Sommeren er definitivt også grilltid. Du nyter den koselige varmen i luften og liker å tilbringe utallige timer i hagen, på den romslige terrassen eller på balkongen. I tillegg er forfriskende drinker og noe velsmakende fra grillen et absolutt must. Møre biffer, krydret kylling, knasende grønnsaker eller sprø brødskiver – ferskt tilberedt utendørs, alt smaker rett og slett bedre. Rett selskap, stemningsfull belysning, riktig musikk og subtil dekorasjon avrunder det hele og er de ideelle forutsetningene for et koselig og avslappet samvær. Med de riktige ideene og tipsene kan du bli din neste Organiser enkelt en grillfest, og ikke bare i hagen. Selvfølgelig trenger du også riktig grill til dette. Du kan finne ut nedenfor hvilke griller som er der og hvilken som passer deg.

organisere et grillfest kjøp en grill

Hva utendørs griller er det?

Selv om grilling alltid er gøy, spiller den riktige grillen en grunnleggende rolle for å oppnå det beste grillresultatet. Avhengig av bruk, grillopplevelse, livsstil og livssituasjon, kan du velge det selv og tilberede deilig grillmat med venner og familie. I det følgende vil vi derfor kort oppsummere hvilke som er de vanligste grillene og hvilke fordeler og ulemper de har. På denne måten kan du først orientere deg bedre om hva slags grill du faktisk trenger.

grillfest hagefest organisere grillkjøp

Kullgrill – klassikeren

Hvis du er en av tradisjonalistene blant grillfans, kan en grill som denne bli en hit. Dette garanterer en 100% autentisk grillfølelse og sikrer samtidig den umiskjennelige trearomaen. I tillegg er de fleste modellene av kullgriller ganske mye billigere sammenlignet med konkurrentene. Imidlertid bør du også godta noen ulemper. Fordi kull brukes som drivstoff her, er det uunngåelig mye røyk ved grilling. Du bør derfor aldri bruke kullgrill i lukkede eller halvt lukkede rom. Disse er også ganske uegnet for balkongen. I tillegg kan oppvarming over lang tid ikke unngås, fordi du trenger en viss temperatur, som dannes av grillen. Normalt bør du faktisk ikke begynne å grille i minst 30-40 minutter etter at du har tennt drivstoffet.

sommerfest grill kullgrill

Ekstra tips: Foretrekker grillmodeller med askeskuff. Disse er ikke bare lettere å rengjøre, men forhindrer også dannelse av skadelige damper. Maten som skal grilles er da relativt godt beskyttet mot virvelaske.

Gassgrill – allsidig

Drivstoffet til disse grillene er vanligvis propan, som brukes i spesielle gassflasker. I motsetning til en kullgrill er en gassgrill mye enklere å bruke og anbefales derfor også sterkt for grilling nybegynnere. Dette kan også brukes på balkongen, fordi det nesten ikke dannes røyk ved grilling. Muligheten til å regulere temperaturen mer presist så vel som den raske oppvarmingen er også fordelaktig. Det finnes modeller som kan bestilles med flere brennere og sidebrennere, noe som gir enda mer fleksibilitet. Og selv om gassgriller sjelden er mobile og relativt dyrere, er de alltid verdt det. De fleste modellene har til og med en røykfylt grillaroma.

gassgrill grillfest sommer

Elektrisk grill – den ukompliserte

Kanskje den enkleste og enkleste å ta vare på av alle grillene. Med en elektrisk grill trenger du ikke drivstoff, bare strøm. Hvis du har en grønn strømleverandør, kan du til og med grille uten utslipp. I likhet med gassgrillen er oppvarmingsfasen veldig kort her. Grillristen varmes jevnt opp, noe som igjen bidrar til et perfekt grillresultat. Elektriske griller er det ideelle valget for alle balkong eiere. De røyker ikke og er ikke bare tilgjengelig som stående grill, men også som bordgrill.

Fordi elektriske griller ikke er like kraftige som gass- og kullgriller, er det bedre å velge en modell som har minst 2000 watt. Et lokk anbefales også. Dette øker varmen inne og steketiden reduseres betydelig.

deilig grillfest fra grillen

Pelletsgrill – retro allrounderen

I tillegg til den typiske grillmat, kan du også bruke en slik grill til å tilberede kaker eller til og med pizza. Det fungerer med pellets og minner i dette aspektet veldig om de klassiske kullgrillene. I tillegg har en pelletgrill et rustikt utseende som gir hagen din den nødvendige porsjonen retro -chic. Med lokket blir dette til en såkalt pelletsmoker og gir kjøtt og grønnsaker en uimotståelig, røkt lapp.

pellet grills retro grill grill fest

Kamadogrill – den talentfulle eksotiske

Disse typer griller er like allsidige og kan allerede sees på mange utendørs kjøkken. Den karakteristiske, runde keramiske hetten sørger for at varmen fordeles jevnt på en naturlig måte. Samtidig kan dette reguleres mer presist etter behov. I likhet med pelletsgriller, er kamadogriller også allsidige, og du kan ikke bare grille eller røyke kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt, men også bake kaker eller pizza. Og selv om du må grave litt dypere i lommen for en Kamado -grill, er et slikt kjøp definitivt verdt. Fordi dette ikke bare er høy kvalitet og multifunksjonelt, men også ekstremt holdbart.

kjøp kamado grill

Vel, du kan allerede si: Ikke alle griller er like. Det er derfor kjøpsbeslutningen din bør vurderes nøye. Med leverandører av høy kvalitet som Wayfair men du er i gode hender. Der finner du definitivt den perfekte utegrillen som passer best for dine behov.

Vi ønsker deg en flott grillsesong og alltid en autentisk og avslappet grillopplevelse!

hagefest grill kullgrill  grillfest fest kullgrill