Taket regnes som den femte veggen i rommet, men blir ofte neglisjert eller helt glemt under renovering. Mange huseiere anser kanskje ikke fargen på taket som en del av det overordnede fargeskjemaet, men taket spiller faktisk en stor rolle i komforten i et rom. Hvis du velger en lys eller mørk farge, kan rommet føles større eller mindre. Så ikke gjør den vanlige feilen å undervurdere takfargen. Følgende tips og testede fargekombinasjoner vil hjelpe deg med dette. Les videre for å lære hvordan du maler taket ditt for å gi kos til boligarealet ditt.

Maling av taket: Hva er de mest passende takfargene?

Mal taket Velg takfarge

Det er enkelt å velge en takfarge

Maling av taket Takfarger Fargekombinasjonsideer

Maling av taket: Mørke takfarger

Store rom med stor takhøyde føles ofte ubalanserte eller kalde. Farge kan bidra til å markere taket og lure øyet til å tro at rommet er mindre og mer intimt. Middelmørk til mørk og rik, dype farger som sjokoladebrun i taket kan varme rommet og gi det en koselig i stedet for en upersonlig følelse. I et tynt møblert rom kan et mørkt tak bli fokuspunktet og distrahere øyet fra mangel på tilbehør.

Mal taket mørkt og skap en koselig atmosfære

Mal taket mørkt Takfarge sommerhus svart

Romantisk bad med lyst blått tak

Mal taket. Mal taket mørkt blått. Mal taket mørkt

Maling av taket: Lyse takfarger

Små rom eller rom med lav takhøyde kan føles trange og tette. Lyse farger i taket kan få disse rommene til å føles større. Trikset for effektivt å åpne opp et lite rom er imidlertid å holde fargekontrasten mellom vegger og tak så lav som mulig. For eksempel kan en mørkeblå vegg med hvitt tak ikke legge til i rommet. Lysgule vegger med kremfarget eller kremhvitt tak føles imidlertid lyse, luftige og større.

Soverom med blå aksenter

Takmaling blå takmaling ideer

Mal taket hvitt

Hvitt brukes ofte som takfarge fordi det enkelt kan kombineres med alle fargenyanser. Den reflekterer lyset, belyser rommet og får det til å se større ut. Den hvite fargen gjenspeiler også de andre fargene i rommet. For eksempel, hvis du maler veggene dyprøde, vil taket se ut som en litt rosenrød nyanse.

Lys og koselig

Mal taket Takfarge hvit, lys veggfarge

Mal vegger og tak i en farge

I rom der de samme fargene brukes til tak og vegger, kan taket smelte inn med resten av rommet. Avhengig av hvilke farger du velger, kan dette tjene til å gjøre rommet større eller mindre. Lett tak og vegger, for eksempel, sikrer at et rom føles åpent og luftig. Mens en mørk vegg og takfarge som rød kan være litt grumsete og påtrengende. For å legge til litt dramatikk i et monokromatisk fargevalg, maler du listene en lysere nyanse. Dette tilfører rommet kontrast og struktur, fremhever arkitektoniske trekk og forhindrer dypere fargetoner i å skape en klaustrofobisk følelse.

Ulike rosa nyanser i kombinasjon er perfekte for jenterommet

Maleri takhimling rosa rosa striper

Gang i maritim stil

Mal taket mørkt, takfargen er blå

En modifisert versjon av det monokromatiske utseendet er å bruke forskjellige nyanser av samme farge for vegger og tak. Dette skaper en mykere, mer jevn effekt i stedet for en ensfarget farge. Dette er nyttig i små rom med lav takhøyde. På denne måten trekkes ikke øyet til det lave taket, da det ikke er en sterk kontrast mellom veggen og taket.

Harmoni i blått

Mal taket Takfarge mørkeblå monokromatisk fargevalg

Takfarger med skinnende effekter

Takmaling er spesielt laget med en ultra-flat glans for å skjule feil. De gir bedre dekning fordi de er tykkere enn veggmaling og er ofte sprutbestandige for å gjøre det lettere å male overhead. Metall-, glans- og perleeffekter øker intensiteten ved å reflektere lys og farge. Imidlertid er slike takfarger vanligvis best for et stort rom med høyt tak, eller et tak med få eller ingen feil. En skinnende eller metallisk overflate i et lite rom kan være for intens og vil markere feilene i takflaten.

Myke, rolige nyanser for soverommet

Mal taket mørkt. Takfargen er lilla

Så når du maler taket, må du huske på hvor stort rommet ditt egentlig er. Bestem deg deretter for en lysere eller mørkere nyanse, og match den med fargen på veggen. På denne måten skaper du en koselig atmosfære og fargeharmoni vil råde i stuen din.

La kreativiteten ta over sjel og kropp!

Mal taket i taket farge kreative fargeideer mønster

Kombiner favorittfargene dine 

Mal taket. Mal taket brunt. Mal taket mørkt

Tenk på den visuelle kontrasten

Mal taket mørkt. Takfarge mørk grå svart

La deg inspirere ytterligere og finn den mest passende fargen for taket ditt!

Mal taket mørkt. Takfargen er svart

Mal taket mørkt Takfarge svart grå Mal taket mørkt, takfargen er grå Mal taket mørkt Takfarge soverom blåMal taket mørkt. Takfargen har et stripet mønster Mal taket mørkt Takfarge stue blå Mal taket mørkt. Takfargen på stuen er brun Maling tak mørke takfarger ideer Mal taket mørkt med matchende takfarger Mal taket. Mal taket lys beige Maling av taket Takfarge beige nøytrale fargenyanser Mal taket. Mal taket mørkt blått. Mal taket hvitt Mal taket Takfarge Mørk blå veggmaling Takhimling i farge mørk blå Mal taket. Mal taket lilla. Mal taket mørkt Takfarge grønn Maling tak mørkt Mal taket hvitt. Takfargen er lys