kreativ juletrepynt i fem teknikker

Kreativ juletrepynt er veldig enkelt å lage

Kreativ juletrepynt – det høres veldig tiltalende ut, spesielt i førjulstiden. I dag presenterer vi deg 5 smarte ideer om hvordan du kan lage dine egne kule juletrepynt. Åpne hobbyskapet ditt og se om det er nok stoffbånd, innpakningspapir, glitter og lim.

Svært enkle, helst transparente julekuler tjener som grunnlag. Ved å bruke disse kreative dekorasjonsideene, lager du snart vakre juletrepynt som ser like elegante ut i en sølvskål som du kan se ovenfor.

Kreativ juletrepynt – som er de 5 håndverksteknikkene?

  1. Klistremerker og monogrammer
  2. Servieteknikk
  3. Papirstrimler som fyll
  4. Innvendig farging
  5. Fargerik papprester som fyll

 Du finner et stort utvalg av julemønstre eller andre klistremerker i håndverksbutikken, som du kan kombinere som du vil og bruke dem til å dekorere en gjennomsiktig juletrekule. En stoffbue i matchende farge avrunder ballen perfekt.

Jul i rødt

kreativ juletrepynt med rød sløyfe og røde mønstre

Den neste teknikken har blitt veldig populær og mye brukt nylig. Vanligvis gjøres det med servietter, og det er derfor det også kalles servieteknikken. Her kan du se at du også kan bruke denne teknikken utmerket med juletrepyntene dine. I stedet for en serviett trenger du tynt, mønstret innpakningspapir, gjerne med julemotiver. I dette tilfellet har stjerner blitt valgt som mønster. Pensle ballen med serviettlim og legg innpakningspapiret oppå. For utjevning og forsegling bør du legge et lag lim på papiret.

Når den er tørket, er juleballen klar til å henge på

kreativ juletrepynt med filigranstjerner

Hvis du ikke er en stor fan av servieteknikken, kan du prøve den neste dekorasjonsideen. Det handler om å pakke inn papir igjen, bare i dette tilfellet trenger du ikke lim, bare saks. Pakkepapiret med juleønsker eller hilsener er spesielt egnet. Skjær ut tynne strimler og fyll den gjennomsiktige ballen med dem.

Legg til en løkke stoff i en farge som matcher fyllet

kreativ juletrepynt fylt med papirstrimler

For å bruke teknikken for intern farging vellykket, bør du først vaske ballene med vann fra innsiden og la dem tørke. Du kan deretter jobbe med innvendig farging med en eller flere farger. Det er best å bruke metalliske akrylmaling. Start alltid med neste farge etter at den forrige har tørket ut.

Strass og filigran snøkrystallklistremerker er det perfekte komplementet

kreativ juletrepynt snøkrystall med store strass

Har du rester av farget papp i håndarbeidsskapet ditt? Da kan denne siste håndverksteknikken vise seg å være veldig nyttig og praktisk for deg. Skjær ut tynne strimler og rull dem sammen. Når de er koblet til, ruller de enkelt ut og oppnår den flotte effekten som vist nedenfor.

Du kan også skrive hilsener på ballen eller bruke klistremerker

kreativ juletrepynt gjennomsiktig bauble med fargerike pappstrimler

Festlig og glitrende

kreativ juletrepynt glanset og matt

Har du allerede fått den rette stemningen til å dekorere? Så kan du begynne å lage julekulene dine. Forhåpentligvis har du overbevist deg selv om at kreativ juletrepynt ikke nødvendigvis krever mye tid og krefter.