blå fargepalett i livlig interiørdesign med blomstermønster

Blå fargepalett i en livlig interiørdesign – elegant, avslappende atmosfære hjemme

Rolig, fredelig, troverdig, pålitelig, betryggende. Alle disse ordene beskriver fargen som er gjenstand for dagens skildring. I dag snakker vi om blått.

La meg først fortelle deg en liten hemmelighet: jo mer jeg vokste opp, desto mer foretrakk jeg grønt fremfor blått.

Over tid har jeg i økende grad byttet ut de blå klærne og tilbehøret med grønne. Jade, smaragder og lime var mine favoritt nyanser.

Men da jeg endelig ikke vokste opp, men voksen, da kjente jeg virkelig kraften i det blå. Det ligger i stor grad i mangfoldet av deres nyanser.

For de menneskene som nå behandler emnet for første gang, vil det være overraskende hvor mange forskjellige fargenyanser som diskuteres her. De mest kjente og mest brukte er for eksempel: Monaco blå, påfugl, turkis, isblå. Dette er bare noen få, men det er mange flere alternativer.

Urban stuedesign – blå skinnmøbler

blå skinninnredning ide design stue moderne urban atmosfære

I dag begrenser vi oss til bare noen få av nyansene og viser deg ved hjelp av bilder hvordan disse kan påvirke interiøret ditt.

Men først vil jeg ta opp et spørsmål som virker spesielt viktig for meg. Du bør ikke trekke generelle konklusjoner om fargen blå basert på en nyanse. Rent konkret, hvis du ikke liker en nyanse, er det bare en av mange andre. Så det er absolutt en form for blå farge som passer din smak.

Den blå fargen er avslappende og ren. Men som det noen ganger viser seg, er det også veldig dynamisk. Så ta en titt og velg det beste alternativet.

Monaco blå

Vi vil først vie oss til en av de mest moderne fargene i denne sesongen: Monaco blå! Tenk deg safirblå – en kombinasjon av kobolt og marinblått. Nedenfor ser vi de fantastiske veggmaleriene fra designerne Graham & brun. Disse er dekorert med mørke og lyse former. Sammen med lommelykten bidrar de til stor effekt. Illustrasjonen nedenfor viser et rom med vegger dekket med blått teksturer i Monaco. Legg merke til hvor godt disse formene fungerer i kombinasjon med limegrønne aksenter. Dette kan sees spesielt godt fra setet, putene og figurene med krysantemums form. [fra Oppdater Metroplex]

Monaco blå stue

blå fargepalett i livlige interiør grønne sofa striper bilder

Dette rommet er et av de mest viste på nettet i det siste. Det er noe merkelig med blomstertapetet mot den rike blå fargen på bakgrunnen, noe som gir den en dekadent, skarp og kongelig følelse. I tillegg passer blomstene godt til ethvert interiørdesign om våren! Ikke tro på det?

Fargerike blomstermønstre på veggene i leiligheten

blå fargepalett i livlig interiørdesign blomstermønster fargerikt

Plomme-blå

Nå snakker vi om plommeblå, som fortryller med sine akvamarin -nyanser og flyktige blå nyanser. Det finnes ingen bedre påfuglblå enn den skinnende plommeblå! Dette er akkurat det som ble illustrert av den høyglansmalte inngangen (Lilly Bunn Weekes). Vurder bruken av den gylne fargen som en form for komplement. [fra Vogue via La Dolce Vita]

Plomme-blå inngang

blå fargepalett i livlig interiørdesign attraktiv belysning

Fliser i påfuglblå…. Jeg tror at jeg er forelsket! Dette kjøkkenet ble laget av interiørdesigner Katie Ridder, og inneholder ferske lister og aksenter. Det ekstremt friske utseendet kan ses som et resultat av kombinasjonen av panblått og lyst hvitt. Legg til litt grønt, så får du et rent, men likevel rikelig utseende som er perfekt for damerommet …

Plomme-blå bad

blå fargepalett i livlig interiørdesign med badekar i murstein

En av lagets favorittstykker er Avec Peacock Apartment Sofa, designet av CB2. Den ble designet i stil med 50 -årene, som kan sees fra de tuftede ryggstøttene og bena i beskyttende metall.

En annen farge, som er en fantastisk motstykke til påfuglblå, er gul. Du kan se det tydelig på bildet nedenfor

blå fargepalett i den livlige interiørdesignstriperløperen ved siden av bordet

turkis

La det være turkis! Denne blå nyansen er veldig morsom fordi den spenner fra blålig til grønnaktig. Og det kan umiddelbart gjøre ethvert rom like levende som det på bildet nedenfor. Faktisk er gull og turkis kombinert i en utsmykket brokadebakgrunn. De danner visningsområdet som detaljene presenteres i de to fargene. Et gyllent teppe kan passe inn her! Mener du det ikke? Ja, ikke sant? [ifølge decorpad]

Turkisblå spisestue

blå fargepalett i livlig interiørgulv

Nå representerer vi et annet fantastisk rom, som domineres av den turkisblå og hvite fargen. De stripete sengetepper og stoler i rommet som vises neste viser på en fantastisk måte den kraftige effekten av denne kombinasjonen. Gardin-til-tak-gardiner og et deksel som kastes noe tilfeldig over sengen er sterke og individuelle aksenter som får dette rommet til å se unikt ut. [fra Slim69]

Turkis aksenter i et eklektisk soverom

blå fargepalett i livlig interiørdesign gardiner soverom

Turkis kan bringe en leken swing inn i rommet. Du kan se det på dette soverommet laget for en tenåringsjente. Denne nyansen av turkis-blå er en sjelden kombinasjon som ble laget etter blanding med Benjamin Moore-farger. Er ikke den rosa og røde veggkunst et bedårende utseende? De er søte som paisley -mønstrene, som fungerer som en forbindelse mellom de forskjellige aksentene.

Lekende blå vegger – feminine møbler

blå fargepalett i livlig interiørdesign

Isblå

På slutten av dagen skal vi presentere en spesielt beroligende nyanse av blått, vi skal inn i isens verden! Har du noen gang lagt merke til at isblå ble brukt som en nøytral nyanse i moderne rom? Et eksempel på dette er soverommet nedenfor, hvor tidsånden møter tradisjon! Denne beroligende effekten forsterkes av andre former for myke farger som beige. Dette resulterer i en veldig beroligende effekt.

Komfortabelt, klassisk soverom

blå fargepalett i levende interiørdesign

Nå er vi på et annet soverom som også tilhører en tenåringsjente. Her er den mørkeblå fargen et fortryllende bakteppe for en rekke former i en mørkere, også blå nyanse. Det hele skaper en fantastisk og kraftfull effekt!

Er ikke denne fargen perfekt for et rent, skarpt rom som oppmuntrer til jakten på ungdommelighet og skjønnhet?

blå fargepalett i livlig hodegjerde i interiørdesign

Vårt siste eksempel viser enda bedre de forfriskende aspektene ved det blå. Disse kommer til sin rett på damestua. Er du enig, og i så fall hva tror du det er? Etter vår mening er det fordi denne fargen harmonerer fantastisk med de milde nyanser av vannet.

Ta deg tid, se nøye på alt og bestem hvilken variant som passer for deg!

blå fargepalett i et livlig badekar med interiørdesign

Vel, etter å ha lest denne artikkelen, hvordan svarer du på spørsmålet om hva som er din favoritt blå farge? Har du utviklet en kjærlighet til den kongelige nyansen av Monaco -blå? Likte du bildene av flisene i akvamarin og plommeblå? Kanskje du spesielt likte fargepaletten med de forskjellige turkisblå formene?