Det er alltid spennende å se hvilke farger som er spesielt populære og hvilke trender som garantert vil gjøre alt riktig. Det er alltid nye tendenser og innovasjoner, ikke bare i stoffets natur, det er også mye spillerom med hensyn til fargeskjemaet. Enten individuelle farger, mønstre fra naturen eller i det abstrakte området, eller historiske referanser til de siste tiårene – nye fargetrender åpner seg stadig.

Lyse farger gjør deg i godt humør

Når solen skinner sterkt gult ute, viser havet seg i sin vakreste turkise og blomstene bretter ut sin fulle farge, så er sommeren virkelig her. Farger vekker ferieforeninger: Flamingo rosa som din favoritt svømmering eller en dyp oransje som solnedgangen på Florida kysten. Noen ganger krever fargerike stoffer mot, men når er det mer passende tidspunktet enn i løpet av glade sommermåneder?!

tekstiler trender farger fargerike hagemøbler sofa kaste puter

Trenden tilbake til naturen

Detox -drinker, økologiske produkter og ingredienser fra lokalt landbruk havner i kjøleskapet. Trenden tilbake til naturen er ikke bare tydelig innen ernæring, men også innen kosmetikk, mote og mye mer. Så naturlige stoffer vinner terreng mer enn noen gang. Organisk sertifisert bomull, ull eller lin er vakkert og allsidig. Naturfarger er også veldig populære, fordi mosegrønn, leirebrun eller sandbeige kan kombineres på en rekke måter og ha en beroligende effekt.

Drømmen om et hav av blomster

Plantetrenden sprer seg i en hidtil uset grad, og urbane jungelen opplever sin renessanse. Inntil nylig ble hengende planter, enorme palmer og buketter med ville blomster festet til “hippie” -selet, men i dag kan de finnes i nesten alle hjem. Akkurat de inspirerende mønstrene og friske fargesprutene finner sin motpart i sommertekstiler.

boho stil pute farger sommer hengekøye

Hvite stoffer som en grunne sommerbris

En varm vind suser gjennom det store åpne vinduet og bærer duften av sjøluft inn. Lysgardinet beveger seg jevnt og trutt med vinden. Hvitt står for renhet, klarhet og friskhet. En årlig tilbakevendende trend, ledsaget av trang til å starte på nytt etter de mørke månedene. Strålende ren hvit, ecru eller perlemor-ikke alt hvitt er det samme. De forskjellige graderingene kan fremkalle forskjellige inntrykk, fra et maritimt strandhus til en elegant byvilla.

hvite farger nyanser sommer farge trend spisestue kommode sofa

sommerfarger hvite gardiner baldakin teak

Grønt – Årets farge 2017 sikrer et friskt utseende

Et selskap kjenner veien rundt farger som ingen andre og setter nye trender hvert år: Pantone. Med Greenery, årets farge 2017, er trenden klar: den delikate gulgrønne ligger et sted mellom brede enger og drømmende jungel. Frisk og moderne, den viser retningen og slutter seg dermed til de andre fargene på Fashion Color Report våren 2017 en. Både lyse farger og rolige jordfarger finner du her, og inviterer deg til å kombinere og eksperimentere innenfor denne fargepaletten.

  grøntfarger 2017 trender maritimt soveromsmøbler