Legge baderomsfliser riktig elegant bikakemønster i lys grå

Legge baderomsfliser riktig

Flak og løse fliser – hvem kjenner ikke problemet? Hvis underlaget ikke er riktig forberedt, øker trykket mellom flisene og de flasser av eller fugemassen blir sprukket. Nesten alle materialer og overflater i huset slites ut over tid – de ekspanderer eller krymper.

Disse endringene kan til og med merkes i forskalingspanelet.

Her er noen nyttige profesjonelle tips for å klargjøre og installere baderomsfliser som vil være til stor hjelp.

Først av alt, unngå store fliser. De mange skjøtene i mindre fliser hindrer dem i å bevege seg og spre seg over tid. Hvis du har et stort, lyst bad som det som er vist nedenfor, er mindre fliser i nøytrale, lysere toner veien å gå. De mørkere flisene absorberer mye lys og varme og utvider seg på den måten mye mer.

Sandfarge er perfekt for dette

bad fliser legging riktig ovalt frittstående badekar laget av hvit keramikk

Sørg for at flisens underlag er fritt for støv, smuss eller lim er. Dette sikrer bedre vedheft av flisene.

Nedenfor ser du en smart installasjon. I dette tilfellet er det som teller mest det faktum at forbindelsesleddene ikke er fylt med lim eller konvensjonell mørtel.

På denne måten kan flisens underlag bevege seg uhindret uten å forårsake flassing

Legge baderomsfliser riktig, sandfarget og glatt

Kjører du ofte over broer? I så fall har du sikkert lagt merke til at broer har ekspansjonsfuger. Ja, akkurat – det er den rare klapringen under dekkene. Du kan høre det spesielt når det blir kaldere fordi betongen deretter krymper. Om sommeren, når temperaturen stiger, ekspanderer materialet igjen og leddene fylles.

Du må tenke likt når du legger fliser. Glem aldri at fliser er flyttbare. For å gjøre ditt flislagte gulv fleksibelt, trenger du definitivt avkoblingsmembraner.

Strata Mat-membranene fra LATICRETE er en anbefaling av høy kvalitet

Legg baderomsfliser riktig, bruk en gummihamer

Dessverre, hvis du hører et støt når du går på det nylagte flisgulvet, kan det bety potensiell flis. Årsaken til dette er svært sannsynlig en dårlig påført grunning eller utilstrekkelig mengde mørtel.

Trykk forsiktig på det mistenkelige området med håndtaket på en gummiklubbe. Dette er den beste måten å vurdere nøyaktig hvor problemet er.

Det samme gjelder karbunnen

baderomsfliser korrekt liggende badekar med sokkel

Med dampdusjer må du være spesielt forsiktig og bruke en spesiell fugemasse som tilpasser seg veldig raskt til høy temperatur og ekstrem fuktighet.

Dampdusjene, som er spesielt populære om vinteren, må i prinsippet behandles separat

Legge baderomsfliser riktig Dusjkabinett med glassdør

Glass ekspanderer spesielt sterkt. Med så store glasspaneler, som lar mye lys og varme passere, øker den innvendige temperaturen på badet veldig raskt og fører til mer intensiv materialutvidelse, selv i flisene.

I slike tilfeller bruker du to-lags, vanntette membraner for hjørnene på dusjkabinettet

Legge baderomsfliser riktig, godt ventilert takket være store vinduer

Produkter som NobleSeal TS -membraner er tykkere og tåler høyere trykk.

Når det gjelder store bad, bør du ikke glemme ekspansjonsfuger. Hvis badet ditt er lengre eller bredere enn 4 meter, bør du definitivt huske dette og bruke spesielle mørtelblandinger og flislim som tåler krymping og utvidelse av flisene uten å bekymre deg.

Med dette profesjonelle rådet vil du være bedre forberedt når det gjelder fliser, og du vil absolutt ikke ha flere stygge overraskelser med ditt flislagte gulv, i det minste håper vi det!

Legge baderomsfliser riktig i en minimalistisk, blank gråhvit farge