Vi har allerede skrevet flere ganger om ulike designteknikker, fargepsykologi og design med farger. Heldigvis er dette emnet uendelig, det samme gjelder mulighetene for fargekombinasjoner og fargemønstre og det effektive samspillet mellom de to.

Sammen med tilgjengelig lys er fargene ansvarlige for vårt nåværende humør. Uten farger ville livet vårt rett og slett vært kjedelig og kjedelig.

Innredning med farger – nåværende blå nyanser og andre trendy nyanser

trendfarger veggdesign blå toner grønne toner

Når det gjelder design, er farger ganske enkelt for abstrakte og umådelige, og derfor samhandler de alltid med andre designelementer, for eksempel former. Kriteriene er forskjellige i alle kreative bransjer, og igjen og igjen er hovedfokuset i fargedesign på mengden farge og intensitet.

Siden vår oppgave er å rapportere om romdesign og designregler, vil vi i dag ta en titt på de nåværende nyansene til en grunnfarge for 2020 og dermed lære noen av de nåværende trendene innen interiørdesign.

Classic Blue – The Pantone Color 2020

trendy blå toner veggdesign med maling

farge blå

Fargen blå er en av de tre grunnfargene som alle andre blå nyanser, ellers kjent som blå toner, oppstår eller blandes sammen fra. Ved hjelp av ulike kriterier definerer ledende interiørdesignere og designerstudioer rundt om i verden de grunnleggende trendene for hver sesong. I år ledsages vi av fargen blå og noen spesielle blåtoner i hver eneste sesong. Du tror at etter den varme sommeren vil marineblå bli erstattet av en mer høstfarge, men bluesen forblir og hvordan de ser høstlige ut, vi lar det være en designerhemmelighet.

Nyanser av blått som veggfarge får interiøret til å fremstå som futuristisk og surrealistisk

moderne veggdesign blå toner stue

Ulike blåtoner kan settes perfekt som aksenter på hvitt

elegant stueinnredning blå toner 2020

Geometriske mønstre og former der blå forekommer er veldig aktuelle året rundt

grå vegger blå toner soverom

Mørke blå

Mørkt eller lyst er to termer som er knyttet til ikke-fargene hvit eller svart. Fargeblanding skjer vanligvis i et fargerom. Mindre hvit og høy fargemetning resulterer i en fantastisk mørk blå.

Når du møbler med farger eller planlegger en ny veggfarge, må du være oppmerksom på forekomst av lys og fargene rundt. I det tredimensjonale rommet spiller alt en viktig rolle i den samlede effekten.

I 2020 er naturmaterialene og innredningen en absolutt hit, og like ved, under, på eller over dem kommer det mørkeblå til sin rett. Det samme gjelder kombinasjoner av monokrome mønstre med det mørkeblå. Hvite høydepunkter og detaljer kombinert med mørkeblå resulterer i et harmonisk samspill mellom lys og mørke.

Fargedesignet gjøres via mengden farge og fargeintensitet

blå toner rosa pulver farge soveromsinnredning

En fin følelse og et presist øye vil være en fordel når du designer med blått

minimalistisk satt opp blå toner veggdesign lenestol

vintage soverom blå toner veggpaneler

moderne sofa blå toner gule puter lenestoler

Lag kontraster for å spesifikt bestemme fargeeffekten

Innred stua edelt i blå toner

moderne kjøkkeninnredning med blå toner

Blå toner grønn fløyel satt opp stue

Øyparadis

Hvis du dristig blander fargen blå med mye hvitt og lar solstrålene skinne over fargen som er skapt, får du nesten en karibisk øyfølelse. Skyggen av det blå Island Paradise ble først definert av Pantone og er kjent som “sommerens farge”. Du kan finne en lignende fargenyanse under navnet “Niagara”, og du bør være nøye med fargekombinasjonen av både den ene og den andre blåfargen. Jo blekere fargen er, jo lettere er det å gjøre feil. Det betyr ikke at du ikke bør gjøre feil, men det er mange faktorer som spiller en rolle i et rom, for eksempel lyset, og det ville være fornuftig å søke råd fra en spesialist før du maler en vegg i nyanser av blått.

Her er ideen om solfylte øyer og turkis vann nok for alle

veggfarger blå toner turkis tropisk vann

Bleket korall – Pantone Color 2020

nyanser av blåbleket korallpantonfarge 2020

Hvis du kombinerer 2 pastellfarger, bør du tenke på et fokus i designet ditt

grå sofa brun vegg koselig stue

nyanser av blå fløyelssofa mørkegrå vegger stue

eklektisk stueinnredning nyanser av blått

Farge grønnkål

En av de beste fargene i 2020 er utvilsomt “Kale”. Grønnkål betyr mye og fremstår veldig annerledes. Bokstavelig talt oversatt, står Kale for det saftige og frodige grønne i grønnkål. Grønn som blågrønn, grønn med tekstur, grønn med tykkelse og grønn med styrke. Fargen kan beskrives som tett, fordi tett går langt utover mettet og gir noen nye designalternativer.

Grønnkål kan virke eldgammel, i tillegg til å virke veldig tidsriktig og stilisert. Som alltid avhenger det av miljøet der denne fargen befinner seg. Dekorative eller innrammende konturer i hvitt får faktisk fargenyansen Kale til å skinne. Og når vi kommer til lysfaget, kan det være nødvendig å merke seg at Kale får lyse farger veldig bra.

Tettheten av fargen Kale lengter etter motstanden

grønnkål farge veggdesign

En kreativ mas og mas virker harmonisk hvis du kan begrunne det

veggfarger palett blå toner grønn

marinegrønn dekket veggmaling stue

hjemmekontor mørkegrønne vegger

Grønnkål er en av de blå nyanser som man skaper en edru hygge med

grønnkål pantone farge grønnkål interiørdesign

myke nyanser av grønn pantone grønnkål

fersk veggmaling grønnkål

Denim drift

En veldig attraktiv og spennende nyanse av blått er selvfølgelig den favoriserte nyansen av denimdrift. Litt røykfylt og sofistikert blandet, fargen virker nesten lunefull. Denim Drift ser så futuristisk og ultramoderne ut at enhver fargekombinasjon eller blanding av stiler fra andre tider fører til et veldig balansert resultat. Design og innredning med naturlig tre, stein, kork, glass, terrakotta, ull og alt annet du tenker på vil bare understreke den blå denimdriften og få rommet til å virke veldig spennende.

Den foretrukne luksusfargen for 2020 er Denim Drift

veggfarger palett blå toner mørkeblå

kolonialstil studieveggfarger blå toner

rustikk spisestue satt opp blå toner

Blå til rød

Fargen rød presser seg målrettet til høsten og får status som en trendfarge. I interiøret er denne nye trenden uttrykt som en blanding av farger. De trendy blå nyanser får sakte men sikkert synlige røde fargetoner som når sitt høydepunkt om høsten. Lapisblå, lavendel og syrin vil dukke opp mer og mer i høst som kommer. Mørket, røykfylt og rik på kontraster, lover høsten en magisk fargestemning.

Jo nærmere høsten nærmer seg, jo mer blir de røde stingene i det blå

lapis blå veggfarger palett blå toner

Delikat lavendelblå er en av fargetrendene for høsten 2020

veggfarger blå toner lilla

Denne høsten vil indigoblå se annerledes ut enn dyster eller undertrykkende

indigo blå veggmaling

veggfarger palett blå toner høstblå til rød

veggfarger blå toner røde sømmer

De røde stingene glitrer oftere på grunn av det blåaktige fargemønsteret

blå toner fargetrender mønster tapet

Blåfargede fargeprøver

Gjennom året viser blått sin overnaturlige tilstedeværelse i fargemønstre, i veggdesign eller som tilbehør. Keramikk og porselen plasseres bevisst ved siden av andre naturlige materialer i forskjellige blå nyanser og endrer nok en gang oppfatningen av farger eller materialer.

veggfarger blå toner geometriske mønstre

Om høsten er naturlige trekk etter fargen blå søkt

veggfarger palett moderne tilbehør

Broderi og vevde stoffer bryter den glatte og unaturlige forestillingen om fargen blå

moderne veggfarger høsttrykk etniske motiver

blå toner designer interiørideer asiatiske

Effekten av farge i rommet

Og til slutt, hvis du har tenkt å designe ditt eget hjem med farger og ikke har noen tidligere erfaring, kan det skje feil. Fargeeffekten i et rom er en kompleks sak og krever spesiell kunnskap.

Det ville være grunnleggende å ta hensyn til den medfølgende fargen og de omkringliggende materialene. I første omgang spiller lyset en rolle, som endres når som helst på døgnet. På kvelden har vi med kunstig lys å gjøre. Lyser lyspæren kaldt eller varmt lys på den nymalte veggen din? Hvor sterkt er selve lyset og hvor bred er lyskjeglen?

Bare vær veldig presis og forsiktig, spesielt når det gjelder fargedesign!

Året 2020 er preget av jakten på naturlige og verdifulle materialer

treveggdesign veggfarger blå toner luksusfarge

veggfarger palett blå toner drømmende

veggfarger palett blå toner diamantfugl

veggfarger blå toner mørkeblå