Vi vil definitivt ikke snakke om koronakrisen. Dette er en stor utfordring, både når det gjelder helse, økonomisk og psykologisk. Men vi kan være til stor hjelp med spesielt det tredje aspektet. Publikum ser ut til å være enige om at koronavirus -krisen har vist oss hvilke indre ønsker vi har undertrykt i en stressende hverdag. Kunst og kultur er formidler av disse verdiene. Besøk på museer har tatt baksetet de siste årene. I vanskelige tider oppdager vi imidlertid alltid den beroligende effekten av kunst. Flere verdensberømte museer har åpnet rommene sine for alle besøkende gjennom virtuelle turer. Uansett om du er en kjenner av kunst og kultur eller ikke, bør du ta en titt. Imidlertid er måten du ser på det veldig viktig. Her er våre tips om hvordan du implementerer virtuelle turer.

Ufizi Gallery i Firenze

ufizien galleri går inn på virtuelle turer

Listen

Vi starter med listen over 13 virtuelle turer gjennom kjente museer. De fleste av dem er i fascinerende Italia. Vi er sikre på at du kort tid etter krisen ville ha mange besøkende. Men her er de virtuelle alternativene til ekte turer først:

Uffizi Gallery i Firenze

National Gallery of Art Washington

British Museum i London

Louvre i Paris

Prado i Madrid

Ara Pacis -museet i Roma

Det arkeologiske museet i Athen

Metropolitan Museum i New York

Eremitasjen i St. Petersburg

Capitoline -museene i Roma

Vatikanmuseene i Roma

De arkeologiske museene i Aventine

Pinacoteca di Brera i Milano

National Gallery of Art Washington

galleri for kunst Washington -museer rundt om i verden

Virtuelle turer med din egen motivasjon

Alle gjør reelle og virtuelle turer på museene av sine egne grunner. Du trenger din individuelle motivasjon for det, slik at du faktisk kan følge med og nyte dette fantastiske arrangementet. Det trenger ikke være at du blir ekspert på kunsthistorie. Du kan bli motivert av rent estetiske årsaker til bevegelse eller av nysgjerrighet. Du kan også se på hvert online besøk som en slags forestilling. De virtuelle turene i museene er veldig ofte ledsaget av det. De kombinerer ballett, musikk og andre kunstfulle representasjoner.

British Museum i London

britisk museum london flott idé

Formuler dine egne mål

Museene har mange spennende og interessante sider. De viser fabelaktig arkitektur, interessante konsepter for representasjon av kunst, gir et innblikk i historien og viser hva som anses å være spesielt verdifullt i det spesifikke landet. Det ville være nesten umulig å fokusere på alle disse aspektene individuelt. Så formuler selv hva som faktisk er en prioritet for deg. For eksempel kan du se nærmere på de arkitektoniske egenskapene til det respektive museet eller huske et av de mest kjente kunstverkene inne. Du vil selvfølgelig også oppfatte resten, men mer i bakgrunnen.

Paris – Louvre

louvre ideer museer fantastisk

Bli kreativ selv!

Det er ganske enkelt å bli distrahert på slike virtuelle turer. Noen mennesker føler seg så avslappet på grunn av de vakre bildene og musikken at de til og med kan sovne. Du savner mye! Så hva kan du gjøre? Bli kreativ selv for å holde deg til det og gå dypere inn i opplevelsen. Det er forskjellige metoder for å gjøre dette! Noen av dere kan skrive ned detaljer om arkitekturen og kunsten og deretter gjøre mer forskning. Andre kunne male noe samtidig. Kanskje du kan danse? Sistnevnte ville selvfølgelig være ideelle familieaktiviteter, spesielt hvis du har barn hjemme. Mens du ser på museet, kan du sette deg i skoene til små prinser og prinsesser og føle at du er i en drømmeverden.

Prado, Madrid

flott museum i Prado

Lag et spill med logikk!

Hva husker du fra din kunsthistoriske klasse på skolen eller, hvis det er aktuelt, fra universitetet? Var ikke det mest spennende med å date forskjellige bilder? Det er noe spesielt med å oppdage og gjenkjenne egenskapene til hver av epokene. Du kan prøve å gjøre akkurat det med arkitekturen og de forskjellige bildene under den virtuelle turen. Nedenfor er en video som lærer kunsthistoriske fans og studenter å beskrive og datere bilder.

Ara Pacis, Roma

ara pacis rome flotte museer

Virtuell omvisning som kunstnerisk meditasjon

Meditasjon kan være veldig forskjellig. Det viktige er at du vender innover, utforsker dine egne følelser og intuisjon nærmere, oppdager fred og lykke i deg selv. Det gjør deg mer bevisst på hvordan du sier det pent. Det nåværende begrepet for dette er sinnets fylde. Så som meditasjon kan vi se på omtrent alt som bringer oss nærmere dette målet. Dette inkluderer også å sitte komfortabelt hjemme og se på de vakre bildene. Du kan til og med ta på deg noen yogastillinger mens du ser på vandreturen. Dette vil garantert styrke kroppen din! Sørg selvfølgelig for å velge posene som lar deg se på skjermen.

arkeologisk museum i Athen

Bakgrunnsbilde når du spiser sammen eller på et annet arrangement

Vi må bli hjemme og gjøre noe spesielt ut av hverdagen vår. Imidlertid er vi alle lei av de dårlige nyhetene om syke og døde. Uansett hvor godt det er å holde seg informert, må du også kunne slå av. Ta deg mer tid til å spise middag en kveld, enten du er alene eller sammen med familien. En av de virtuelle turene kan tjene som bakgrunnsshow for denne hverdagslige, men likevel spesielle hendelsen. Det samme gjelder andre spesielle arrangementer som bursdager, jubileer og andre feiringer.

Metropolitan, New York

storbymuseet gode ideer

Nyt showet flere ganger

Mange mennesker blir avskrekket av høye intellektuelle standarder før de går på museer. Virtuelle turer er intet unntak. Det burde heller vært en hyggelig opplevelse. Bare se på disse uten forventninger, og du vil nærme deg kunsten ganske intuitivt. Da vil du også forstå på et indre nivå hvordan du opplever det intensivt og lar deg berolige det.

Det er lettere enn du tror! Ta en titt på den samme turen flere ganger. Du merker at du alltid vil oppdage nye fordelaktige aspekter.

Hermitage – St. Peterburg

Hermitage - fantastiske ideer museer

hovedstadsmuseene i Roma

Vatikanmuseene i Roma virtuelle turer

aventino virtuelle turer

pinacoteca di brera voruelle turer