Vil du gi spisebordet et håndlaget og festlig preg på julaften? Vi har satt sammen et enkelt, men effektivt syprosjekt for deg nedenfor som er lett å imponere dine slektninger og venner med. Bare følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor og lær hvordan du kan lage disse vakre julebestikkposene selv.

Sy bestikkposene selv til jul

Festlige bestikkposer til jul syr du bordet selv

Fullfør din festlige borddekorasjon til jul med matchende bestikkposer som du kan sy selv på kort tid. Har du aldri sydd bestikklomme? Dette er ikke et problem. Dette er faktisk et veldig enkelt syprosjekt og krever ingen dybdegående syferdigheter. Bare tør å gjøre det og nyt den kreative prosessen!

Overrask gjestene dine med bestikkposer som du har sydd selv

Slik syr du festlige bestikkposer til jul selv

Sy bestikkposene selv til jul

Til vårt DIY -prosjekt har vi valgt bomullsstoff med julemotiver. Valget av stoff avhenger helt av dine preferanser. For eksempel kan du velge et ensfarget stoff som vil passe godt til en annen feriedag. Uansett anledning er en pen bestikkpose alltid et flott tillegg til et festlig bord. Ikke mener det?

For mer julestemning

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul i rødt og hvitt

Å sy en bestikkpose er faktisk en lek! Dette er det perfekte prosjektet for nybegynnere, men disse bestikkposene ser så profesjonelle, elegante og stilige ut at ingen av gjestene dine vil mistenke at disse er håndlagde.

Hva trenger du:

 • 2 A4 -ark
 • blyant
 • Hersker
 • Papirsaks
 • 2 tekstiler med julemotiv
 • Syning av saks
 • Tråd for sying
 • Pinner
 • Målebånd
 • symaskin
 • Jern

Trinn-for-trinn instruksjoner:

Trinn 1

For å lage sjablongene dine, klipp ut to rektangler av papir som måler 28 cm x 14 cm. På en av rektanglene nedenfra merker du 9,5 cm på den ene langkanten og 17 cm på den andre langkanten. Koble disse to punktene med en diagonal stiplet linje, og bruk deretter den linjen til å tegne en buet linje som forbinder de to punktene. Klipp langs den buede linjen for å lage den andre sjablongdelen.

Lag først symønsteret ditt

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul trinn-for-trinn-instruksjonsmal

Steg 2:

Klipp et stort rektangel fra hver av stoffene dine og 2 små rektangler, en til venstre og en til høyre – som vist på bildet nedenfor. Du kan gjøre dette ved å snu papirmalen. Du bør ha 6 stoffstykker totalt – altså 2 av hver form.

Klipp deretter stoffet

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Trinn 1

Trinn 3:

Plasser to små rektangler med en buet kant med høyre side sammen og sy dem sammen med et sømrom på en centimeter – så bare langs den buede kanten. Kutt deretter tilbake.

Begynn å sy

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Step2

Snu stoffbitene slik at høyre side nå er på utsiden og stryk sømmen du nettopp sydde flat. Gjenta prosessen med de to andre små rektanglene med buede kanter.

Snu deg om og fortsett …

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Step3

Trinn 4:

Legg de syede stoffbitene med buede kanter mot hverandre slik at de overlapper hverandre. Disse må passe perfekt til kantene på det større rektangulære stoffstykket – som vist på bildet nedenfor. Fest dem og sy dem sammen med et sømrom på 0,5 cm.

Sy sammen alle stoffbitene

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Trinn 4

Nå er disse delene sydd fast

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Trinn 5

Trinn 5:

Plasser begge store rektanglene rettsider sammen slik at begge små buede stoffbitene forblir i mellom. Fest disse på plass og sy dem sammen med et sømrom på 1 cm. La det være en åpning på ca 8 cm i overkanten. Klipp av hjørnene og sømmonnene og snu bestikklommen. For å sy ferdig med dette, sy åpningen.

Legg det siste stoffstykket til høyre og sy rundt med en sømmonn på en centimeter

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul trinnvise instruksjoner trinn 6

La det være igjen en åpning, snu bestikklommen og sy åpningen

Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Trinn-for-trinn-instruksjoner Steg 7

Din første bestikklomme er nå helt ferdig. Gjenta deretter hele prosessen til du har en bestikkpose til hver av dine gjester. Ikke glem å sy bestikkpose til deg selv. Ha det gøy og dekk ditt festlige julebord. Vi ønsker deg en riktig god jul!

Ta en titt på følgende julebestikkposer …

Sy dine egne festlige bestikkposer til julestrikket bestikkpose

Tegn frisk inspirasjon og lag din egen bordpynt til jul!

Festlige bestikkposer til jul sy dine egne mønstre

Finn ut hvordan du også kan brette juletreservietter

Sy dine egne festlige bestikkposer til ideer til dekorasjon av julebord Røde Akyente syr dine egne festlige bestikkposer til jul Røde sokker syr dine egne festlige bestikkposer til jul Sy dine egne festlige bestikkposer til julenissen Klaus Festlige bestikkposer til jul syr du sokker selv Sy ditt eget juletre -mønster til festlige bestikkposer Sy dine egne festlige bestikkposer til juletre rødt Sy dine egne festlige bestikkposer til julehatten

Sy festlige bestikkposer til jul selv, skandinavisk stil Sy dine egne festlige bestikkposer til jul Sy festlige bestikkposer selv til jul