Mer enn 70 prosent av tyske kvinner farger håret regelmessig av forskjellige årsaker. Noen ønsker en typeendring, andre vil dekke det grå eller hvite håret.

Farging er spesielt problematisk om sommeren og vinteren

Siden UV -stråling, så vel som klor og saltvann fra utendørs svømmebassenger, bassenger og sjø sterkt angriper hårfarget hår, er hårfarging om sommeren ikke spesielt ideelt. Men farging er også stressende for håret om vinteren, da det også kan angripes av tørr oppvarmingsluft.

Unngå føntørking

Føning er også veldig usunt for håret ditt, spesielt for farget hår. Hvis det ikke kan unngås, bør føntørking derfor bare utføres fra tilstrekkelig avstand og bare på et lavt nivå.

Skånsom farge og UV -filter

For at farget hår skal se vakkert ut, krever det mye mer forsiktighet enn ufarget hår, spesielt om sommeren. En mulighet er det Bondaplex pleieprodukter på Stopperka. Sørg for å bruke skånsom farging, beskyttende UV -filtre og spesiell omsorg for farget hår.

Tips blir sprø

Oppretthold en sunn hårfarging

I de første ukene etter at du har farget håret ditt, ser farget hår fortsatt fint og skinnende ut. Denne glansen varer lenger, spesielt med mørke farger. Blondt hår blir tørrere og tørker raskere. Men etter en stund, selv med mørkt hår, blir spesielt tipsene sprø og bryter av. Hvorfor er farget hår så følsomt?

Kutikula åpnes

Fargen får hårets neglebånd til å åpne seg og fargepigmentene trenger inn i håret. Ammoniakk i hårfargen får de naturlige hårpigmentene til å bli fjernet fra håret. Siden dette betyr mye stress for håret, bør en balsam brukes umiddelbart etter farging. Mesteparten av tiden er dette allerede inkludert i pakken.

Hårfarging – hva gjør balsamen?

hårfarging beskytter håret ditt

En balsam etter farging er så viktig fordi den sikrer at fargestoffer som blir igjen i håret etter at den er vasket ut, blir nøytralisert. Det sikrer også at neglebåndet lukkes igjen, noe som er veldig viktig for håret, ettersom det danner et beskyttende skjold mot ytre påvirkninger. Håret bør best tørkes etter tørking, noe som er det mildeste. Pleien av balsamen kan også merkes etter tørking. Da er håret fint og mykt og lett å gre.

Spesielle sjampoer: lengre holdbarhet og hjelp med regenerering

Balsamen varer ulikt avhengig av hårets lengde, men blir vanligvis brukt opp senest etter tre vasker. En spesiell sjampo for farget hår må nå brukes. Dette er viktig fordi denne sjampoen er skreddersydd nøyaktig for behovene til farget hår. Det sikrer også at fargen varer lenger fordi sjampoen fikser fargen i håret. I mange tilfeller hjelper disse pleieproduktene håret med å regenerere og har ofte også integrert UV -beskyttelse som forhindrer håret i å bleke.

Sjampo uten silikon

Du bør bare bruke silikonfrie sjampoer slik at næringsstoffene kan trenge godt inn i håret. Ellers vil silikonene ligge på håret og dermed hindre pleiemidlene i å trenge inn.

Balsam bør brukes etter sjamponering. Dette bryr seg om håret og gjør det lettere å gre senere.

Hårbehandlinger for fuktighet

hårfarge vakkert hår

Du kan også bruke en hårbehandling opptil to ganger i uken for å ta vare på det fargede håret og gi det fuktighet. Produkter for tørt hår og naturlige kosmetiske behandlinger er spesielt egnet. Du bør også unngå glattejernet når du styler, da det stresser håret unødvendig.

Visste du forresten at øl også er bra for håret ditt? En ølkur styrker håret og er en av 10 galeste skjønnhetstrender. Årsaken til dette er ølgjæren.

Hårfarging – Farger om sommeren er spesielt problematiske, men ved hjelp av våre produkter kan du skape et fantastisk utseende hele året

hårfarging sommer

Hårfarging – Riktig omsorg for farget hår har aldri vært så enkelt!

hårfarging sunt hår