tips og triks for å føle deg bra finn mer joie de vivre

Tips og triks for mer joie de vivre – enkle gleder som skjemmer deg bort

Fortell oss nå i ærlighet: Hvor ofte gjør du noe som bare skjemmer deg selv? Det skjer ofte med travle mennesker at de flytter sine egne behov til bunnen av huskelisten.

Vi vet alle fra vår egen erfaring: Når du er avslappet og har spist godt, koser deg med gode venner og har litt underholdning av og til, gjør du en bedre jobb.

Forstår du det, men har du problemer med å integrere hyggelige aktiviteter i hverdagen? Her er noen tips som kan hjelpe deg med dette.

Forbered deg på neste dag før

tips og triks livsglede lykke hjemme

Planlegg en dag for glede. Men sørg for at du har fullført alle gjøremålene på forhånd, for eksempel å betale regningene, rydde opp i klærne og støvsuge. Vask oppvasken og lag litt godteri til neste morgen. Å våkne opp i et ryddig hjem med god samvittighet vil hjelpe deg med å konsentrere deg om de hyggelige aktivitetene.

Unn deg selv noen ikke veldig dyre gleder!

tips og triks joie de vivre nytelse finne moro hjemme

Profesjonell massasje og shoppingturer er veldig morsomme. Men ikke alt trenger alltid å koste så mye. I mange tilfeller nytes de små gledene faktisk mer. Ta med deg en stor haug med bøker og få en fin bukett blomster fra markedet. Kanskje vil du mye mer foretrekke en lukter såpe som du normalt ikke har råd til?

Bagels eller røkt laks kan være andre sjeldnere godbiter. Eller kanskje du er glad i elegante oster, luksuriøs økologisk mat, en spesiell type iskrem … Spør deg selv hva som gjør deg virkelig glad og kjøp den!

Tillat deg selv en spesiell tjeneste

tips og triks livsglede lykkelig prestasjon

Er det noe i hverdagslige gjøremål som virkelig gjør deg gal? Kanskje det er vaskeriet? Invester deretter noen få euro, så vaskes og strykes det godt, så det kommer tilbake i perfekt stand.

Hater du å handle dagligvarer? Kanskje denne gangen kan du få alt levert hjem til deg? Vil du unngå å lage mat for en gangs skyld? Hva med en takeaway -tjeneste?

Inviter en venn på kaffe og kake

tips og triks joie de vivre morsomt å møte venner som drikker kaffe

Noen ganger kan man oppnå fantastisk avslapning og enda bedre helse ved å være litt mer sosial. Ser du bare vennene dine ved spesielle anledninger? Gjør et unntak og inviter noen venner til deg på ettermiddagen.

Hent inspirasjon fra de små tingene

tips og triks tinker håndverk ideer inspirasjon joie de vivre moro

Hell deg en kopp te eller kaffe, slå på musikken og plukk en haug med blader og kataloger eller andre flotte brosjyrer som du ser liggende hjemme.

Hvis du har en oppslagstavle, må du rydde opp eller starte på nytt. Hvis ikke, kan du kanskje sette noen av disse arkene direkte på veggen.

Skjem bort kjæledyret ditt

tips og triks kjæledyrhund nyt fritiden

La du merke til at det å gjøre gode ting for andre mennesker også gjør oss veldig glade? Å være hyggelig mot dyr har faktisk den samme effekten.

Velger du ekstra god behandling for kjæledyret ditt? Det fortjener absolutt noen ekstra kjærtegn og vil gjerne nyte dem. Så bli hos ham litt lenger på sofaen eller ved bordet.

Beroligende vann

føl deg gode tips og triks joie de vivre morsom varm dusj

Den varme dusjen med avslappende vann kan hjelpe deg til å føle deg mye bedre. Se etter uvanlige typer såper, oljer laget av forskjellige essenser, salter for badekaret, masker og andre ting du gjør uten permanent. Fordyp deg i det og nyt det.

Prøv å gjøre yoga med levende lys

tips og triks for å ha det bra og nyte fritiden med å gjøre sportsyoga levende lys

Uansett om du gjør yoga regelmessig eller ikke, kan noen enkle positurer om kvelden gjøre underverker. Rull matten din på et stille, rent sted og skap en hyggelig atmosfære med lysene og det myke lyset. Kanskje litt myk musikk kan hjelpe deg også.

Skriv brev eller postkort

tips og triks for å føle deg bra ved å skrive postkort som opprettholder relasjoner

Når var siste gangen du skrev et ekte brev? Gjør dette for en venn eller bekjent, så får du sikkert noe igjen.

Gå til sengs

tips og triks for å ha det bra, gå til sengs tidlig sunn søvn

Noen ganger er det bare å ta på seg favorittpyjamasen og legge seg. Sov, les, skriv i dagboken din eller bare drøm.

Lag en liste over 10 enkle gleder du regelmessig har råd til

føl deg gode tips og triks joie de vivre liste over gleder

Dette er en god praksis for folk som sjelden har råd til noe. Tenk på 10 aktiviteter du trekker deg ut av rutinen. For eksempel kan denne listen inkludere å bringe hjem blomster eller lese fine bøker og blader.

Hvis du har barn, vil du kanskje våkne tidligere for å ha mer tid til deg selv.

Tok vi noe av tiden før samtalen startet?