Gi bassenget ditt et helt nytt og moderne utseende

Rollen som bassengfliser i bassengdesign var opprinnelig begrenset til kanten av bassenget, men over tid ble flisene brukt mer og mer i bassengkonstruksjon. Det firkantede bassengdesignet som var vanlig på 50-tallet utviklet seg gradvis til forskjellige, kompliserte og høyteknologiske svømmebassengkonsepter, og derfor ble bassengfliser brukt oftere og oftere. Flisene viser seg å være et vesentlig element i bassengkonstruksjon, fordi de kan gi det nye bassenget et moderne utseende, samt bidra til det uvanlige eller vintage utseendet. Uansett fungerer disse som et blikkfang og forvandler svømmebassenget til et totalt blikkfang!

Hver type flis har imidlertid sine egne egenskaper, så du må finne ut om de respektive fordelene og ulempene. For eksempel, hvis du foretrekker keramiske fliser, bør disse være spesielt laget for utendørs bruk. På grunn av de ganske lave vintertemperaturene og de kjemiske stoffene som er oppløst i vannet, vil de sprekke og bryte.

Hvordan skal bassengflisene se ut?

fliser på vannlinjen

bassengfliser på vannlinjen

Flisene på kanten av bassenget ble opprinnelig farget i forskjellige nyanser av vannblått og fungerte derfor som en optisk naturlig utvidelse av vannet. Takket være deres rike utsmykning og fargerike motiver fikk bassengflisene i spansk stil stadig større betydning på 1960 -tallet. Etter hvert ble de store flisene 6 × 6 cm. erstattet av mindre mosaikkfliser. Denne nylig introduserte trenden tredoblet imidlertid mengden mørtel som kreves – tørketiden økte dramatisk, de små flisene gikk i oppløsning under installasjonen og skulle byttes ut med nye igjen og igjen.

Selv om de spanske flisene gir bassenget et fancy utseende, gir de mange problemer med seg

spanske fliser på vannlinjen

Spanske fliser er tilgjengelige i et bredt spekter. Men ville du velge å gjøre det?

spanske fliser til bassenget

De mørkegrønne og koboltblå keramiske flisene som dukket opp på markedet på 80 -tallet viste seg å være litt mer praktiske og stilige, fordi de skapte en glitrende effekt i samspillet mellom vann og solskinn. Noen år senere ble de hvite bassengflisene brukt. Siden disse hadde en ganske sterk kontrast til det vanlige mørke bassenggulvet og trengte spesiell rengjøring mye oftere, ble de erstattet av de blå flisene. I dag beveger de nøytrale og steinlignende flisene seg mer og mer til ekspertenes fokus, fordi disse skriver seg godt inn i de forskjellige bassengdesignene og er mye lettere å vedlikeholde. Glassfliser og beige keramiske fliser er to andre populære varianter som har hatt en økende interesse de siste årene.

  • ◊ Ekstra tips: Ifølge ekspertene er det best å velge glassfliser! Siden disse gjenspeiler de elegante bevegelsene til vannet, skaper de en iriserende effekt ved å bryte sollyset i vannet. I tillegg kan disse farges i forskjellige lyse farger og gjengi den lidenskapelige dansen av vannet på en unik måte. Glasset kan brukes like godt i varme og milde klimaer samt i dårligere værforhold.

keramiske-mot-glass-bassengfliser

hva-fliser-passer-bassenget

Selv om de hvite flisene er et totalt blikkfang, er tilsmussingen mye mer iøynefallende!

hvite fliser til bassenget

Mørkt bassenggulv i grønt

mørkt bassenggulv med jaeger grønne fliser

grønne blå fliser

jaeger grønne bassengfliser

Eller foretrekker du det klassiske blå?

Lag et blått basseng i hagen

Glassfliser regnes som en total hit i dag

en litt annen variant av langstrakte bassengfliser

bassengfliser i koboltblått

Fargenyansene smelter sammen og gjenspeiler den morsomme vannfunksjonen

glassfliser for et moderne design

glassfliser reflekterer sollyset

Utrolig nok kan steiner og glassfliser kombineres perfekt med hverandre

glassfliser i blått

glassfliser under vann

vannbasseng glassfliser

vannlinje mosaikkfliser for en fantastisk atmosfære

Beige / brunt glass eller keramiske fliser for ditt unike svømmebasseng

beige for svømmebassenget  nøytrale beige fliser til bassenget

Legge stein rundt bassenget?

steinfliser rundt bassenget

vann i bassenget steinfliser