Fargepaletter og strategier for interiørdesign striper vegg oransje gul

 Hvordan velge fargepaletter og strategier innen interiørdesign

Hvis du leter etter lakkalternativer for plassen din, trenger du ikke lete lenger! Når det gjelder å velge riktig nyanse for interiøret, er det ingen harde og raske regler. Mange faktorer som spiller en rolle i din beslutning er mengden lys i rommet, fargene på møblene dine og den samlede effekten du ønsker.

I stedet for å gi deg en liste over de spesifikke trinnene for å velge en minneverdig nyanse, er det noen få punkter du må huske på. Jo mer du tenker på mulighetene og resultatene, jo tydeligere vil du være om hva du vil og hvordan du skal oppnå det. Faktisk, i stedet for å velge en enkelt farge for hele rommet, kan det oppdages at en aksentvegg, eller til og med en kreativ strategi, kan være mer interessant enn å prøve malestrimlene eller annen standout -teknikk. Ha det gøy å bla gjennom bildene nedenfor. De vil inspirere deg med en rekke muligheter …

Malingsalternativer

Vi starter med å peke på noen få strategier som kan føre til drømmens malingsfarge. Ett alternativ er å matche veggfargen til setet ditt. Den nydelige blå sofaen nedenfor ser enda mer merkbar ut mot vegger i lignende farge i dette rommet designet av Brian Del Toro Incorporated. Resultatet: et sterkt, rikt utseende.

Moderne blå stue

Fargepaletter og strategier for interiørdesign grønne møbler

En annen teknikk er: gå noen nyanser lysere enn sitteplasser. Den grå-på-grå-effekten er fantastisk i det neste rommet, spesielt siden sofaen er flere nyanser mørkere enn veggfargen. Dette varierte, men monokrome utseendet setter scenen for fargesprut i farger som rosa, rødt og fersken!

Sete med lysere veggfarger

Fargepaletter og strategier for interiørdesign oransje røde puter

Er du usikker på hvordan du kombinerer en levende veggmaling og møbler i nøytrale toner sammen? Fremhev veggfargen med puter i lignende fargetoner. I rommet nedenfor er levende blå vegger aksentert av puter en nyanse eller to mørkere, sammen med mønstrede puter.

Fargerik stue

Fargepaletter og strategier for interiørdesign lyseblå vegger

Prøv å ta en farge fra det mønstrede tekstilet og male veggen i den nyansen. Nedenfor ser vi det økologiske bomulls Sakura dynetrekk + pute i Desert Sunset fra West Elm. Legg merke til hvordan det røde av blomstene fra sengeteppet er tilstede på veggen bak sengen. En perfekt løsning for rommet, ikke si det?

Rød veggmaling og dynetrekk aksenter

Fargepaletter og strategier for interiørdesign rosa vegg soverom

Eller bruk en kontrastfarge! Vi presenterer nå et bilde av sengeteppet, denne gangen mot et blått bakteppe som er satt til en slående kontrast. Noen ganger er en uventet fargetone akkurat det rommet trenger. Hvilken vegg foretrekker du med dette sengetøyet-den røde veggen eller den blå?

Slående kontrast mellom vegg og tak

Fargepaletter og strategier for interiørdesign

Vi har valgt noen flere bilder med samme dynetrekk for å legge til en pittoresk aksent. Ja, endring av malingsfarge gir interiøret et helt annet utseende! Nedenfor ser vi det organiske vinter ikat dynetrekk fra West Elm, satt mot bakgrunnen av en blågrå vegg. Effekten er frisk og moderne! Bare flott, ikke sant?

Dynetrekk med tilsvarende fargenyanser

Fargepaletter og strategier for interiørdesign rauten

På det neste bildet ser vi den samme dynen, denne gangen i et taupe -rom med svarte dekorative striper. Legg merke til hvordan denne innstillingen gir sengeteppet et mye mer jordnært utseende. Tror du malingfarge ikke gjør noen stor forskjell? Tenk igjen!

Taupe soverom med fargerikt sengeteppe

Fargepaletter og strategier for interiørdesign sengetøy komfortable

Aksent vegger

Hvis du ikke er interessert i å male hele rommet, ikke glem kraften i aksentveggen. Faktisk liker mange mennesker de fargerike aksentene i områder, for eksempel der veggen er bak sengen. Litt farge kan gjøre en stor forskjell! I rommet nedenfor legger en levende blå nyanse til et karisma -slag til et ellers hvitt rom.

Levende blå aksentvegg

Fargepaletter og strategier i interiørdesign med hvite møbler

Faktisk er en aksentvegg en fin måte å introdusere en levende farge som er perfekt i små doser ettersom den oransje tonen krydrer hele atmosfæren. Legg merke til hvordan bruken av en aksentvegg ved siden av trappen gir personlighet og slag til dette boarealet.

Lys oransje aksentvegg

Fargepaletter og strategier for interiørdesign oransje teppe

Hvis du har en vegg som huser noe spesielt som en peis, kan du prøve å lage en aksentvegg i rommet. Det kan være det naturlige valget ettersom øyet allerede er trukket til denne veggen, og tilsetning av farge vil understreke spesifisiteten.

Aksentvegg i en moderne stue

Fargepaletter og strategier for interiørdesign svart og hvitt

Prøv å sette en brennende rødfarge på kjøkkenet, som er det perfekte stedet for en dynamisk farge. I det kulinariske området nedenfor passer en rød nyanse ideelt med nøytrale skap og benkeplater i svart og hvitt.

Aksentvegg på kjøkkenet

Fargepaletter og strategier for kjøkken

Andre maleteknikker

Vi avslutter med en rekke spesielle maleteknikker. Fordi noen ganger dobbel farge betyr dobbel moro! Prøv å male den øverste halvdelen av veggen med en farge og den nedre halvdelen med en annen. Hvit og olivenolje er en moderne uttalelse i rommet under det Chester -tuftet sofa fra West Elm tilbyr:

Dekorativ maling på en stuevegg

Fargepaletter og strategier for sofaen

Eller legg til en bred vertikal stripe bak et høyt møbel, som en bokhylle, og lag en lys bakgrunn som viser interiøret ditt med en fargestrimmel …

Lett klype veggmaling i en eklektisk stue

Fargepaletter og strategier for interiørdesign stuer

Ikke glem at du kan legge en dose livfullhet til taket ved å male! Faktisk, hvis rommet ditt er en ukonvensjonell form (som det åttekantede rommet nedenfor), kan det å male en kant langs takkanten bidra til å fremheve rommets form på en helt unik måte.

Stue med malt tak

Fargepaletter og strategier for interiørdesign gardiner

Å male vertikale linjer i et rom får rommet til å se større ut, mens horisontale linjer får rommet til å se bredere og lengre ut. Nedenfor ser vi vekslende nyanser av hvitt og koboltblått, takket være bruken av dekorative striper. Legg merke til hvordan disse fargene er det perfekte tillegg til plassen med gylne tretoner.

Stripet gang

Fargepaletter og strategier for interiørdesigner

Stripene dine trenger ikke å være de samme! Den varierende bredden på stripene kan faktisk legge til intriger og definere rene linjer i rommet. Legg merke til hvordan de tynne oransje stripene i det neste rommet bidrar til å skape en grense mellom rommet og de større båndene.

Stilig stripet stue

Fargepaletter og strategier for interiørdesign skinnsete hvitt

Ikke vær redd for å være kreativ og gi rommet ditt et eget utseende. Formene og fargene på de fargede stripene nedenfor resulterer i et vintage -utseende som er perfekt for jordfarger og oransje aksenter. Ikke glem å male taket også!

Retro maling design

Vil du ha rommet ditt malt eller kanskje gjøre det selv? Vil du bruke en farge for hele rommet? Er du en fan av aksentveggen eller liker du en funky tilnærming som å male i taket eller en stripedesign? Del tankene dine ved å legge igjen en kommentar nedenfor! Vi gleder oss!