Granittfliser legger gulvideer med granitt

De uerstattelige granittflisene

Hvert gulv har visse fordeler og ulemper. Men granittflisene har vært et vellykket og edelt valg i mange århundrer. Det er derfor alltid en god idé å vurdere dette som et alternativ. De er en av underartene av keramiske fliser. Den andre er terrakotta. I alle tilfeller er dette et veldig vellykket valg.

Granittgulv

granitt fliser legging gulv ideer svarte fliser

Hovedforskjellen mellom de to er deres utholdenhet. Terrakotta kan bli veldig hardt skadet under ekstreme omstendigheter.

Fordelene med granittfliser

granitt fliser legging gulv ideer baderomsmøbler

Granittflisene – et kunstig materiale

Granittflisene er et kunstig materiale. Det ble opprettet i Italia på 80 -tallet av det 20. århundre. I praksis er kunstig granitt i stand til å erstatte mange naturlige materialer. Det er nær porselen, men når det gjelder styrke og utholdenhet, minner det veldig om naturlig granitt. Den kan lages av hvit leire med mange forskjellige tilsetningsstoffer. Den ensartede strukturen oppnådd på denne måten er kaldpresset. Den kan deretter stekes ved en temperatur på 1200 grader. Når dette er gjort, kan du bruke de typiske designene.

Granittflisene passer i alle rom i huset

Legge granitt fliser gulv ideer legge fliser

På grunn av utviklingen av digital teknologi blir disse også forbedret mer og mer. Granittfliser har gjort et nytt comeback de siste årene. Samtidig fortsetter terrakotta å utvikle seg. Imidlertid er det foretrukket fremfor alt for spesifikke områder og funksjoner. Dette gir fortsatt hver atmosfære en mer individuell og, i noen tilfeller, eksklusiv karakter. Kombinasjonen av de to kunne fantastisk skape et visst hierarki i rommet.

Kjøkkengulv i granitt

Legge granitt fliser gulv ideer kjøkkeninnredning

Mer om rollen som digitale teknologier for granittfliser

Som allerede nevnt kort, hjelper digital teknologi hvis du vil bruke forskjellige design på granittflisene. Avtrykket kommer på det før baking. Så designet der vil forbli uskadet etter mange lange år.

Åpen stue i moderne stil

Legge granitt fliser stue moderne gulv ideer granitt

Granatfliser laget med de nyeste teknologiene er vanligvis av to typer. I den første har vi et ensartet, kompakt materiale. Med denne teknologien viser flisene større utholdenhet. Men du har ikke muligheten til å vinne mange forskjellige farger. Utskriften kan ikke komme direkte på teksturen heller. For dette kan du oppnå maksimale dimensjoner.

En elegant løsning for ditt boareal i minimalistisk stil

granitt fliser legging gulv ideer stue peis teppe

I den andre typen er massen laget av forskjellige materialer. Sistnevnte gjør konsistensen mye fastere. Dimensjonene er faktisk tilstrekkelige også her. Uansett er de mest solgte flisene 75X75 eller 80X80 i størrelse. De store dimensjonene er bare mer passende i visse situasjoner. Dette er for eksempel tilfellet når du må dekke trinnene på spiraltrapper med den. I dette spesielle tilfellet brukes også fliser med effekt av betong eller marmor.

Granittfliser med betong- eller marmoreffekt finnes på markedet

granitt fliser legge gulvbelegg ideer svart matt

Forbered jorda

Uansett hvilken løsning du velger, skal gulvet være jevnt. Med en lengde på 120 cm blir materialene tegnet (ekstrudert) i stedet for tegnet. Dette gjør dem fleksible og de store dimensjonene er ikke lenger et problem!

Denne teknikken er forresten også viktig ved mange andre anledninger.

Nøytrale farger i høyglans

Legge granitt fliser gulv ideer svart høyglans

Tendenser

På dette tidspunktet vil vi beskrive noen av trendene i utformingen av granittfliser. Man streber etter å matche lettelsen til mange andre populære teksturer. Du etterligner betong, tre, stein med mønstre eller design. Det flotte er imidlertid at du klarer å male hele bilder på denne måten. Men du må være ganske sikker hvis du går for en slik løsning. Fordi dette handler om noe som ikke trenger å byttes ut på flere tiår på grunn av kvaliteten.

Innbydende fliser med treutseende

granitt fliser legging gulv ideer moderne bad

Illusjonen for en lettelse

Granittfliser kan også gi en illusjon av tekstur. Som jeg sa, det er bare en illusjon. Det etterligner kledningen med spesielle materialer. Dette kan være veldig nyttig i noen tilfeller, tror ikke det?

Enkelt betongutseende på badet

granitt fliser legging gulv ideer bad fliser

Få leiligheten til å virke luksuriøs med få ressurser

Selv med en mindre investering kan du få leiligheten til å se luksuriøs ut. For eksempel, takket være egenskapene til granittfliser, vil du kunne utstyre alle rom med et jevnt utseende gulv. Fordi dette er en moderne trend som det ville være vanskelig å ha råd til på andre måter uten en stor investering.

Tre- og granittkontrast på kjøkkenet

granitt fliser legging gulv ideer tre kjøkken kjøkken øy

Granittfliser også på utekjøkkenet – hvorfor ikke?

Legge granitt fliser gulv ideer design utendørs kjøkken