Leger og naturopater sier ofte: “Tarmen har sin egen intelligens”. Det kan virkelig være sant, for fra de velkjente sommerfuglene i magen til den irriterende flatulensen til den ikke-elskede forstoppelsen, viser det oss alltid nøyaktig hvordan det føles. Det har nesten alltid å gjøre med hvordan vi føler om oss selv generelt. I de fleste tilfeller, når vi er trege, er det også tarmene våre. Så det kommer veldig an på oss hvor gode tarmbevegelsene våre er og hvor komfortable vi er. Så i dag skal vi avsløre 10 hjemmemedisiner mot forstoppelse, i tillegg til noen veldig viktige tips som også bør hjelpe deg.

Vær godt forberedt på daglig forstoppelse!

hjemmemedisiner for forstoppelse

Bærekraftig forebygging av forstoppelse

Teknisk også kalt forstoppelse, forstoppelse er en av de vanligste fordøyelsesforstyrrelsene i vår akselererte, digitale tidsalder. For lang sitte foran datamaskinen eller TV -en, kombinert med gatekjøkken og for mye stress – den sikre oppskriften på en stresset, blokkert tarm.

Mens et balansert kosthold som er rikt på næringsstoffer og fiber, tilstrekkelig mosjon i frisk luft og riktige avslapningsteknikker og metoder virkelig kan gi et middel og forhindre forstoppelse på lang sikt. Selv om symptomer allerede har oppstått hos friske mennesker, har alle disse aspektene alltid en gunstig effekt og hjelper vanligvis fullstendig.

Unngå sukkerholdig og fet mat og foretrekker lett og fiberrik mat!

høyt fiber diett hjemmemedisiner mot forstoppelse

Ekstra tips:

En veldig viktig faktor for en mye lettere avføring er sittestillingen, som nå er undervurdert i vestlige samfunn. Faktisk er 90 graders vinkelposisjon som er vanlig på det konvensjonelle toalettet faktisk ganske ugunstig for den menneskelige utskillingsprosessen. Dette er fordi endetarmen er litt bøyd av en såkalt lukkemuskulatur, noe som er unaturlig. Av evolusjonære årsaker er hukestillingen derfor optimal for avføring. Her sitter du i en 35 graders vinkel og tarmen er rett og helt uhindret.

Og her er de lovede 10 hjemmemedisinene for forstoppelse:

# 1 Glasset med vann om morgenen

drikke vann hjemmemedisiner mot forstoppelse

Det er ikke for ingenting at mange asiater fortsatt er vant til å drikke et glass lunkent eller varmt, stille vann på tom mage om morgenen. Den verdifulle væsken hydrerer kroppen så snart du står opp og skaper den såkalte gastrokoliske refleksen. Det vil si at magen sender signaler direkte til tykktarmen og forbereder den på å kvitte seg med det unødvendige. Du kan legge til en sitronpress eller en teskje naturlig honning i vannet, noe som vil gjøre eliminering enda enklere.

# 2 Tørkede plommer

Tørket frukt plommer som et hjemmemedisin mot forstoppelse

Svisker er en av de mest populære og tidstestede hjemmemedisinene mot forstoppelse. Disse inneholder mye fiber, så vel som mye pektin og regulerer tarmbevegelsene på en bærekraftig måte. De tørkede plommene fungerer best når de blir dynket i vann over natten og spist med bløtleggingsvannet neste morgen. Du kan også prøve det samme med tørkede aprikoser, dadler eller fiken. Det er bare viktig at den tørkede frukten er svovelfri og usøtet.

# 3 Psylliumskall

Psyllium husker hjemmemedisiner mot forstoppelse

I tillegg til de trendy chiafrøene og lokale linfrø, er psyllium- eller psylliumskall (Plantago ovata) en ekstremt rik kilde til løselig fiber, som ikke bare stimulerer fordøyelsen, men også er verdifull mat for de gode bakteriene i tarmen. Svelges med mye vann, disse hovner opp i mage -tarmkanalen og utøver større trykk på tarmveggene. Samtidig blir avføringen mykere og tømmingen er mye lettere.

Veldig viktig! Når du har loppefrø etc. ikke glem å drikke rikelig med stille vann. Ellers vil fiberen ikke hovne opp skikkelig og kan gjøre fordøyelsesproblemer verre.

# 4 grønnsaksjuice

grønne smoothies hjemmemedisin mot forstoppelse

Ferskpresset grønnsaksjuice har en veldig positiv effekt på fordøyelsen og anbefales også sterkt ved forstoppelse. Rødbeter, tomater, spinat og selleri er spesielt gode til dette formålet og kan kombineres med litt eplejuice. Selvfølgelig kan du legge til litt chia, linfrø eller til og med psylliumskall. Ta et glass vann eller juice etterpå.

# 5 olivenolje

Olivenolje hjemmemedisin mot forstoppelse

Ekstra jomfruoliven av høy kvalitet har lenge vist seg å være et godt, bærekraftig hjemmemedisin mot forstoppelse. I tillegg til sunne omega-3 fettsyrer, mange viktige mineraler og vitamin E, inneholder den verdifulle oljen også mange smøremidler. Disse flatere tarmveggene og mykner samtidig avføringen ved å lette eliminering. Ta en spiseskje naturlig olivenolje hver morgen på tom mage og, hvis du ønsker det, før lunsj eller middag. Kaldpresset linfrø og lakserolje er like effektive. Imidlertid bør du ikke nyte den andre på lang sikt, fordi den er for sterk og kan irritere tarmhinnene for mye i det lange løp.

# 6 Sauerkraut

surkål kimchi sunt mot forstoppelse

I tillegg til andre gjærede matvarer som kimchi og syltede agurker, er spesielt surkål svært effektiv for forstoppelse og forebygging. Gjæringen i produksjonsprosessen skaper melkesyrebakteriene som er så sunne for fordøyelsen vår. Disse hjelper til med naturlig stimulering av tarmene og samtidig for utnyttelsen av maten som tas.

# 7 avslapningsteknikker og øvelser

yoga hjemmemedisiner for forstoppelse

Mange yogaøvelser er spesielt fokusert på fordøyelsesorganene og kan også utføres målrettet i tilfelle klager. Generelt sett bringer den gamle øvelsen mer indre ro, styrke og fokus til utøvere og er en av de beste måtene å holde seg rolig og håndtere stress. Autogen trening, progressiv muskelavslapping og meditasjon anbefales også.

# 8 Gjør en magemassasje selv

magemassasje hjemmemedisiner mot forstoppelse

En magemassasje er også veldig nyttig, spesielt for babyer, sengeliggende mennesker og personer med liten tid til fysisk aktivitet. Du kan også gjøre dette selv ved å massere magen forsiktig med klokken med hånden. Gjør dette i omtrent 10 minutter, bruk en varmende massasjeolje for å øke avslapningseffekten på tarmen. En varmtvannsflaske etterpå gjør også underverker.

# 9 Glaubers salt

Glaubers salt som hjelpemiddel mot forstoppelse

Selv om denne forstoppelsesmaten er veldig populær, bør den bare brukes i kort tid, og ikke for ofte. Fordi det renser tarmene ganske drastisk og raskt. Vanligvis oppløses omtrent 20-40 g av det i 300 ml vann og tas på en gang. Drikk deretter et ekstra glass vann. Avføringen er ganske massiv og tar vanligvis opptil en time å fullføre. Imidlertid kan det ta flere timer etterpå for alt å roe seg ned igjen. I de fleste tilfeller blir Glaubers salt derfor tatt i begynnelsen av en fastende kur eller leverrens.

# 10 klyster

Bruk et klyster for et klyster mot forstoppelse

Og sist, men ikke minst, den gode gamle klyster. Dette gir et raskt middel for akutt forstoppelse og kan bare ha fordeler hvis det utføres dyktig. Det er flere måter å gjøre dette på. Den enkleste måten er med det som kalles en klyster, som kan kjøpes i forskjellige størrelser på apoteket.

Ta vare på tarmens helse med tålmodighet og oppmerksomhet. Gjør sport eller annen fysisk aktivitet regelmessig, drikk nok vann og usøtet urtete. Lær å slappe av og spise et fiberrikt, sunt kosthold. Prøv om nødvendig disse hjemmemedisinene for forstoppelse som vi delte med deg i dag, og vær sunn!

Magen din vil definitivt takke deg

hjemmemedisiner for forstoppelse trening drikke vann

Sunn mat for en sunn mage -tarmkanal

hjemmemedisiner for forstoppelse fiberrik diett

Babyer liker også den lette magemassasjen mot forstoppelse

hjemmemedisiner for forstoppelse hos babyer

Tørkede aprikoser har en veldig positiv effekt på avføringen

    tørket aprikos hjemmemedisin mot forstoppelse

Honning og sitron samt friske mynteblader også

vann honning sitron hjemmemedisin mot forstoppelse

Spis også sunt fett og proteiner

hjemmemedisiner for forstoppelse sunne proteiner

avokado hjemmemedisin mot forstoppelse

Havregryn med bær og mandler er en sunn måte å stimulere fordøyelsen på

hjemmemedisiner mot forstoppelse müsli blåbær bringebær mandler

Naturlig yoghurt gir tarmene sunne bakterier

naturlig yoghurt hjemmemedisin mot forstoppelse

Pærer inneholder en ekstra porsjon fiber

Hjemmedisin mot pærer mot forstoppelse

Aloe Vera – en utmerket, sunn tørstslukker med en lett avførende effekt

aloe vera hjemmemedisin mot forstoppelse