Vi lengter alle etter en flott fottur etter et turbulent år, men det kan antas at de typiske “tyske ferielandene” vil være overfylte. Derfor er mange interesserte på utkikk etter et alternativt feriemål. Her nevnes Romania oftere og oftere på grunn av det flotte landskapet.

Fotturer i Romania - Planlegg den perfekte fotturen

Første skritt for å planlegge en tur

De første trinnene i en fottur i Romania begynner med valg av reisemål eller reisemål, hvis det er et lengre opphold. Fordelen, selv i disse områdene, er at det ikke er masseturisme. Naturen og også den rumenske kulturen er bevart på stedene.

Landskapet kan nytes og samtidig læres kulturen, og dette er den ultimate grunnen for mange mennesker til å ta den lange reisen. Romania er kjent for sine fjell og elvebunnen av Donau. Spesielt er den brede elvemunningen inn i Svartehavet et høydepunkt og kalles “Donau -deltaet”.

Men før du kan begynne på reisen, er det fortsatt noen få planleggingstrinn. Turforberedelsen ligner bekymringene for en vanlig tur. Det er ingen spesielle farer eller noe annet, men det kan være spesielle kommentarer ved UD.

Fotturer i Romania - planlegger den perfekte fotturen byen Romania fotturer

Pakkeliste for en fottur i Romania

Slik at Ferie i Romania ikke overlates til tilfeldighetene, bør en individuell pakkeliste også utarbeides på forhånd. På grunn av offisielle retningslinjer eller anbefalinger fra det føderale utenrikskontoret, er selvfølgelig følgende ting nødvendig:

  • Pass eller ID -kort
  • I tillegg kopier av disse dokumentene (sikkerhetsgrunner)
  • Kontanter, kredittkort og / eller debetkort
  • Forsikringskort

For pakkelisten med klær til fotturer anbefales:

  • Sommer: lette klær
  • Vinter (og kule kvelder): jakke, tykke bukser, genser
  • Veldig gode tursko, spesielt i fjellet
  • Løpesko med god profil
  • Solbeskyttelse hodeplagg

Fotturer i Romania - Planlegg den perfekte fotturen landskap romania fottur

Førstehjelpsutstyr er selvfølgelig fortsatt viktig – til tross for tilstrekkelig helsehjelp. Dette inkluderer også en lommelykt og første utstyr for medisinsk behandling i en nødssituasjon. Risikoen for en ulykke er minimal på utpekte turstier, men bortsett fra det bør bare eksperter med lokale guider gå.

Ekstrautstyr bør også inneholde en skulderryggsekk eller en ryggsekk der du kan finne alle nødvendige verdisaker. I sommermånedene er turstiene selvfølgelig også anstrengende, og derfor bør du alltid bruke solbeskyttelse, samt solbriller og solkrem.

På kveldene er det rikelig med mygg, spesielt i vannmasser, og derfor bør myggmiddel også være en del av standardutstyret. Minst én smarttelefon bør tas med deg under hele turen, slik at noen kan kontaktes i en nødssituasjon. Fordi Romania er i EU, er det ingen roamingkostnader.

Fotturer i Romania - planlegg det perfekte fotturen

Turoperatør eller selvstyrt?

Ruten til Romania er relativt enkel å dekke med en bil, dette fungerer også uten problemer med en elbil, fordi Tesla Superchargers, for eksempel, også er utviklet på disse områdene. Før du gjør dette, bør du imidlertid spørre om en ruteplanlegger som “En bedre ruteplanlegger”.

Selvfølgelig er det fortsatt mulighet for et fly, gitt omstendighetene med en bil, er dette også et alternativ. Enten med fly eller land – det er alltid en mulighet for at en turoperatør vil være involvert.

Turoperatøren kan bestemme de riktige reisestedene på forhånd og dermed også sikre at alle høydepunktene blir sett.

Fotturer i Romania - planlegger det perfekte fotturlandskapet rumania