vakker palett av farger hjemme mettede farger stue orientalsk

 Hjelp til valg av farger: Hvordan lage en vakker fargepalett hjemme

Ikke bli motløs. Med disse strategiene er det mindre vanskelig å bygge en sammenhengende palett for hele hjemmet enn det ser ut til.

 La oss ta en ny titt på arbeidet vårt og se etter nye måter å få fargeinspirasjon rundt oss.

I dag er vi klare til å takle den siste og kanskje største utfordringen, for å fullføre den siste delen av fargeserien vår: I dag vil vi snakke om hvordan du kan krydre hele huset med farger! Flott tema, ikke sant?

Hvis det er vanskelig å velge en malingsfarge, hvordan finner du matchende maling for et helt hjem? Hvordan vet du at de kommer til å gå sammen? Hvor begynner du Bli med oss ​​mens vi navigerer i prosessen med å velge farger for et helt hus og samle inspirasjon (og kanskje litt mot) til å kjempe mot dine egne vegger.

Legg merke til hvilke rom som er innen synsvidde av hverandre

vakker fargepalett hjemme tradisjonell innredning kjøkken spisestue

Gå gjennom huset ditt og noter områdene i hvert rom som du kan se. Bruk en planløsning (en grov skisse er fin) for å holde oversikt over ting.

Tilstøtende rom er en del av det, men du kan kanskje se ganske mye lenger – for eksempel ned i gangen og på kjøkkenet. Disse notatene danner grunnlaget for hele husets fargevalg, så ha dem like ved hånden.

Start med å velge en farge for det største, mest sentralt beliggende rommet

vakker fargepalett hjemme tradisjonelle innredning vegghyller

Dette vil mest sannsynlig være din stue eller kjøkken, og det er et flott sted å begynne å jobbe med hele huset ditt.

Hvis de valgte fargene har stresset deg, velger du en myk, nøytral nyanse for hovedrommet, noe som vil gjøre det lettere å velge de andre fargene. Og du kan virkelig ikke gjøre noe galt med hvit maling.

Eller begynn med rommet du vil male med den dristigste fargen

vakker fargepalett hjemme tradisjonell innredning lampeskjerm spisestue

Hvis du liker en farge og har en bestemt farge i tankene for et bestemt rom, kan du starte derfra. Se det fargerike rommet og velg en mykere farge for neste rom. Du kan selvfølgelig sette dristige farger ved siden av hverandre, men det betyr at du tar mer risiko – maler, vær forsiktig!

Lag din palett med nyanser av samme fargevakker fargepalett hjemme tradisjonelle innredningsovergangsbilder

 Når du har valgt en farge for ditt første rom, er en enkel måte å velge nyanser av samme fargetone for tilstøtende rom eller vegger. Du kan velge en nyanse fra et fargekort i nærheten, den neste fargen opp eller ned på det samme fargekortet, eller til og med blande den samme fargen med hvit for en lysere versjon.

Det fine med denne metoden er at du også kan være sikker på at fargene passer godt sammen.

Ha en strategi for å velge farger for et åpent rom

vakker fargepalett hjemme tradisjonelle rekkverk sofaer tepper skinn

 Når mye av huset er synlig på en gang, som vist i den åpne planen, er det spesielt viktig å velge farger som henger sammen. Farger eller fargetoner (fargene er mørkere, fargene er lysere) i samme fargetone kan fungere godt i denne typen rom. En annen tilnærming er å bruke ett miljø som inspirasjon for hele rommet. Fargene som går godt sammen i naturen vil også fungere godt som en farge for maling.

Arbeid på topp- og bunnområdene

vakker fargepalett hjemme tradisjonell innredning lys overgangstrapp

 Hvis det er en skille mellom gulvene, kan du enkelt skape en annen stemning i området oppe, i fargene du velger.

Sørg for å holde tilkoblingsområdene nøytrale

vakker fargepalett hjemme tradisjonell innredning trapper lenestol tre

Hvit, beige, greige og lignende er ganske idiotsikre alternativer for haller og landinger, og de gir øyet et sted å hvile mellom områder med mer mettede farger.

På den annen side, hvis du bestemte deg for å holde deg til hvite eller myke nøytrale i rommet ditt, kan hallene føles som et flott sted å eksperimentere. Det trenger ikke å være et stort avvik fra de andre fargene du har brukt – bare en nyanse eller to mørkere nok til å påvirke.

Test din potensielle palett

vakker fargepalett hjemme ark med blå nyanser

Test din potensielle palett. Når du har redusert fargevalgene dine og tror du kan ha noen vinnere, kan du ta med testmalingskrukker hjem. Eksempelkort, selv de store, kan være villedende.

Å male dine egne fargeprøver kan gi deg tilgang til hvilken som helst farge i rommet. Dette lar deg evaluere dem og kontrollere at fargene kan fungere sammen i visuelt koblede områder.

        Lys stemning i stua – friske grønne fargervakker fargepalett hjemme grønn hvit kombinert stue veggspeil

I gangen – potensiell fargepalett i mørke farger

vakker fargepalett hjemme plante blomsterpotte kommode skuffer tre

Stilig soveromsinnredning i varme farger

vakker fargepalett hjemme soverom dobbeltseng komfortabel

Fargepalett for en ekstravagant og luksuriøst møblert stue

sommerhus farge palett striper teppe skinn sofa lenestol brun