lett å velge farger stilig lysekrone

Velg enkelt farger – gode tips for å ta en rask beslutning

Har du tenkt på dusinvis av prøvefarger og fremdeles ikke funnet den riktige nyansen for rommet ditt? Her diskuterer vi hvordan du kan overvinne denne malingslammelsen, hvordan den kan inspireres rundt, og til og med lage en ny fargepalett i hele huset.

La oss begynne med en gang!

Det er nyanser som er lettere å jobbe med. Hvis du har hatt uflaks med fargene du har valgt så langt, er nå den vanskeligere tiden for deg. Noen farger, for eksempel rosa, er spesielt vanskelige å oppnå. Nøytrale toner som grå, beige og mild brun, samt sølvblå, er ganske overbærende.

Dette rommet: Coventry Gray

lett å velge farger perfekt kombinasjon av hvite og grønne møbler

Det er faktisk greit å ikke ha en malingsjobb. Gå glipp av fargerådene og bare gå på hvitt. Det er friskt, klassisk og lett, og det passer til alt. Hvis du finner dem avskrekkende, velger du en nyanse som vil sitte på veggen din i årevis. Kanskje det er akkurat det du vil, ikke sant?

Du kan ikke velge farge i butikken. Det er ofte forvirrende, og du vil aldri oppnå den perfekte nyansen for rommet ditt. Gjør det som profesjonelle: bare begynn med drømmebildet. Tenk på hvordan utseendet endelig skal være, lagre favorittbildene dine og ta et bilde med deg for å gjøre valget enklere.

Dette rommet: Texas -skinn

lett å velge farger vakre mønstre av nyanser av blått og grått

Tenk på ferdige kombinasjoner. Vil du for eksempel at en vegg i blått eller grått skal gå med benkeplatene i granitt eller de kule grå flisene? Ta slike bilder med deg for ytterligere hjelp med lasting.

Denne aksentveggen: fersk akvamarin

enkelt valg av farger blank overflate i hvitt med grønn taklampe

Ikke vær sjenerøs. Du har kanskje en lang liste med rom, men begynn med det minste.

Velg malingen basert på utstyret eller stoffene eller kunstverkene i rommet.

Tilfredsheten med resultatene i det første rommet gir deg mot til resten av arbeidet.

Retro eleganse på badet

enkelt utvalg av farger elegant baderomsdesign

Ikke vær redd for å holde på visse fargenyanser. Bladene og nettstedene gir ofte spesifikk informasjon om hvordan fargen i bildet kan oppnås. Hvorfor bruker du ikke det heller?

Denne veggen: Key Largo Green

lett å velge farger lys teal vegger mange bilder

Gjør alltid, men alltid en øvelse først. Bruk den samme overflaten som du planla – høyglans ser annerledes ut enn matt eller halvmatt. Enten kan du kjøpe testbokser eller ta en ferdig tallerken i plakatstørrelse og se hvordan den står på rommet ditt. Fortsett å teste fargen før du kjøper hele partiet.

Marineblå toner skaper en nautisk teft

enkelt utvalg av farger nautisk stemning i mørkeblått

Hjelp fra fagfolk er lettere å nå enn forventet. Mange designere, dekoratører og malingspesialister vil gjerne gi deg råd, og deres råd vil da lønne seg. Ikke vær redd for å komme i kontakt med deg.

Dette rommet: Coral Pink av CWB Arkitekter

enkelt valg av farger romantisk atmosfære i lyseblå og korallrosa