lappeteppe fliser design sofa brun nyanse klassiker

Dekorer hjemmet ditt med lappetepper

Ikke kall dem gal – flisemønstre i quiltstil gir energi og moro til vegger, benkeplater og til og med gulv

 Hvis du liker patchwork -tak, kan du prøve å blande fliser i forskjellige mønstre og farger for en lignende effekt. Resultatet er et fascinerende design som minner om marokkanske og andre middelhavsstiler, og dette kan være en fin måte å bruke alle dine favorittfarger og mønstre på ett sted.

Bruk metoden på kjøkkenveggen, entrégulvet eller den slitte bordplaten, og lappemønsteret vil sikkert snu hoder.

Denne metoden lar deg bruke alle dine favorittfarger og mønstre på samme tid – lappeteppe -design

lappeteppe fliser design veggdekorasjon spisestue pute trebord

Denver Kitchenette tar et dramatisk og leken bakteppe takket være en strålende collage av mønstrede kubanske fliser. Et asymmetrisk arrangement fungerer spesielt godt, i motsetning til den stramme symmetrien i rommet; og veggområdet dekket av mursteinene er akkurat nok til å ha en fin collage. Dette er lappeteppet flis perfeksjon i boken min.

Tips: Valget av fliser til hjemmet ditt kan være overveldende på grunn av det uendelige utvalget av alternativer. Fokusering på en mønstret flis du liker (og kanskje bruker sparsomt) kan være et flott utgangspunkt for å velge en fargepalett og stil.

En fantastisk tilnærming ville være å velge firkantede fliser av samme størrelse

patchwork fliser designer veggdesign bygget i hyller

Den enkleste måten å jobbe med et lappemønster er med firkantede fliser, som alle har samme størrelse og i farger som spiller med hverandre. Utseendet her er lyst og muntert, fungerer spesielt godt med et hvitt eller lyst interiør, og kan spille ut som en uventet og dramatisk vri mot moderne møbler eller et reservedelsinteriør

Tips: Mønstrede fliser i tradisjonelle og ikke-så-tradisjonelle design er nå ofte tilgjengelig i porselen, terrakotta og encaustisk sement, og designene kan håndmales, håndbygges (som med fine keramiske fliser) eller maskinproduseres.

Porselen, terrakotta eller sement

lappeteppe fliser design veggdesign blå farge

Her er lappeteppet utseende tradisjonelt, som minner om det franske landskapet med mønstrede og mindre porselenfliser. Valget av fliser, begrenset til en enkel palett, blå og hvit i dette tilfellet, skaper et hav av interessante mønstre uten ekstra fargedistraksjon.

Tips: Mønstrede fliser kommer i en rekke dybder, så du må velge fliser som passer for dine behov. Hvis du bytter ut flisene, vil du sannsynligvis ønske deg fliser med lignende dybde. Hvis du skal lage lappetepper for nybygg, spør om drømmeflisen din er tykkere enn standarden. Fliser som er veldig tykke, for eksempel keramiske fliser eller noen terrakottafliser, kan påvirke skapets plassering og andre strukturelle detaljer som dørpaneler.

Trappene er et perfekt sted å sette terrakottaflisene

patchwork fliser designer veggdesign trapper trinn

Trappetrinn, som i dette hjemmet i middelhavsstil i Dallas, er det perfekte stedet å jobbe med mønstrede fliser, spesielt når de er ute. Mønstrede innendørs trinn gir et stilig utsagn, men ta hensyn til hva trappen kan sees fra. Velg fliser som utfyller det eksisterende interiøret.

  Lappeteppet skaper også en referanse til interiøret

patchwork fliser designer veggdesign nøytrale farger

Dette er fantastisk illustrert av eksemplet her. De mønstrede flisene formidler et sterkt budskap. De har også en annen innvirkning avhengig av perspektivet.

Tips: Sørg for at du forstår vilkårene som en gitt flis er passende for, og ikke bli forelsket i en flis på gulvet ditt før du er sikker på at det er ekte for gulvet. Med andre ord, hold deg unna fliser som er beregnet for lett trafikk, for hvem vet når du vil flytte pianoet? Du vil selvfølgelig ikke ødelegge gulvflisene dine?

Dette er en vilkårlig kunst! Moderne og vakkert, ikke sant??

lappeteppe fliser design gulv trebord frokost

Denne kaféen i Jerusalem har veggfliser i en interessant kombinasjon av pastellfarger, størrelser og mønstre; utseendet vekker din interesse, men gjør deg ikke gal. Og nei, mønsteret her følger ikke noen regler, så langt jeg fant ut, ble det installert som et verk av ekte tilfeldig kunst.

Tips: For å finne ut hvor mange fliser i hvert mønster du skal kjøpe, er det lurt å lage et oppsett for hånd eller på datamaskinen. Selgeren fra flisebutikken kan også hjelpe deg med det. Å bestille like mengder av hvert mønster er den enkle utveien fordi det er den beste måten å planlegge plasseringen av hver flis og utarbeide diagrammet og gi det til flisinstallatøren. Bestill ekstra mengde for å gjøre rede for en eventuell  Å forutsi brudd er også forhåndsprogrammert.

Den innebygde kjøkkenøya i denne brasilianske gårdsplassen er lett å holde ren

lappeteppe fliser designer benkekjøkken utendørs

Uteservering er perfekte steder for eksperimentering med lekne blandinger av fliser. Det innebygde benkområdet på denne brasilianske gårdsplassen er leken og lett å holde ren, en av de store fordelene med flisen.

En stripe med mønstret flis som en bred dekorativ kant er fantastisk og moderne.

lappeteppe fliser designer fargerikt bad veggdesign

Badet er et flott sted å ta sjansen. Den eklektiske blandingen av lyse farger, teksturer og materialer (samt vintage murstein) i dette huset i Greenwich Village -området i Manhattan er unikt.

Det er et fantastisk kunstverk på det vakre kjøkkenet, eller?

lappeteppe fliser design benkeplate kjøkkenbord tre

Liker du ideen om lappetepper, men redd for hvordan du skal dekke et stort område? En del av lappeflisen midt i et felt med umønstrede fliser er en fin måte å nyte utseendet på.

patchwork fliser design soverom veggdekorasjon

Selv en stripe med lappetepper som kant eller dekorativ ramme ville vært super moderne og elegant. Ta en titt på eksemplet!

På dette bildet ser vi en fabelaktig kombinasjon av former og farger

patchwork fliser designer mønster-fargerik original

Jeg elsker mønsteret og fargekombinasjonen her. Men selv om det ser bra ut i et fire-til-tre-format, ville det sannsynligvis være for overveldende for meg i et større område. Skalingsmønstre er noe som gjelder tapet, stoff eller fliser. Så selv om det er flott å ta en sjanse med et unikt design, er det best å ha en klar ide om hva resultatet vil bli.

Tips: Hvor mange forskjellige mønstre tar det for å lage et vellykket lappeteppesystem? Det avhenger virkelig av utseendet du sikter til, men resultatene som er det som er mest behagelig for øyet mitt, er de som bruker omtrent 10 forskjellige mønstre. På den måten er det mye mer rom for å skape noe virkelig tilfeldig og for å skape visuelt rom mellom forskjellige mønstre og farger.

La fantasien løpe løpsk og design huset ditt på en unik måte! lappeteppe fliser designer biljardrom idégulv