Dessverre er drømmebryllupet ditt allerede over. Men du er fortsatt så glad og romantisk. Sjelen danser og hjertet banker fortsatt så fort. De gode minnene vil være med deg hele livet. Bryllupsbildene foreviget også alle de uforglemmelige øyeblikkene. Du kan beholde brudekjolen i flere tiår hvis du har lyst … Men hva med din unike brudebukett? I de fleste tilfeller består dette av friske blomster som er dømt til å visne i løpet av få dager. Så lander brudebuketten bare på komposten. Dette trenger ikke være! I dag vil vi fortelle deg hvordan du kan tørke din praktfulle brudebukett og gjøre den holdbar.

Tørk brudebuketten og behold et bryllupsromantikk

tørking av bukett med roser

1 # La brudebuketten lufttørke

Fra begynnelsen må du si at tørking og konservering av brudebuketten egentlig ikke er en spontan ting. Fordi ikke alle blomster og planter kan bevares optimalt på denne måten. Det ville derfor være fornuftig å diskutere intensjonene dine med blomsterhandleren på forhånd.

Som generell informasjon: ikke bare de velkjente evige blomstene er egnet for tørking, men også roser, hortensiaer, lavendel, lyng, nelliker, engblomster, ryllik, sølvling, sjø lavendel, sfærisk tistel og en rekke prydgresser.

Med denne enkle første metoden er brudebuketttørkingen ganske enkel. Likevel er det noen detaljer du bør ta hensyn til. Ikke la blomstene ligge i vannet lenger; begynn å tørke dem så snart som mulig etter bryllupet. Ellers vil de delikate blomstene visne og stilkene kan også bli muggne. Så ta buketten opp av vannet og skjær endene lett av i en liten vinkel. Bind deretter blomstene sammen med et gummibånd og også med en jutesnor, som er litt lengre for oppheng.

Tørk stilkene grundig med et håndkle

Bevare roser som tørker bukett

Velg et mørkere, kjøligere og viktigst, tørt sted. De mest passende er: kjeller, loft eller skapet ditt. Heng brudebuketten opp ned og la den tørke i ca 7-10 dager.

Ekstra tips: Spray buketten med klar lakk etter å ha hengt den opp og før den tørker, slik at blomstene ikke blir for sprø etterpå.

Hvis det har dannet seg støv på det etterpå, kan du bruke hårføner på den laveste innstillingen

brudebukett tørking enkel metode

Ligner på hvordan du faktisk tørker urter

brudebukett tørre urter og gress

Hvis du vil gjøre brudebuketten din til en velværeopplevelse, er DIY -badesalter ideelle

badesalt gjør det samme for å tørke brudebuketten

2 # Lag et herbarium med brudebuketten din

Hvis du ikke nødvendigvis vil beholde 3D -formen på bryllupsbuketten din, kan du lage den som et herbarium. Har du ingen erfaring med det ennå? Ingen bekymringer! For ingenting er enklere enn det. I tillegg til blomstene dine trenger du også pergament eller bakepapir og tykke bøker. Denne metoden fungerer best når blomstene og bladene er kuttet ganske mindre. Men du kan også prøve forsiktig å herbarisere hele blomster. Bare legg blomstene eller bladene mellom to pergament eller bakepapir i en tykk bok og veie dem ned med andre bøker eller andre tungtveiende gjenstander. Nå er det bare å være tålmodig. Etter omtrent 10 til 14 dager vil du få din brudebukett av herbarium. Du kan deretter ordne dette i en ramme med dobbelt glass eller som et bilde på en hvit bakgrunn. En annen idé for presentasjon er: design individuelle blomster som smykker, for eksempel i form av elegante halskjeder eller øredobber.

Eukalyptusblader kan også tørkes perfekt som et herbarium

tørking bukett med blomster og blader bevare

I en enkel bilderamme ser den tørkede brudebuketten fortsatt elegant ut

tørking bukett herbarium veggdekorasjon

Denne mer abstrakte varianten er litt mer leken

brudebukett som tørker herbarium i bilderamme

Storslåtte smykker av en spesiell art

lage halskjeder som tørker bukett

3 # Bevar brudebuketten med silikagel

Denne konserveringsmetoden er faktisk vår favorittmetode. Dette er fordi det får blomstene til å se ut som om de er veldig friske. Bare en profesjonell kan gjøre det bedre. For å tørke brudebuketten din med denne metoden trenger du først og fremst den såkalte silikagelen, som faktisk kan kjøpes i pulverform. Du kan få dette enten i en velfylt håndverksbutikk, et apotek eller på Internett. Alternativt kan du bruke et annet tørt salt. Det eneste du fortsatt trenger: en lufttett bolle og en saks.

Det er i utgangspunktet to måter å utføre denne tørkemetoden på. Den første er når du vil bevare blomstene individuelt og den andre når du vil tørke brudebuketten helt.

1. variant:

Klipp av blomstene i brudebuketten din. Fyll bollen med et lag silikagel og legg blomstene inni. Fyll deretter bollen opp til lokket med gelen til alle blomstene er helt belagt. Lukk lokket forsiktig og la bollen være lukket i noen dager, avhengig av produsentens instruksjoner. Etter åpning, ta ut blomstene veldig forsiktig og bli overrasket! Fuktigheten er fjernet av tørkesaltet, men blomstene har nesten 100% beholdt sine vakre farger.

En imponerende metode for tørking av brudebuketten

Tørk buketten eller konserver den med silikagel

2. variant:

Hvis du vil tørke brudebuketten din helt, legg et lag silikagel på en avis og kast buketten i den. Legg den i en vase og støv den med det tørre saltet. Etter noen dager trekkes fuktigheten helt ut av blomstene og bladene, og du har klart det. Brudebuketten din er allerede holdbar.

4 # Udødeliggjør bryllupsbuketten din med epoksyharpiks

Kanskje du har laget noe med epoksyharpiks før. Eller er det ikke ennå? Så kan du gjøre det nå med brudebuketten din. Imidlertid er det tilrådelig for absolutt nybegynnere å gjøre en test med andre blomster eller gjenstander på forhånd. De populære ideene for å bevare brudebuketten med støpt harpiks er DIY papirvekter og initialene til de to ekteparene. Selvfølgelig kan du la kreativiteten gå fri og bruke andre former for å gjøre det hele enda mer fantasifullt.

I tillegg til blomster og blader fra brudebuketten, trenger du også støpeharpiks, herder, løsemiddel, klar lakk, støpeform, børste, mikser og rører for å lage den. Det ville også være godt å ha en gammel klut, vått sandpapir og polermasse tilgjengelig for å legge siste hånd på skapelsen din. Ekstra tips: Bruk aldri former som er laget av glass!

Fantastiske borddekorasjoner eller papirvekter slutten Tinker med støpende harpiks

Brudebukett tørr konservering med harpiks

Spesielt hvis du ønsker å legge inn flere blomster med støpeharpiks, bør du definitivt jobbe i lag og aldri helle formen på en gang. Ellers risikerer du å få stygge sprekker inne i den tørkede støpeharpiksen. Og slik er det gjort:

Første trinn: Skjær blomstene og bladene i mindre biter etter ønske og spray dem med den klare lakken. La tørke en stund.

2. trinn: I løpet av denne tiden børster du innsiden av formen og lar den tørke i ca 15 minutter.

3. trinn: Bland støpeharpiksen og herderen i henhold til mengdene som er angitt i produsentens instruksjoner. Og rør raskt.

Fjerde trinn: Hell det første laget med harpiks i formen og la det tørke.

5. trinn: Legg nå inn de første blomstene og bladene på brudebuketten og hell det andre laget med harpiks over dem.

Sjette trinn: Gjenta forrige trinn til du fyller ut hele skjemaet og lar det stivne, avhengig av pakningsinstruksjonene.

7. trinn: Ta deretter den ferdige harpiksdekorasjonen forsiktig ut av formen og sand og poler hellekantene og hele overflaten med det våte sandpapiret og polermassen. fullstendig!

Romantisk dekorasjon laget av brudebukett og harpiks

støpt harpiks bokstaver brudebukett tørr konservering

Disse fire metodene er ikke de eneste når det gjelder tørking av brudebuketten. Det er også andre teknikker, for eksempel de med glyserin eller voks. Du kan også leie en kompetent spesialist til å gjøre dette hvis du ikke stoler på deg selv til å gjøre det, eller hvis du bare legger stor vekt på profesjonell bevaring.

Gjør brudebuketten din holdbar og behold et bryllupsromantikk!

Brudebukettbevaringsteknologi

Roser tørkes eller bevares best

brudebukett tørketips

brudebukett tørking beste metoder

Du kan kombinere tørkede bryllupsblomster med et av bryllupskortene dine

tørk buketten og lagre den i bilderammen

Lag flotte blomsterdekorasjoner med stil fra brudebukettblomstene dine

bryllup bukett blomster bevare metode

Vintage stil med en bevart brudebukett

original veggdekorasjons brudebukett la tørke profesjonelt

Noen bruder bestemmer til og med på forhånd for en bryllupsbukett med tørkede blomster

tørre blomster brudebukett tørking metoder