Hagevedlikehold i mars har et klart mål. Med dette må man hjelpe jorden til å våkne opp igjen og utfolde sin fulle prakt. Det er faktisk ganske individuelt hvordan du må gå frem. Først må du finne ut hvilken tilstand jorden er i hagen din etter vinteren. Så må du tenke på om du vil la mer plass til blomstene eller grønnsakene, eller til og med gi avkall på en av de to. Tross alt må du tilpasse deg gjeldende værforhold, som alltid er forskjellige fra år til år. Så når du ser på våre hagetips for mars, må du huske på disse og andre lignende spørsmålene.

Snøklokker er blant de første blomstene på våren

Den første blomsterhage vedlikehold

Tips til hagearbeid for å forberede jorden

Du må definitivt begynne å forberede jorden på den nye varme årstiden. For noen betyr det bare å grave jorden opp et par ganger. Dette er spesielt tilfelle hvis den fortsatt er i relativt god stand på grunn av god pleie i den kaldere sesongen.

De fleste gartnere kan imidlertid bruke mange hagetips for å friske opp hagen. Normalt må man løsne jorden med de tilgjengelige verktøyene. Det er nå mange innovasjoner som representerer et alternativ til tradisjonelt vedlikehold av hager. Gjødsel er også en veldig viktig del av hagearbeid i mars. Du kan finne ideer til hjemmelagde kompostblandinger på Internett. Det er forskjellige alternativer her – husholdningsavfall og avfall fra husdyr, f.eks. Fra kaniner, kan vurderes. Selvfølgelig er det også mange gode produsenter av disse.

Kanskje du kan prøve begge deler og se hva som er bedre for hagen din.

Påskeliljer dekorerer nesten hver hage allerede i mars

Blomster i flott gulvedlikehold av hagen

Å dyrke grønnsaker

Vil du ha grønnsaker i hagen din? Da trenger du hagetips for å dyrke denne. Du kan bruke gulrøtter, hvitløk og løk allerede i mars uten problemer. Dette er også riktig tidspunkt for alle som senere vil ha agurker, paprika og courgette fra egen produksjon. Du kan også begynne å dyrke forskjellige typer grønn salat nå. Vær forsiktig med tomater – mars kan være litt tidlig å plante dem. Her er en Liste over plantetider for forskjellige plantetyper. De mest passende er de som kommer fra drivhuset. Imidlertid kan du muligens bruke frø. Et spesielt tips: hvis du gjødsler jorda i mars, trenger du ikke gjøre det i det hele tatt eller neppe i det hele tatt senere.

De riktige hagetipsene for grønnsaker sikrer en god høst

Vedlikehold av fersk grønnsakshage

Forfriskende planterøtter for større utbytte

Forfriskning refererer først og fremst til de såkalte nyttige hageplanter. Det er f.eks jordbær, og her er det viktig å øke utbyttet av disse betydelig. Å ta vare på materialet som allerede er tilgjengelig er av avgjørende betydning, og derfor har vi noen hagetips klare for deg. Ved forfriskning er det viktig å fjerne tilgjengelige røtter fra plantene. De må deretter tas forsiktig fra hverandre, klippes av litt og settes på plass igjen. Hvis du gjør det, får du en mye bedre høst neste sommer enn du gjorde før.

Plantebed kan gjøre arbeidet ditt i hagen litt lettere

Vedlikehold av hage om våren

Klipp av det gamle

Det er mange planter som overvintrer i hagen vår. Disse er vanligvis tørket ut – for eksempel prydgressene. For et bedre bilde av hagen din, men også rett og slett i betydningen bedre utvikling av disse plantene, bør de bare kuttes ned. Det er ikke noe stort du kan gå galt med. Det handler snarere om å fjerne de døde delene av plantene for å la dem vokse fantastisk. Fremfor alt må buskene, men også roser og andre blomster, klippes av.

Natur vårhage om vinteren

Hage vedlikehold blomster for sommeren

Ta med farger inn i hagen

Sikkert mange av dere har ventet utålmodig på denne delen av artikkelen vår! Fordi det handler om de flotte blomstene du kan putte i bakken i mars måned. I mars vokser spesielt noen av løkblomstene. Hvis disse ikke er i bakken på forhånd, kan du bruke avanserte. Snøklokkene er der allerede i begynnelsen av mars og kort tid etter kommer de fantastisk velduftende hyasintene. Våren inkluderer også hvite eller gule påskeliljer. Sørg for at avstanden mellom de forskjellige plantene er den samme når du planter dem. Dette bidrar sterkt til den påfølgende oppnåelsen av et enhetlig utseende.

Blomstrende trær og busker er en flott gave fra vårens natur

Hage vedlikehold grønne og gule nyanser

Planlegg plassen i hagen riktig

Slik at hagen virkelig er en glede for sjelen, bør det ideelt sett være en fornuftig plan for bruk av plass i den. Bestem deg først for hvor mye plass du trenger for de forskjellige plantene. Dette er de forskjellige slags grønnsaker, blomster og kanskje til og med busker og trær. Planlegg deretter nok plass mellom dem og tenk i perspektiv! Tross alt er noen av dem flerårige. Lag en tegning av hagen din og tenk på forskjellige måter å distribuere den på. Tenk på god tilgang til de forskjellige plantene og også et pent hageutseende generelt.

Biene er glade for de første vårblomstene

Hageanlegg i hvitt og gult

En hage som passer din egen smak

Selvfølgelig er det mange andre aspekter ved omsorg i vårhagen. Noen velger for eksempel en naturlig hagestil der noen planter vokser naturlig. Dette inkluderer også blomstrende trær og busker. Her er det bare å få dem i form litt og muligens gjødsle litt når den tid kommer. Kanskje alt du vil ha er en flott plen og noen få busker slik at du kan slappe av perfekt i den friske, monokrome hagen grønn på midtsommeren. I dette tilfellet er rengjøring og riktig befruktning de viktigste tingene i mars! Avhengig av situasjonen kan du bruke hagearbeidstipsene våre annerledes for å oppnå resultatene du personlig ønsker. Fordi en drømmehage er annerledes for alle!

Å klargjøre jorda er det aller første trinnet i vårhagearbeid

Planting av planter vedlikehold av hagen

Har du det riktige verktøyet for det?

Hage vedlikehold plukke søppel

Hvis du allerede har løkblomster i hagen din, vil de stikke hull på bakken om våren

første voksende planter vedlikehold av hagen

Plant dine favorittblomster i overkant hvis det gjør deg glad!

Hage vedlikehold flott gul blomst

Våren kommer med et utrolig utvalg av farger

Hage vedlikehold hvit, gul og rosa

Vedlikehold av lilla blomsterhager

Hage vedlikehold blomsterpotter foran bygningen

Alle planter utvikler seg bedre i en godt formet jord

Hage-vedlikehold-arbeider-jorden

Hagevedlikehold først grønne planter

I dag velger mange en lettstelt naturlig hage

Hagevedlikehold Vårglede og trær

Hage vedlikehold dekorative greener og busker

flere flotte blomster vedlikehold av hagen

Hvilke blomster er egentlig favorittene dine??

Hage vedlikehold snø og blomster

Hage vedlikehold vakre flotte blomster

Treramme - flott vedlikehold av hagen

Det er best å lage en liste over grønnsakene du planlegger å plante i mars

små og godt organiserte blomsterpotter vedlikehold av hager

Forberedelse til vedlikehold av hager

Ulike planter bruker vedlikehold av hagen

fantastisk høye senger vedlikehold av hagen

Tulipanene er et av symbolene på vårhagen

flere flotte tulipaner vedlikehold av hagen

Hvit - røde tulipaner vedlikehold av hagen

Fioler vokser i mars

Flott vedlikehold av hvit og lilla hage