verden ikke lenger være den samme? Vi stiller alle oss selv disse og mange andre spørsmål. Men det som ligger foran oss, vil bare vise i fremtiden. I dag er det viktigste imidlertid å være sunn, å være hjemme, å beskytte oss selv og de rundt oss. Ansiktsmasken spiller en viktig rolle i dette, selv om det ikke er helt sikkert hvor godt en ansiktsmaske beskytter mot viruset. Med så mange typer munnbeskyttelse er det også kontroversielt hvem av dem som gir bedre beskyttelse, og som imidlertid bare skaper en falsk følelse av beskyttelse. Det er imidlertid tilrådelig å bruke åndedrettsvern i offentligheten.

Sy en ansiktsmaske med en filterpose selv

Lag din egen ansiktsmaske med et HEPA -filter

Vi har allerede vist deg hvordan du kan sy en ansiktsmaske selv. I dag vil vi berike temaet og tilby deg en gjør-det-selv-modell for ansiktsmaske.

Ansiktsmasken, som vi skal sy, er ikke en brettemaske som den andre DIY -åndedrettsbeskyttelsesmasken, men den er også laget av bomull.

Og til formålet bruker vi en enkel ferdiglaget mønster. Masken har en lomme for et ekstra filter, som vi finner viktigst i DIY respiratorer. Du kan bruke et HEPA -filter og tilpasse det til stoffmasken. HEPA vakuumfiltre viser seg å være veldig gode munnbeskyttere, ettersom de kan fange opp de minste partiklene fra luften. Videre inneholder denne selvlagde ansiktsmasken en innebygd ledning langs nesebroen for å gi en sikrere passform. Denne eller en annen DIY stoffmaske kan imidlertid ikke sammenlignes med en N95 -maske, som kan filtrere opptil 95% av aerosolene fra luften.

Instruksjoner for respirator med HEPA -filter

Ansiktsmaske respirator med HEPA filter covid19

Sy munnbeskyttelsen selv

Nå begynner vi å sy en ansiktsmaske selv. Få utstyret du trenger, og kom deg på jobb. Du kan også lage en slik ansiktsmaske for venner, slektninger og naboer. Beskytt både deg selv og dine nærmeste!

Materialer og verktøy:

  • 100% bomull (velg et fôrstoff og en annen farge på utsiden hvis du vil)
  • Strikk
  • HEPA filter / HEPA støvpose
  • metalltråd
  • Symaskin og tråd
  • saks
  • Hersker
  • Pinner

Lag kuttemønstre

Ansiktsmaske, symaske med HEPA -filter

Kjøp HEPA -filtre

Sy en ansiktsmaske selv. Åndedrettsvern med HEPA -filter

Klipp stoffet, fôret og filtrer

Ansiktsmaske, symaske med HEPA -filter

Bruksanvisning:

Slik at du kan lage din egen ansiktsmaske, lage et mønster eller skrive det ut følgende mal på en skala fra 1: 1. Mønsteret for ansiktsmasken er tilgjengelig i 4 forskjellige størrelser, slik at den passer til alle i familien din. De mindre størrelsene er for barn, mellomstørrelsen passer for tenåringer, kvinner og de fleste voksne, og den store størrelsen er ideell for voksne menn. Bare velg riktig størrelse for ansiktsmasken og klipp stoffet i størrelse.

Hvordan kutte to stoffstykker

Ansiktsmaske bomullsmaske med HEPA -filter

Så klipp fôret to ganger, 100% bomull to ganger og filtrer to ganger.

Disse syr du sammen med en låssøm og et sømmonn på ca 1 cm på midten. Pass på at sømmonnene ikke blir lagt til mønsteret.

Og sy disse sammen

Ansiktsmaske klutmaske symaske med HEPA -filter

Behandle støvposen som alle andre stoffer og kutt to filterdeler i størrelse. Den eneste forskjellen i arbeidet med HEPA -filteret er syingen. Når du syr, bruker du en lengre stinglengde fordi du vil ha så få hull som mulig i filteret.

Klipp HEPA -filteret i størrelse

Ansiktsmaske respirator med HEPA filter

Når du syr stoffstykkene, syr du en rett søm langs den fremre, buede kanten med en sømmonn på ca 1 cm. Legg også til enten en smal hem, en standard fal eller en serging på underkanten av foringsbitene.

Skjær foringsbitene i størrelse, sy dem sammen på midten og overskyet

Sy en ansiktsmaske selv. Bekledning et åndedrettsvern med HEPA -filter

Når du syr filteret, må du øke stinglengden og bruke en mindre nål til å lage mindre hull.

Sy begge filterdelene sammen

Sy munnbeskyttere selv Instruksjoner for pustemaske med HEPA -filter

Gjør snitt i sømmonnet ved sømmen

Sy en ansiktsmaske selv DIY pustemaske HEPA -filter

Slik at ansiktsmasken din buer seg pent rundt ansiktet ditt, kutter du ut små trekanter fra sømmonnet på alle buede stoffkanter. Bruk papirsaksene til å klippe filteret (vær forsiktig så du ikke skjærer i sømlinjen). Og bruk stoffsaksene dine til å klippe bomullsbitene dine. Disse bittesmå snittene hjelper ansiktsmasken din til å ekspandere og trekke seg sammen når den vendes mot høyre, og gjøre den mye mer behagelig å ha rundt ansiktet ditt.

Skjær i kurvene

Ansiktsmaske med filterpose HEPA filter

Nå som sømmonnene er trimmet, legger du undersiden av de to fôrdelene av masken. Du kan enten bruke en smal kant, en standard falde eller en trimmet kant.

Deretter syr du fôrbitene og stoffbitene sammen.

Ta stoffbitene du har sydd sammen, og fest dem til fôret foran midtre søm med en pinne. Fest så hele toppkanten på plass. Fôret deres viser seg å være litt mindre enn stoffet. Dette er designet for en bedre passform.

Når du er ferdig på den ene siden, strikk den andre siden til hele overkanten av fôret er festet med nåler. Start deretter på bunnen på samme måte.

Fest med pinner

Ansiktsmaske med filterpose Åndedrettsvern med HEPA -filter

Når alt er festet på plass, er det på tide å sy.

Når stoffet og foringen er sydd sammen, kutter du flere trekanter i maskenes sømmonn. Vær forsiktig så du ikke går for dypt inn i sømmonnet og skjærer over hele toppen av masken. Du trenger bare noen få snitt nederst da kanten er relativt rett.

Når snittene er gjort, er det mye lettere å snu masken til høyre. Ta med sømmonnene dine slik at det ser veldig fint ut og stryk det med strykejernet på lin / bomullsinnstillingen.

jern

Ansiktsmaske med filterpose Instruksjoner for HEPA -filtre

Sy deretter over toppen av ansiktsmasken 0,5 cm fra stoffkanten. I denne tunnelen vil du deretter sette inn ledningen slik at masken passer bedre generelt.

Lag tunneler for ledningen

Ansiktsmaske med filterpose Tøymaske med HEPA -filter

Quilting

DIY ansiktsmaske respirator med HEPA filter

Du kan nå sy ferdig ansiktsmasken!

Brett sidene av masken inn og fest dem på plass. Dette vil opprette to tunneler på sidene for elastikken, slik at du har flere alternativer for hvordan du fester båndene dine. Og sy langs sidesømmene.

Før ledningen gjennom

Lag en DIY ansiktsmaske med et HEPA -filter selv

Lag sidetunnel for elastikken

Sy DIY ansiktsmaske respirator med HEPA filter

Legg til ørehemper

Ansiktsmaske i bomull, åndedrettsvern med HEPA -filter

Nå er det på tide å sette inn filteret for å sikre at det sitter ordentlig. Skyv den inn i øverste kant og arbeid den forsiktig inn i hjørnene av masken. HEPA -filteret er den viktigste delen av ansiktsmasken din, for uten den er den faktisk bare laget av bomull.

Juster filteret til posen

DIY ansiktsmaske respirator med HEPA filter instruksjoner

fullstendig!

DIY ansiktsmaske gjør deg til et åndedrettsvern med HEPA -filter

Din selvsydde ansiktsmaske er nå klar. Bruk dem når du forlater hjemmet og holder deg frisk!

Videoopplæring