Er det virkelig noe bedre enn å nyte en tidlig kveld og en lang solrik dag utendørs i godt selskap? Pakker piknikkurven på sykkelen og flyr fra byen med venner?

Du kan piknik når som helst på dagen eller natten, hvor du føler deg bra og blir ladet opp med positive tanker. Det du tar med deg på piknik bør bare være det viktigste, som også er lett å transportere. Minst litt lett sommermat bør finnes på piknikpleddet ditt.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknik alene

I dagens artikkel vil vi dele 11 piknikideer og oppskrifter med deg og se på mulighetene for hvor og hvordan du skal piknik og hva du bør vurdere.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging fingermatoppskrifter

Piknik ideer og steder

Du kan også piknik i parken bak universitetet, men jo lenger du kjører utenfor byen, desto mer regenerativ kan opplevelsen være. Det som er viktig på en piknik er nytelse og gleden ved å ha håndgripelig kontakt med naturen.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging okulere

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknik teppe piknik oppskrifter

1) På sykkel

Du sykler til en passende eng på den klassiske måten. Du kan bare ta med deg noen få ting, så en sykkelkurv, sykkeltilhenger eller en er ideell i dette tilfellet Ryggsekk for piknik flink til.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknikveske

2) På stranden

Selv om det høres veldig romantisk og magisk ut, er stranden ikke et hyggelig sted hvis du velger den for en piknik. Hvis du forbereder en romantisk overraskelse, hold tankene langt fra stranden. Argumentene mot det er bare to – vinden og den fine sanden, som plutselig sprer seg overalt og ødelegger mat og drikke.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging ved vannet

3) På fjellet

Fjellene er selvfølgelig fantastiske og naturen sjarmerer deg, men spesielt her bør du være veldig forsiktig med solen og velge et skyggefullt sted for piknik og sørge for å ha solhatt på. I mange fjellområder er det fine rasteplasser med fantastisk utsikt.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging reisegruppe

4) Ved elven

Å se på vannet og drømme er alltid bra, enten du skal ha piknik på Rhinen eller et sted i skogen. I Harzen, for eksempel, finner du jomfruelige skoger og bekker med krystallklart vann, hvor du kan få den lenge drømte avslapningen.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknik på vann

5) I parken

Mange bybarn foretrekker piknik i byparker. Det er også gode grillalternativer her, og du møter venner og bekjente som moroa bare kan øke med.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging amsterdam

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging central park

7) På taket

Mangelen på plass i mange store byer skaper nye hager og tidsavbrudd på takene på parkeringshusene i flere etasjer i sentrum. En terrasse med utsikt over takene i byen er også et kult pikniksted.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging chilling på taket

8) I utkanten

Bortsett fra utsikten, er en piknik i utkanten med flott utsikt over storbyens silhuett ganske urbane og alternative. Du har fred og den friske landluften, og likevel er du ikke så langt unna din kjente sivilisasjon.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging san francisco

9) Hva du bør vurdere?

Mens du piknik utendørs, kan du enkelt støte på forskjellige insektarter, inkludert mygg, veps eller flått. Av denne grunn kan du bare være forsiktig og få en insektavvisende spray fra apoteket. Ellers kan du forvente mange insekter og maur som har luktet maten din på lang avstand.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging fingermatoppskrifter

10) Mat og drikke som er bra for en piknik

Du finner vedlagte sommeroppskrifter som er enkle å tilberede og ta med deg på piknik. Men det er godt å tenke på en sunn fordøyelse og å ta med seg frukt avhengig av sesong og panert brød. Mange av de velkjente fingermatoppskriftene er godt egnet for piknik i naturen.

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknik kurv

piknik ideer oppskrifter fritid piknik i hagen

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging piknik kurv2

11) Lag piknikoppskrifter selv

Hjemmelagde pålegg og dips er en anbefalt og enkel delikatesse som passer perfekt til sesongens grønnsakspinner og ferskt brød. En fin ost er et must hvis du vil nyte fritiden med et glass vin. En avslappende ettermiddag inkluderer selvfølgelig også kaffe og kake. Fersk frukt og drikke som er avkjølt så godt som mulig bør også stå på pikniklisten din.

piknik ideer dips

sommersalat piknik ideer fylt brød

piknik ideer oppskrifter fritidsplanlegging

piknik ideer oppskrifter fritid planlegging lette måltider