Leker barna dine nok utendørs eller bruker de mer tid på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet? Barna i disse dager kjenner bare ikke til de gode gamle hagelekene. Og det er synd, for det er ikke bare moro å leke i solen, det er også veldig sunt. Vitamin D, som bare kan hentes fra solen, bidrar til vekst av sterke, sunne bein og fremmer sunne vaner. Så gå ut av huset og lek ute med barna dine, for eksempel i hagen, bakgården eller parken. Følgende hagespill for barn vil hjelpe deg med å bryte isen og motivere barna til å tilbringe så mye tid som mulig utendørs. Du vil også bygge et godt forhold til dine små på denne måten og ha det gøy selv. Ta en titt på hvilke hagespill du kan spille med barna dine …

Hvilke hagespill for barn kjenner du?

Hagespill for barn som koser seg utendørs

Hagespill for barn

Førskolebarn bør være fysisk aktive i minst en time om dagen, mens det er enda viktigere for småbarn. Babyer og småbarn er alltid opptatt, og det anbefales at de leker ute i omtrent tre timer om dagen, hvis været tillater det, selvfølgelig.

Så prøv å tilby barna så mye fysisk aktivitet som mulig utendørs.

Så du kan gjøre hagen din om til et lekeområde

Utendørs hagespill for barn leker hagefest

Noen småbarn er tiltrukket av grovmotoriske aktiviteter som løping og hopp, mens andre er mer nysgjerrige på å oppdage det store utendørs. La deg styre av barnets interesser, og husk å bruke solkrem når du leker utendørs. Ta på deg en lue og ikke glem å drikke nok vann. Dette gjelder både deg og barnet ditt. Sørg for at lekeområdet er trygt og bare gå for det …

Å leke utendørs er veldig sunt for småbarn

Utendørs hagespill for barn som leker småbarnspiknik

Å vokse opp sunt og lykkelig

Utendørs hagespill for barn leker i hagen

Hagearbeid er moro for barn

Småbarn skjønner ikke hvor mye arbeid det er å trekke ugress, høste grønnsaker, feie bakgården, rive blader eller fylle opp fuglebad og fôrområder. For dem er det ikke jobb, men utendørs moro. Så gi barnet ditt små oppgaver som de kan gjøre selv. På denne måten hjelper du dem ikke bare å være aktive, men legger også grunnlaget for at de kan utføre disse oppgavene på egen hånd en dag.

Hagearbeid kan også være et spill

Hagespill for barn som leker hagearbeid utendørs

Slik utvikler småbarn et forhold til mor Naur

Utendørs hagespill for barn som leker hagearbeid

Leker i sanden

Hvis du har noen timer og litt ambisjoner, kan du bygge en sandkasse for barnet ditt. Du kan også bruke et barnebasseng for å sikte. Å leke med sand vil hjelpe barnet ditt med å bygge styrke i hendene, noe som er viktig for skoleoppgaver som å klippe med saks og skrive med en kulepenn.

Å leke i sanden utvikler finmotorikk

Hagespill for barn å leke utendørs med sand

Slik kan en sandkasse se ut

Utendørs hagespill for barn som leker sandkasse

Jagter såpebobler

Å jakte på såpebobler er et av de mest populære utendørs spillene for barn. Det er enkelt og kan også være kreativt å lage din egen bobleløsning. Småbarn liker å spore boblene og hoppe, mens førskolebarn elsker å blåse boblene og se hvor lenge de kan holde seg i luften.

Alle barn gleder seg til såpebobler

Utendørs hagespill for barn, leke såpebobler

Å jakte på såpebobler er veldig moro for barn

Hagespill for barn som leker utendørs og jakter på såpebobler

Leke gjemsel

Noen småbarn blir redde når de leker gjemsel, for eksempel når de ikke finner de andre spillerne. Så vær forsiktig når du spiller dette hagespillet med barnet ditt. Gjem deg på åpenbare steder med et synlig bein eller arm i utgangspunktet. Du kan lage små lyder ved å rense halsen eller hoste for å hjelpe den lille med å finne deg enda mer.

Barnet skal lett kunne finne deg, ellers kan de føle seg forlatt

Utendørs hagespill for barn leker gjemsel

spille ball

Ballspill fremmer grovmotorikk og gir de minste mye moro. Alt du trenger er en ball og en lekeplass. Når du leker med små barn, bruk en myk ball. Det er ingen regel – bare løp, fang eller skyt ballen, det viktigste er at det er morsomt. Dette er hvordan hånd-øye-koordinasjon og konsentrasjon utvikler seg. Du kan spille interessante ballspill her Finne.

Små gutter tiltrekkes av alle ballspill

Hagespill for barn utendørs som spiller ball

Tre generasjoner menn i spill

Hagespill for barn som spiller fotball

Gå en tur

Å ta en tur kan være en god morgen- eller kveldsrutine for deg og barnet ditt. Selv om det bare er en tur rundt blokken, kommer du så mye nærmere barnets aktivitetsbehov for dagen.

Å gå tur er også en fysisk aktivitet

Hagespill for barn å leke utendørs ta en tur

Hvis barnet ditt sliter med å gå eller blir sliten lett, hvorfor ikke bruke dem eller ta med deg en barnevogn. Ta heller en kort spasertur som barnet kan nyte til fots. Den kan skyve en dukkevogn eller sykle en balansesykkel.

Kjøp barnet ditt en balansesykkel. Det er verdt det!

Hagespill for barn balanse sykkeltur

Ha det gøy med vann

Hvis været tillater det, la smårollingen delta i et vannspill, selvfølgelig under oppsyn av deg. Et lite barnebasseng eller bare et sprinklersystem eller en slange gir barnet mange muligheter til å bevege seg rundt. Det er en friluftsaktivitet som småbarn liker mye lenger sammenlignet med andre spill som å leke med en ball eller et bestemt leketøy. Så vannspill bør definitivt være en del av hagespillene dine for barn.

Vannfunksjoner er veldig populære på varme dager

Utendørs hagespill for barn som spiller vannspillflaske

Lag et vannland i din egen hage

Utendørs hagespill for barn spiller vannspill

Nyt det vakre været med barnet ditt utendørs og ha det gøy! Hagespill for barn er imidlertid en fin måte for foreldre å gjenoppdage verden …

Flere hagespill for barn

Utendørs hagespill for barn som leker papirfly

Spiller frisbee sammen

Hagespill for barn som leker frisbee

Til høsten kan du også leke ute …

Utendørs hagespill for barn spiller høstspill høstløv