Vi lever i en veldig stressende verden, og vi føler det mer og mer gjennom kroppen vår. Mage -tarmkanalen er mest påvirket av spenning, nervøsitet, depresjon og lignende psykologiske forhold. Selvfølgelig må vi i utgangspunktet eliminere årsakene for å holde oss friske. Uansett kan et magevennlig måltid få deg til å føle deg mye bedre. Når er dette sterkt anbefalt, og hvordan kan du spise et magevennlig kosthold? Vi svarer på disse spørsmålene i de neste linjene.

Fullkornsris er bra for magen

brun ris - deilig - lett på magen

Når er det nødvendig å spise skånsomt mot magen??

I utgangspunktet bør du alltid velge mat som er skånsom mot magen når du føler deg spent og nervøs. Et typisk eksempel er i disse dager når et viktig forretningsmøte eller en eksamen skal finne sted. Nervøsiteten i dette tilfellet vil ha en veldig dårlig effekt på magen.

Den tunge, nydelige og solide maten gjør det verre. Som et resultat kan du få problemer og prestere dårlig rett under eksamen eller viktige forretningsmøter. Mat som er skånsom mot magen, bør også velges etter en diett. Dette er også et bedre valg om kvelden eller under lengre turer. Tross alt bør du alltid ty til dette hvis du får en dårlig følelse i magen.

Grovt brød bakt på toppen er lett på magen

brød sunne grønnsaker sunt liv magevennlig mat

Å spise skånsomt på magen: de generelle reglene

De nøyaktige reglene for et magevennlig måltid varierer fra person til person. Det er imidlertid noen tips, hint og begrensninger som er generelle. Magebesparende mat er mat som er rask og lett å fordøye. De må ikke forårsake flatulens og kunne nøytralisere overflødig magesyre. Maten som er skånsom mot magen, skal ikke inneholde for mye fett og helst lite eller ingen sukker eller salt. Vanlig mat bør vanligvis unngås, spesielt hvis du ikke er vant til det. Den vilkårlige sammenkoblingen av forskjellige typer mat er også en tung belastning på magen. Du må under ingen omstendigheter kombinere brød og ost på denne måten. Det er bedre å spise disse separat, med 2 til 3 timers mellomrom.

Du kan kombinere fisken med en salat!

spise fisk fisk sunn mat som er skånsom mot magen

Bli klar over detaljene i ditt eget kosthold!

I disse dager er allergier, som denne, svært vanlige mot gluten eller laktose. På grunn av den stressende hverdagen og andre faktorer, er mange av oss følsomme for flere produkter. Noen mennesker tåler ikke frukt eller grønnsaker godt fordi de forårsaker flatulens. Andre synes det er veldig vanskelig å fordøye meieriprodukter, selv om de ikke er veldig laktoseintolerante. Ideelt sett bør du spise de vanlige produktene for kostholdet ditt adskilt fra hverandre i løpet av få timer i løpet av noen dager. Til syvende og sist vil du finne ut nøyaktig hvilken av disse som faktisk forårsaker mageproblemer.

Kokte egg kombinert med avokado er en perfekt idé!

sunne spisetips - mat som er skånsom mot magen

Typiske eksempler på mat som er skånsom mot magen

Mat

Vi starter med noen typiske matvarer som vanligvis er lett å fordøye. Dette er fullkornsbrød og produkter, brun og vill ris, søte poteter. Disse skal tilberedes, bakes eller ristes veldig godt. Dette gjør det enda lettere for magen å behandle dem. Unngå salt, alle slags sterke krydder og for mye fett. Produktene laget av hvitt mel eller vanlige poteter belaster magen og kroppen generelt.

Bakte epler er veldig sunne for irritert mage. Du kan nyte avokadoen på brød eller bare i skiver med forskjellige retter. Magert kjøtt og fettfattig fisk er også gode valg når de bakes og spises uten krydder. Når det gjelder grønnsaker og frukt, er dette veldig individuelt. Som regel bør de grønne bladgrønnsakene, asparges, tomater, paprika og agurker ikke gjøre noen skade. Bakte epler er veldig sunne for irritert mage. Du kan nyte avokadoen på brød eller bare i skiver med forskjellige retter. De fleste får mageproblemer fra gulrøtter, reddiker og forskjellige typer bønner. Egg er en god idé, mens melk og yoghurt er irriterende i magen for mange mennesker.

Finn ut hvilke grønnsaker som er bra for deg!

god mat og sunn mat som er skånsom mot magen

Måten å tilberede forskjellige matvarer på

Den magevennlige maten er praktisk talt alltid bakt eller tilberedt. For noen typer grønnsaker og frukt, også rå. Den må ikke inneholde salt. Du bør ideelt sett klare deg helt uten det. Av denne grunn bør for øvrig mange typer ost unngås når du spiser mat som er skånsom mot magen, med mindre de kan avsaltes. Hvis du ikke kan klare deg uten søtsaker i det hele tatt, så bruk honning eller stevia. Tørr frukt som dadler, som er vanlig i veganske oppskrifter, irriterer dessverre mange menneskers mage.

Kjøtt og grønnsaker er en god kombinasjon!

mage -vennlig mat - sunt å spise kjøtt

Hvordan kombinere riktig!

Når du kombinerer, bør du ideelt sett følge reglene for kombinasjon av mat. Hvis det ikke fungerer, bør du i det minste spise kjøtt og meieriprodukter separat. Hvis du kanskje kombinerer brød eller karbohydrater med kjøtt, er det viktig at du tar hensyn til mengden. Noen eksempler er gitt nedenfor!

Eksempler på vellykkede kombinasjoner!

Ideelt sett bør du bare kombinere kjøttet med grønnsaker. Salaten er sunn med kokte egg eller en deilig ostetype, eller en fettfattig dressing. Suppen bør ideelt sett bare inneholde grønnsaker og muligens kjøtt, men ingen nudler. Et kompromiss ville være en magert kjøttfilet eller skinke -sandwich. Dressinger som inneholder ost eller meieriprodukter vil være for mye. Du kan kombinere kjøttet med fullkornsris eller søte poteter, men porsjonen skal ikke være for stor. Ost i kombinasjon med karbohydrater er generelt en veldig dårlig idé!

En sandwich med salat er et eksempel på mat som er skånsom mot magen

Spis mat som er skånsom mot magen - deilig brød og grønnsaker

Gjør mage-vennlig å spise en vane!

Mange av reglene for gastro-vennlig spising bør være vanlig for deg. Dette gjelder prinsippene for å kombinere, tilberede og gi preferanse til fullkornsprodukter og søte poteter fremfor de andre. Når det gjelder grønnsaker, bør du fokusere på et større utvalg, men det bør være grunnlaget for kostholdet ditt. Vi vil også anbefale deg å begrense forbruket av kaffe. Du bør søte den med honning eller stevia og kombinere den med kokosmelk. Forresten, stevia og kokosmelk er naturlige probiotika. Dette gjelder også noen teer og klare supper!

Tross alt, spis alltid i fred og nyt hvert øyeblikk! På denne måten vil mat som er skånsom mot magen utvikle sitt fulle potensial i kroppen din.

Du bør foretrekke søtpotetene fremfor de vanlige!

Spis mat som er skånsom mot magen - deilige sunne poteter

Grønnsakene er lettere å fordøye i form av grønne smoothies

magevennlig mat - smoothie - sunn mat

Supper bør spises uten nudler, men klare supper er generelt gode for magen!

magevennlig mat - supper med deilige grønnsaker

Hvilke frukttyper tåler magen din lettere?? 

mage-vennlig mat frukt og grønt

Til suppene bruker du helst smør eller kokosmelk!

fantastisk gresskar suppe mage-vennlig mat