Holi Festival – festivalen for farger og kjærlighet

Holi er en av de mest fargerike og populære festivalene over hele verden for store og små. Det positive budskapet formidles årlig rundt om i verden og tiltrekker seg tusenvis av nysgjerrige besøkende til India. Fargenes og kjærlighetens festival feires på Vollmund kort tid før den astronomiske begynnelsen av våren. Gjennom denne skikken forherliger man den nye begynnelsen, det gode seier mot det onde, utvisning av onde ånder, mellommenneskelig kjærlighet, likestilling, vennskap og tilgivelse. Takket være den glade, festlige stemningen til lokalbefolkningen og de positive følelsene som vekkes hos deltakerne, spredte denne tradisjonen seg over tid til Europa, Nord- og Sør -Amerika og til og med Afrika! Holi har blitt til en internasjonal feiring som rett og slett ikke kjenner noen grenser – alle har lov til å delta, uavhengig av kjønn, alder, religion, hudfarge og sosial status!

Farben Festival – en unik opplevelse

farger festival

Natten før Holi tennes stor bål i India, den såkalte Holika, som symboliserer brenning av onde ånder og deres utvisning før våren begynner. Neste morgen går alle ut på gatene i de store byene og små landsbyene. I hånden holder de pulver av forskjellige farger (kjent under navnet gulal) og ballonger fulle av fargede fargestoffer som er klare til å “kjempe”.

Folk kaster de selvlagde “fargerike bomber” på hverandre, synger og danser hele dagen! Mange av deltakerne maler kroppen med svart tjære før den store gatefesten, slik at de understreker symbolikken i deres senere belegg med de lyse, morsomme fargene – dette må sees på som en ny håpefull og lovende begynnelse og gjenfødelse av naturen. På denne morsomme og muntre måten forbereder lokalbefolkningen seg på glede og ønsker våren hjertelig velkommen! På kvelden samles du med slektninger, venner og naboer, unner deg snacks og drikkevarer spesielt tilberedt for festivalen og fest til de tidlige morgentimene.

Fargefestivalen i den tyske hovedstaden

farger festival india feire

Tyskland har feiret siden 2012! Opprinnelig i Berlin, Dresden, Hannover og München samlet tusenvis av mennesker seg for å dele sin livsglede med hverandre og fullt ut nyte denne unike opplevelsen. Siden den gang har Holi -festivalen fast etablert i den tyske festivalscenen og regnes som en skikkelig publikumstrekker. Befri deg fra de negative energiene, feir den nye begynnelsen av livet full av selvtillit! Skap ny styrke ved å la bekymringene ligge igjen og bare nyte øyeblikket ordentlig! Det er på høy tid å ta hensyn til de små tingene i livet og lage din egen lyse fargesky!

Colors Festival – India feirer den nye begynnelsen på livet og kjærligheten

feire farger festival

Holifestivalen kjenner ingen grenser og bringer alle nærmere hverandre

farger festival feirer

Farben Festival – Tegn ny energi og vitalitet 

farger festival fargerike

Det kunne bare ikke fungere uten farget pulver!

farger festival maling pulver

Farben Festival – Alle kan delta og bare nyte denne spesielle opplevelsen

farger festival fest

De lyse fargene symboliserer den kommende våren og den nye fødselen av naturen

farger festival vår

Colors Festival – Lag din egen sky av farger

nyt fargefestivalen

Kjør bort onde ånder og feir det gode seier mot det onde

farger festival holi

Det er ikke bare unge mennesker som deltar …

feire holi festival

… men også de eldre dedikerer seg til festivalen med full hengivenhet

holi colors festival

farger festival india

farger festival india festival

farger festivalbarn

bli med på fargerfestivalen

farge festival delta alle

farger festivalstemning

farger festival galskap

farger festival nyte øyeblikk

holi color festival gledelig

holi fest india

bli med på holi color festival