Hvis du kan puste, kan du gjøre yoga. Hvis du kan stå på en fot, kan du også trene yoga på et padlebrett. Bli våt på føttene med den trendy SUP -yogaen. Du vil finne ut hva det egentlig er i det følgende …

SUP yoga er for tiden veldig på moten

SUP Yoga Tips Gjør paddleboard yoga

Hva er SUP Yoga?

Du lurer kanskje på hva SUP yoga er? Dette er en het trend blant alle som driver med yoga og elsker vannsport. Begrepet SUP Yoga kommer fra engelsk og betyr Stand up Paddleboard Yoga. Dette betyr å praktisere yoga på et padlebrett midt i en vannmasse. Målet er å velge rolige farvann som innsjøer, bukter eller havner.

De siste årene har SUP yoga blitt en trendy vannsport for yogier og for de som allerede nyter padlebrettet. Faktisk forbedrer mange yogier sine yogakunnskaper enormt gjennom SUP -yoga fordi det krever mer styrke, balanse og konsentrasjon. Det praktiseres til og med akro yoga på padlebrett, noe som ser ganske spektakulært ut. Følg med for å finne ut mer. Padleboard yoga er faktisk en veldig fascinerende sport.

Gjør yogaøvelser på et padlebrett

SUP yogatips paddleboard yoga trening asanas

SUP akro yoga

SUP Yoga Tips Paddleboard Acro Yoga trener stand-up padling

Fordeler med SUP yoga

SUP yoga har flere fantastiske helsemessige fordeler, det samme gjør stand-up padling (SUP). Hvis du kombinerer både padleboarding, også kjent som stand-up padling, og SUP-yoga, ville treningen blitt enormt forbedret. Kort sagt, padleboarding er en trening for hele kroppen, det vil si at den trener ben, rygg, kjerne, skuldre og armer. Stand-up padling i 15 minutter og deretter en 15-minutters yogastrøm ville være en fantastisk utfordring for kroppen din.

Stand up padling er en trendy vannsport

SUP yogatips paddleboard yoga trening holder balansen i vannet

Yoga asanas i vann: godta utfordringen!

SUP Yoga Tips Øv balanse på paddleboard yoga

Noen fordeler med SUP Yoga på et øyeblikk:

  • forfiner teknikken
  • styrker musklene
  • lindrer stress (frisk luft, lyder fra vannet og naturen, fantastisk landskap)
  • forbedrer pusteteknikker
  • øker fleksibiliteten
  • forbedrer balansen

Balanse og konsentrasjon spiller en viktig rolle i dette

SUP yogatips yoga praksis padle boarding mann

SUP yogatimer

Avhengig av hvor du bor og tid på året, kan du finne SUP -yogatimer som finner sted ukentlig. Klassene starter vanligvis med en kort oppvarmingspaddel. Etter oppvarmingen begynner yogalæreren timen med fokusert pust, solhilsener og noen padlebrett yogaposisjoner for nybegynnere. SUP -yogatimer varer vanligvis en time og inkluderer også enkle treningsøvelser og yogastillinger for nybegynnere og avanserte utøvere.

Yogatime utendørs

SUP yogatips paddleboard yogatimer

SUP -yogatimen er bare en måte å praktisere yoga på et padlebrett. Du kan også trene SUP -yoga alene eller sammen med en gruppe venner når du vil.

Gjør yoga og nyt naturen til fulle

SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Treningsbalanse

Hva du skal ha på deg for SUP yoga

For å gjøre SUP yoga effektivt trenger du de riktige klærne. Stretchy, vannavvisende treningsklær anbefales for yoga på padlebrettet.

Beste padlebrett for SUP yoga

Det er mange stand up paddle boards designet for SUP yoga. SUP yoga padlebrett er bredere, har mer volum og er utstyrt med en lengre dekkplate. Generelt er oppblåsbare padlebrett mer stabile, sitter høyere på vannet og gir en mer behagelig plattform for å trene yoga.

Oppblåsbare padlebrett er perfekte for SUP -yoga

SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Paddleboard Stand Up Paddle

SUP yogatips

Hvis du aldri har gjort SUP yoga, eller til og med har gjort det, vil følgende tips hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel på padlebrettet.

Finn et skjermet sted

Massevis av vind og store bølger kan gjøre SUP -yoga veldig vanskelig og distrahere deg fra yogapraksis. Padle til et sted som er relativt skjermet for vinden og hvor det ikke er mye båttrafikk.

Både vannet og sinnet må være rolig

SUP yoga tips strekkøvelser yoga gjør stand-up padling

Kom deg vekk fra folkemengdene

Hvis du ikke liker å være i sentrum av oppmerksomheten, flytt bort fra den travle stranden.

Beveg deg sakte

Hvis du har gjort yoga på land, men aldri på en SUP, starter du med å bevege deg litt langsommere gjennom posene enn du er vant til.

Sakte bevegelser

SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Asanas

Oppretthold en bred holdning

Noen yogastiler fokuserer på stram kroppsinnstilling, for eksempel å holde føttene sammen i fjellet eller justere forfoten på linje med den bakre foten i krigerstillinger. I SUP yoga er det nyttig å praktisere en bredere holdning som er omtrent hoftebredde fra hverandre for en mer stabil base.

Øv sittende asanas

SUP Yoga Tips Natur Yoga trening stand-up padling

Opprettholde to kontaktpunkter med styret

Poser med bare ett kontaktpunkt, for eksempel treet eller ørnen, anses generelt for å være for vanskelige for SUP -yoga. Prøv positurer som opprettholder minst to kontaktpunkter. Asanas der kroppen din er vinkelrett på brettet vil også føles mer stabil enn poser der du står parallelt med brettet (som Warriors I eller II).

Ta imot det uventede

Slipp kontrollen! Brettet ditt kan drive frem og tilbake, en plutselig bølge kan bringe deg ut av balanse, og du kan falle inn i den. Prøv å takle det og innse at akkurat som i livet kan du ikke ha full kontroll over alt.

Nyt øyeblikket og slipp kontrollen!

SUP yoga tips paddle board yoga for nybegynnere

De følgende bildene vil inspirere deg videre, SUP Yoga Å smake…

SUP yogatips holder balansen i vannet SUP yogatips paddleboard yoga asanas i vannet SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Balance Practice Stand Up Paddling SUP Yoga Tips Gjør paddleboard yoga i naturen SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Stand Up Paddling SUP yogatips paddleboard yoga trening balanse indre ro SUP yogatips paddleboard yoga treningsbalanse SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga drift i rolig vann SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga trener stand-up padling SUP yogatips paddleboard yoga øvelserSUP Yoga Tips Gjør paddleboard yoga SUP Yoga Tips Paddleboard Yoga Yoga Lessons