Så lenge folk er avhengige av biler som sitt viktigste transportmiddel, vil det også være tilsvarende bilmekanikere som må reparere dem igjen og igjen. For noen få år siden ville noen få grunnleggende verktøy og kunnskap vært nok til å reparere nesten hvilken som helst bil. Bilmekanikerens arbeid har blitt stadig mer moderne i det 21. århundre. Spesielt nytt utstyr er nå nødvendig for å diagnostisere og behandle problemer i de mest sofistikerte elektroniske transportsystemene. Moderne verkstedartikler og salgsfremmende ting skaper en innbydende følelse i verkstedet, både for ansatte og for kunder. Er du nysgjerrig nå? I det følgende gir vi deg noen viktige tips for et vellykket moderne bilverksted.

Et moderne bilverksted trenger bare de mest moderne verkstedartiklene og reklameartiklene

Verksted forsyninger og reklameartikler for et vellykket moderne bilverksted mange kjøretøyer for reparasjon

Verkstedartikler og reklameartikler for et pålitelig førsteinntrykk

Moderne biler er komplekse, svært tekniske maskiner. Den gjennomsnittlige personen aner ikke hvordan de skal reparere eller til og med vedlikeholde sitt eget kjøretøy. Derfor er det veldig enkelt for en uetisk bilforhandler eller mekaniker å lure den gjennomsnittlige forbrukeren. Når de er blitt dratt av, blir kundene merkbart mer mistenksom.

Så gi dem en garanti for påliteligheten din. Selvfølgelig, når en kunde betaler for en dyr bilreparasjon, vil de også være sikre på at bilen vil fungere skikkelig etterpå. Oppgi også dine etiske standarder på forhånd. Du kan skrive dem ut, ramme dem inn og gjøre dem synlige ved inngangen. Dette dokumentet bør fokusere på å være ærlig overfor kundene og sikte på fullstendig tilfredshet.

Kunder må kunne stole på deg

Verkstedmateriell og salgsfremmende varer for et vellykket moderne bilverksted vinner kundenes tillit

Vær aktiv på sosiale medier og belønn dine faste kunder for lojaliteten

I den digitale tidsalderen bør du også ha en digital tilstedeværelse. Munne-til-munn-reklame er rett og slett ikke nok i disse dager. Kunder forsker ofte på nettet når de har et problem, leter etter anmeldelser, best mulig avtale og autentisitet før de tar sin endelige avgjørelse.

Målet ditt bør være fornøyde kunder som til tross for problemene fortsetter å komme tilbake og anbefale deg til sine venner, kolleger og slektninger. Så vær aktiv på sosiale nettverk som Facebook, Twitter eller YouTube. Bygg et imponerende nettsted. Noen timer i uken er tilstrekkelig for dette.

Å samle Facebook Likes er også en del av arbeidet til en bilmekaniker

Verksted forsyninger og reklameartikler for en vellykket bilmekaniker på moderne bilverksted på jobb

Organiser for eksempel små online konkurranser eller bilquiz med rabatter til vinnerne. Oppfordre fornøyde kunder til å legge ut anmeldelser eller bilder av reparerte biler ved hjelp av hashtags. Ha flygeblad, visittkort eller andre reklameartikler klare ved inngangen og belønne dine vanlige kunder med små gaver. Slike salgsfremmende varer sikrer nødvendig oppmerksomhet for å bli husket med glede av både eksisterende og potensielle kunder.

Vær åpen for forespørsler og gi tilbakemeldinger for å vise at du bryr deg om kunder. Påminn dine følgere igjen og igjen når det er tid for en sommer / vinter sjekk, dekkskifte eller annen rutine. Hvis det er mulig, kan du tilby korte videoinstruksjoner med tips, f.eks. B. om oljekontroll eller å holde bilruter fri for is. Du bør til og med vurdere å sponsere et lokalt idrettslag eller delta på en messe. Dette er alle måter du enkelt kan komme i kontakt med potensielle kunder.

Når du gjør et godt inntrykk, tar kundene andre kunder til deg

Kunder som vil fortsette å komme tilbake, stoler på rekvisita og reklameartikler for et vellykket moderne bilverksted

Lag trygge og tilfredsstillende arbeidsforhold med tilsvarende verkstedkrav

Rotete, uorganiserte bilverksteder gjør ikke bare et dårlig inntrykk, men fører også til et ineffektivt eller til og med farlig arbeidsmiljø. Det er så lett å unngå slike problemer helt fra starten med de riktige verkstedskravene. Den elektroniske tjenesten https://www.hermann-direkt.de/ er vår anbefaling og den første adressen når det gjelder forsyningsartikler og reklameartikler av alle slag.

For å holde plassen din perfekt, trenger du ikke bare det nødvendige utstyret, men også passende oppbevaringsrom for alle verktøy og forbruksvarer. Dekkstativ og dekkvogner, for eksempel, trengs nesten hver dag og må selvfølgelig ikke mangle. Mindre verktøykasser på hjul, nok lyskilder, rullestoler og solsenger er også avgjørende. Selv små deler og instrumenter går aldri tapt, og dine ansatte kan gjøre jobben mye raskere, mer konsentrert og mer praktisk.

Dekkvogner gjør det mye lettere å transportere tunge hjul

Verksted forsyninger og salgsfremmende varer for en vellykket moderne bilverksted dekkbil for lettere arbeid

Utnytt optimal arbeidsplass ved å feste kroker og hyller på veggene. Gjør det enklere for dine ansatte å tørke opp søl eller annet skitt umiddelbart ved å gi dem rulleholdere, rengjøringspapir, tørkekluter og søppelkasser. Dette eliminerer risikoen for skli og brann. Utfør alltid en generell overflaterengjøring på slutten av hver arbeidsdag og planlegg en grundig rengjøring av hele verkstedet annenhver måned.

Eventuelle lekkasjer bør tørkes bort umiddelbart

Verkstedsartikler og salgsfremmende varer for et vellykket moderne bilverksted tørker alltid lekkasjer umiddelbart

Konklusjon: Moderne verkstedrekvisita og reklameartikler er ikke det samme som tilleggsutstyr. Ditt riktige valg kan være avgjørende for verkstedets utseende og funksjon og bør aldri undervurderes.

Arbeidssengen skal være behagelig og manøvrerbar

Verkstedartikler og reklameartikler for et vellykket moderne bilverksted. Arbeids sofa med instrumenter