Hvis du har krusete hår, vet du allerede at det kan være litt av en belastning å stelle håret. I motsetning til rette og bølgete hårtyper, har krøllete hår ofte sitt eget sett med utfordringer, inkludert økt sannsynlighet for hårbrudd og tørrhet. Så vi har satt sammen en liste som vil avsløre 7 av de vanligste feilene med krøllete hår. Så finn ut nedenfor hva du kan gjøre for å ta godt vare på krøllene dine!

Hvilke feil kan gjøres når du tar vare på krøllete hår??

Krusete hårpleie for vakre skinnende krøller

Å opprettholde krusete hår er ikke alltid lett. Unngå følgende feil!

Oppretthold krusete hår om natten Bruk et silde putetrekk

Feil nr. 1: Vask krusete hår for ofte

Hvor ofte du vasker håret er helt opp til deg og avhenger vanligvis av en rekke faktorer – inkludert hvor fuktig hodebunnen din er og hvor mye talg som produseres. Likevel anbefales det å holde håret vasket til et minimum med krøllete hårtyper. Med andre ord bør du sannsynligvis unngå å sjampo håret ditt daglig. Hår trenger sine naturlige oljer for å holde seg frisk, og hvis det vaskes for ofte kan det tørke ut. Dette kan imidlertid føre til skade og brudd. For best resultat, vask den bare en eller to ganger i uken.

Ikke vask håret hver dag!

Krusete hår hårpleie feil

Feil nr. 2: Ikke bruk balsam

Krusete hår har en tendens til å tørke ut. Så det er viktig å holde dem hydrert. Så ikke hopp over balsamen! En fuktighetsgivende balsam spesielt utviklet for krøllete hår vil bidra til å gi håret en sunn dose fuktighet, næringsstoffer og beskyttelse. Sørg for å bruke ingredienser som er sunne for håret ditt, for eksempel kokosnøttolje, sheasmør, avokadoolje og aloe vera.

Bruk en hårbalsam for krusete hår

Ikke vask krusete hår for ofte

Feil 3: Ikke bruk stylingprodukter umiddelbart etter vask

Alle stylingprodukter bør påføres umiddelbart etter vask, når håret ditt fortsatt er ganske fuktig. Hvis du venter for lenge, blir krøllene dine udefinerte.

Påfør stylingprodukter i fuktig hår

Vask krusete hår Bruk balsam

Feil # 4: Fønning av krusete hår feil

Når det er mulig, la håret lufttørke. Imidlertid, hvis du vil føntørke krøllene dine, må du bruke en diffusor for å begrense direkte varme og sterk lufteksponering for trådene.

Bruk alltid et diffusorfestet når du føner håret

Vask krusete hår og føntørk med diffusorfestet

Feil # 5: Børsting av krusete hår etter vask

Børst aldri håret etter at du har dusjet. Prøv i stedet å forsiktig gre låsene dine i dusjen for å løsne dem. Mens du pleier håret ditt med balsamen, kam det med en bredtannet kam til låsene dine er knutfrie. Når håret ditt er helt skylt, må du avstå fra å gre det eller løsne det (selv med fingrene).

Gre håret i dusjen …

Vask krusete hår og løs på dusjen

… og børst aldri krøllene rett etterpå!

Lufttørket eller føntørt krusete hår

Feil 6: bruk av hårprodukter som inneholder sulfater

Hold deg unna produkter som inneholder sulfater. Sulfater er ansvarlige for det rike skummet i sjampo. Det er spesielt viktig å unngå disse hvis du har krusete hår. Sulfater virker dehydrerende, så håret blir tørt og sprøtt. Når det gjelder krusete hår, bør du se etter fuktighetsbaserte produkter som forsiktig gir næring til hårene dine uten å frata dem deres naturlige oljer..

Du verdsetter hårprodukter av høy kvalitet

Vask krusete hår Hårpleie Hårprodukter uten sulfater

Feil # 7: Beskytter ikke håret ditt mens du sover

Det kan virke litt vedlikeholdskrevende, men det er faktisk viktig å beskytte krusete hår mens du sover. Uansett hvor dyre laken din er, er bomullsstoffet deres altfor tøft for dine delikate tråder. Bomull suger opp hårets naturlige oljer mens du sover og fjerner fuktighet fra trådene. For å motvirke dette, prøv å pakke håret i et silkeskjerf eller sove på et putetrekk i silke. Om morgenen blir låsene dine glatte, skinnende og fulle av liv! Det er definitivt verdt et forsøk, ikke sant?

Unngå feilene nevnt ovenfor, og du vil definitivt ha vakre krøller snart …

Nyt krøllene dine!

Krusete hårvask vakkert hår riktig hårpleie