Vi er alle i en unntakstilstand over hele verden. Covid-19-pandemien er dessverre ikke over ennå, og hver dag hører vi i nyhetene hvordan ting kan bli verre. Karantene, kontaktforbud, portforbud – ingenting av dette er en grunn til å være glad og avslappet. Tvert imot. Mange mennesker føler seg ukomfortable og opplever indre rastløshet og til og med ekte frykt. I de fleste tilfeller fører dette til en ubehagelig følelse av å leve i usikkerhet hver dag og miste kontrollen.

Lær å unngå og minimere panikk og frykt for korona

viktige tips mot frykt for korona

Risikoen for å bli smittet av viruset selv eller for ikke å kunne hjelpe din kjære i en livstruende situasjon kan ofte føre til negative tanker eller til og med stressende, irrasjonelle fryktreaksjoner. Noen eksperter kaller det allerede koronafrykt. Men å komme inn i denne frykten gir ingen mening og hjelper ikke det minste.

Det vi virkelig trenger for øyeblikket er aksept og tilpasning, samt solidaritet og tillit. Nedenfor finner du våre 9 tips mot koronafrykt. I tillegg til å observere vernetiltakene, for eksempel korrekt håndvask og bruk av ansiktsmaske, hjelper disse deg også med å opprettholde din mentale helse.

 # 1 Ingen trenger permanente nyheter

tips mot korona -virus se mindre nyheter

Å være godt informert betyr ikke å følge alle nyheter og fora hele tiden. Ved intensivt å gjenta bilder og negative utsagn kan du raskt finne deg selv under enda større stress og føle deg overveldet. I stedet minimerer du nyhetene til bare ett show om dagen. Dette gjelder selvfølgelig også alle YouTube -kanaler som tar for seg de siste nyhetene.

# 2 sosiale medier i moderasjon

opprettholde sosiale kontakter online tips mot frykt for koronavirus

Ikke bruk sosiale medier og ny kommunikasjonsteknologi for å stresse deg selv, men mye mer for å opprettholde dine viktigste sosiale kontakter for øyeblikket. Snakk med disse menneskene oftere, de som gjør deg godt, som er positive og forsiktige. Unngå lange samtaler med mennesker som for tiden reagerer fryktelig og negativt, for det kan favorisere din corona -frykt.

# 3 Lag en fast daglig struktur

hjemmekontor tips mot frykt for korona

Spesielt hvis du ikke er vant til å jobbe hjemmefra, bør du sørge for at du har en vanlig daglig rutine. På denne måten vil du føle deg trygg. Med mer orden skaper du også mer indre stabilitet, noe som hjelper mot irriterende grubling og reduserer stress. Hvis det er mulig, stå opp litt tidligere og spar minst 30 minutter om morgenen bare for deg selv. Et hyggelig morgenritual ville være det beste for å få en god start på dagen..

# 4 Fysisk trening – sport, gymnastikk, yoga

trening helkroppsturneringstips mot koronafrykt

Trening er et av de mest effektive og raskeste tiltakene mot stress og, i dette tilfellet, mot koronafrykt. Trening, gymnastikk eller yoga hjemme får ikke bare sirkulasjonen i gang, men hjelper også sinnet til å frigjøre seg fra ubehagelige tanker og slappe av. Samtidig er hjernen din beriket med mer oksygen, noe som gir deg en ny dose energi. Kortisolnivået senkes permanent og lykkehormoner som serotonin og dopamin frigjøres i kroppen. Alt i ett – en god ting som vil hjelpe deg umiddelbart.

# 5 avslapningsteknikker og meditasjon

tips mot fryktmeditasjon for koronavirus

Avslapping er like viktig og nyttig. Du kan gjøre dette på forskjellige måter. Autogen trening, progressiv muskelavslapping og meditasjon er noen av de beste metodene du kan lære og bruke så ofte som mulig. Følg instruksjonene du kan finne på veletablerte, spesialiserte nettsteder eller hjelp deg selv til å meditere med riktig meditasjonsmusikk på YouTube.

# 6 Øv mindfulness

avslapningsteknikker mot koronafrykt

Hvis du aldri har prøvd mindfulness, kan det være mye lettere å starte med å se på noen videoer eller delta i nettverksteder. Det er allerede gode mindfulness -trenere som er eksperter på dette området og som gir mange øvelser og tips på nettet gratis. En av våre favoritt trenere er Peter Beer, som hver gang klarer å sette oss her og nå med sine nyttige instruksjoner og positive holdning til livet.

Ekstra tips: En enkel og veldig effektiv mindfulness -øvelse er det “5-4-3-2-1” metode ifølge Yvonne Dolan. Det er noen få varianter for dette, og du kan også utvikle din egen fra dem.

# 7 Tinker, tinker, tinker

Påskeharen krans Påskehåndverk med papir

Utfør din egen ergoterapi hjemme, for å si det sånn. Corona -tid kan også være håndverkstid. Det faktum at det ikke bare er en unntakstilstand, men også før påsken, er heldig i en ulykke. Du har akkurat den rette muligheten til å slappe av kreativt og gjennomføre flotte håndverksprosjekter til påske.

# 8 Journalføring / uttrykksfull skriving

journaliserer uttrykksfull skriving mot frykt for korona

I tider med sosial isolasjon kan du også hjelpe deg selv med såkalt uttrykksfull skriving eller journalføring. Det er en effektiv metode som lindrer stress, organiserer tanker og styrker immunsystemet samtidig. Prøv dette som et av tiltakene mot koronafrykt.

# 9 Hjelp andre

tips mot frykt for korona hjelpe naboer

Hvis du fokuserer for mye på deg selv, kan det på sikt bli negativt. Spesielt nå kan du lett ha en tendens til å bekymre deg for mye om din egen helsetilstand og på denne måten øke din indre rastløshet og frykt. Mens solidaritet og støtte fra andre kan gjøre underverker i mange tilfeller. Du føler deg mye bedre med en gang, fordi gode gjerninger og tanker får deg til å føle deg mer positiv. Takknemligheten du får fra din motpart gir deg ekstra styrke og selvtillit. Du er også mye bedre rustet mot koronafrykten. En flott måte å gjøre dette på er for eksempel å handle og gjøre andre ærender for eldre naboer eller å delta i ulike frivillige tiltak.

Du kan finne enda viktigere tips for din psykiske helse på DGPPN nettsted (German Society for Psychiatry and Psychotherapy, Psychosomatics and Neurology).

Hold deg frisk og trygg! Vi overlever krisen sammen.

Bare prøv i stedet for å gruble …

tips mot frykt for koronaviruspandemi

… eller stadig se på negative nyheter og lese innlegg

tips mot frykt for koronavirus

… å bli mer avslappet gjennom hyggelige aktiviteter!

mindfulness -øvelser mot koronafrykt

En interessant, positiv bok å lese og litt frisk frukt å spise

tips om korona -frykt

Lytte til avslappende musikk og kos med katten

koronavirus -tips mot frykt for å lytte til musikk

Ingen skal føle seg alene og forlatt i denne spesielle fasen!

tips mot frykt for korona -kjærlighet og tillit