påskeegg-naturlig-fargelegging-grønnsakskraft

Fargelegge påskeegg naturlig – bruk matfarlige fargestoffer

Påskedagene nærmer seg og feststemningen vokser. Denne vakre vårfestivalen er i harmoni med den oppvåkende naturen og gjenspeiler dens naturlige farger fullt ut. Kanskje vi ikke farger eggene ved et uhell, men vi vet til og med hvorfor?

Fargerike påskeegg er rett og slett en del av påsken, og ingen spør hvorfor. Det er en gammel skikk som vi liker og som vi liker å gjenta hvert år.

Når Holy Week kommer, må vi være klare til å male egg, fordi vi bare har lov til å farge dem på torsdag eller lørdag. Så beslutningen vi bør ta er: Hvordan farger vi påskeeggene i år. Vanligvis gjør vi det som hvert foregående år, men er du ikke lei av de kunstige fargene som får egget til å farges sammen med eggehviten? Prøv noe annet denne gangen. Vet du at du har Fargelegge påskeegg naturlig kunne?

Naturlig farge fra planter og krydder

Fargelegge påskeegg naturlig

For dette formål bør du lage en farget brygge som vil farge dine hardkokte påskeegg i ønsket nyanse.

Du kan gjøre følgende: Før du legger eggene i gryten, rengjør dem med eddikvann slik at eggene får bedre farge senere. Stek deretter eggene i fem til ni minutter, etter ønske.

I mellomtiden må du ha forberedt det fargede brygget for å legge eggene i det mens det fortsatt er varmt. En halv time bør være nok til at du får en fin, sterk farge som et resultat.

Det er veldig enkelt å lage et farget brygg. Bløtlegg de ønskede ristede plantene, krydder eller blader i vannet og la dem koke ned. Filtrer deretter brygget gjennom en sil, og du har ufarlige fargestoffer som du kan bruke Fargelegge påskeegg naturlig kan. Det er så enkelt.

Farg det første egget rødt

påskeegg fargelegger naturlig grønnsaksbuljong rødbete rosa rød

Selvfølgelig starter vi med den røde fargen. Men hvordan er det rødfargede brygget laget??

For de rødlige nyansene trenger du rødbeter best.

Bland to glass vann med to glass revet rødbeter og la dem koke ned.

Lag friske, naturlige farger selv

påskeegg farge naturlig korkuma gul grønnsakskraft

Du kan lage den gule fargen med krydderiene gurkemeie. To glass vann og en spiseskje gurkemeie er alt du trenger.

Samle rødløkskall

Fargelegging av påskeegg naturlig, grønnsakskraft, rødløkskall

Du trenger skrell av rødløk for å lage en oransje-rød / brun nyanse. Tre glass løkskall helles med vann og kokes selvfølgelig ned.

Tror du løkskall er ubrukelig?

påskeegg naturlig farge grønnsakskraft løkskall oransje

Du får en sterk appelsin med vanlige løkskall. Her er forholdet mellom fem glass vann og to glass skall (eller revet gulrøtter).

Rødkål til salat eller grønnsakskraft?

Påskeegg farger naturlig grønnsakskraft rødkål

Med rødkål kan du farge de snøhvite eggene i blått / lilla og de mørkere eggene i en grønn nyanse. Tre glass rødkål helles rikelig med vann og voila, dine påskeegg er naturlig farget!

Du har sikkert allerede lagt merke til prinsippet om farging. Du kan også prøve andre planter som spinat, persille, solbær, hyllebær (også juice) eller hva du kan tenke deg. Vi ønsker deg mye moro og nyt den vakreste vårfestivalen ved å dekorere leiligheten din på en original måte.