Mange motebevisste kvinner som streetstyle-stjerner og kjendiser viser seg med en elegant bob-frisyre. Dette har etablert seg som et trendy “it” -klipp, og det er en god grunn. Den ikoniske stilen har en rik historie som kan spores tilbake århundrer tilbake. Bob -frisyren ble båret av noen av verdens mest ærverdige feminister som Amelia Earhart, Aretha Franklin, Irene Castle og Coco Chanel. Kampen for kvinners rettigheter sprer seg til massene via sosiale medier, mote og skjønnhet takket være det nåværende politiske klimaet, og det er ingen overraskelse at bob-frisyren har kommet tilbake som en av de siste tiårene du må ha. I dag tar vi en titt på hvordan dette korte hårklippet har representert feminisme over tid …

Kjenner du historien til bob -frisyren?

Bob frisyre Clebrities korte frisyrer

Historien om bob -frisyren

Bob-hårklippet, også kjent som bob, sammenfaller med de raske sosiale og politiske endringene i det vestlige samfunnet siden begynnelsen av 1900-tallet, selv om ideen om den opprørske, korthårede kvinnen kan gå tilbake til Cleopatra og Jeanne d ‘ Bue.

Flappers bidro til å forevige dette fasjonable hårklippet, og nesten et århundre senere er det fortsatt på trend.

Når kvinner klipper håret kort …

Bob frisyre Clebrities korte frisyrer feminisme

Bob -frisyren er tilbake fordi feminisme for øyeblikket spiller en stor rolle i det politiske og sosiale livet. På 1900 -tallet var boben et kjennetegn på den første bølgen av feministisk bevegelse på 1920 -tallet. Det var da kampen for stemmeretten nådde et vendepunkt. Flappers (de såkalte fasjonable kvinnene på 20-tallet på 1900-tallet) bestemte seg for å slutte å bruke tette korsetter og kjoler og forkorte fellingene og lengden på håret. Den korte frisyren motsatte seg det vestlige skjønnhetsidealet, ifølge hvilket langt hår er vakrere og femininere. Flappers omdefinerte også kjønnsroller, ettersom bare menn med kort hår ble akseptert på den tiden. Dette var en tid da kvinner tok kontroll over sin makt og utseende og skrev om retningslinjene som definerte tidens skjønnhet.

Korte frisyrer fra 20 -tallet på 1900 -tallet

Bob frisyre Feminisme Girl Power

Flappers etablerte bob -frisyren

Bob Hairstyle 20s Style Flappers

Litt mer enn tre tiår senere ble bob -frisyren modernisert av den berømte frisøren Vidal Sassoon. Twiggy -versjonen var utvilsomt en trendsetter på sekstitallet. Og den omfangsrike og elegante bob -frisyren til First Lady Jackie Kennedy forårsaket en sensasjon. Diana Ross og The Supremes var ikke langt bak. Hennes elegante utseende var det perfekte supplementet til hennes slanke dansebevegelser, nydelige sminke og uttrykksfulle mote.

Diana Ross hadde også en bob -frisyre

Bob Hairstyle Clebrities Diana Ross

På 80- og 90 -tallet i forrige århundre ble bob -frisyren gjenoppdaget. Kvinner som hadde denne bobben, utstrålte bare tillit. Tenk Salt-N-Pepa, Christy Turlington, Teri Hatcher og Winona Ryder. Kort hår ble også en signatur på den tredje bølgen til den underjordiske feministiske bevegelsen, opptøyet grrrls, som uttalte seg i sin punk-påvirkede musikk om kvinnelig selvbestemmelse, seksualitet, rasisme og mye mer.

Korte frisyrer og feministisk bevegelse går hånd i hånd

Bob frisyre klapper 20s mote historie

I dag er vi i en ny tidsalder for feminisme, og alle samtidige trendsettere hyller kvinnene som kjempet for kvinners rettigheter tidligere. Du vil finne nye måter å gjøre boben moderne og tilpasse den til dagens livsstil. Et eksempel på dette er den lange bobben som gir det moderne snittet et helt nytt utseende.

Kort sagt betyr det selvsikkerhet

Bob frisyre historie 1900 -tallet

Kvinner kjempet for sine rettigheter og endret det kvinnelige skjønnhetsidealet

Bob frisyre 20 -tallsstil

Så vi tror at bob -frisyren alltid vil forbli på moten fordi jentestyrken alltid vil være tilstede. Og vi er glade for å se hvordan bob -frisyren vil bli tolket på nytt i det neste tiåret …

Coco Chanel har hatt stor innvirkning på moteverdenen 

Bob frisyre Clebrities korte frisyrer Coco Chanel

Prinsesse Diana er et av moteikonene på 1900 -tallet

Bob frisyre Clebrities korte frisyrer prinsesse Diana

Anna Wintours bob -frisyre er hennes varemerke

Bob Hairstyle Clebrities Anna Wintour

Mange andre kjendiser liker også en kort hårklippning

Bob frisyre Clebrities Haircut kort hår Bob Hairstyle Clebrities Jennifer Lawrence Bob frisyre Clebrities korte frisyrer Olivia Wilde Bob frisyre Clebrities Margot Robbie