Strålende solskinn, frisk luft og en beroligende lyshet … hvis bare de påtrengende, etsende fluene ikke var der! De kommer overalt og forstyrrer oss når vi spiser, når vi legger oss, når vi snakker. Og selv om det heldigvis ikke finnes noen farlige fluer i dette landet, ønsker vi å bli kvitt dem så raskt som mulig, ikke bare på rommene våre, men også på balkongen eller terrassen. Uavhengig av at disse insektene også har sin spesifikke rolle i næringskjeden og bidrar til fruktbarheten i jorda, regnes de også som sykdomsvektorer og er derfor ikke ønsket på bordet i det hele tatt. Men du trenger ikke å bruke kjemikalieklubben med en gang, fordi du forurenser miljøet unødvendig og kan også skade din egen helse. I dag skal vi avsløre noen effektive, naturlige metoder du kan bruke til å drive fluene vekk. Erklær krig mot de frekke bråkmakerne og nyt sommeren under åpen himmel.

Du kan drive fluene bort med naturlige hjemmemedisiner og smarte tips

Kjør vekk fluene med naturlige hjemmemedisiner

Kjør vekk fluene med planter og krydder

Interessant nok liker ikke fluene og de fleste insekter generelt lukten av noen av våre favorittplanter. Og det passer oss selvfølgelig veldig godt. Fordi disse enten kan plasseres som friske planter på balkongen, på bordet eller i vinduskarmen og danne en duftbarriere for den flygende naggen.

Eller du kan bruke dem i form av essensielle oljer. For å gjøre dette, tar du vanligvis en tom sprayflaske og fortynner oljene med vann. Utemøblene og tekstilene samt rekkverket på bordet eller terrassen sprøytes deretter med det. Du kan også tilsette et par dråper eterisk olje til 1 ml ml baseolje og påføre denne blandingen på din egen hud. Utfør alltid allergitesten på forhånd på et lite hudområde og utelat øye, munn og nese.

De lukter ikke bare himmelsk, men er også en fantastisk sommerdekorasjon til bordet

kjøre bort kjøtt med planter og krydder

Noen av de mest effektive plantene og krydderne mot fluer og mygg er:

  • basilikum
  • lavendel
  • rosmarin
  • Sitron geranium
  • Sitrongress
  • mynte
  • eukalyptus
  • Tomatplanter
  • Chili eller cayennepepper
  • Nelliker

Duftlamper med essensielle oljer fra disse plantene eller røkelsespinner med slike dufter er også veldig praktiske. På spisebordet eller et annet sted i nærheten avgir de deretter sin fortryllende lukt. Fluene merker dette umiddelbart og flykter på kort tid.

Sitron og eddik liker ikke husfluer i det hele tatt!

Fluer avskrekkes også av sure lukter. Du kan allerede føle den ubehagelige duften av fjerning langt unna og ganske enkelt unngå stedet hvor den kommer fra. Eddik og sitron, samt lime, står høyt på listen her. Du kan enten legge en liten bolle full av eddik på bordet eller på vinduskarmen, eller alternativt spray den regelmessig med eddikvann. Sitronene og limene tilbyr til og med en mye hyggeligere variant, som du ikke bare driver fluene med, men også lager en vakker dekorasjon. Bare kutt sitronene i to og dryss kuttet med fedd. fullstendig!

Du kan også sette opp en liten kjele med basilikum eller lavendel

Kjør bort fluene med sitroner og nellik

Vannposer skal drive bort de irriterende skadedyrene

Overtro eller ikke … du kan bare prøve det selv. Fordi effekten av en vannpose på fluene ikke er vitenskapelig bevist, og det er derfor det kan argumenteres. Likevel henger mange mennesker poser fylt med vann ved vinduet, på balkongen eller på et tre i hagen for å drive fluene. Noen legger til og med noen kobbermynter i den for å øke den reflekterende effekten. Fordi det antas at insektene blir avskrekket av det reflekterte lyset og løper bort. Høres rart ut, riktignok. Men hvem vet, det er definitivt verdt et forsøk, ikke sant?

Lag en enkel flyskrekk selv av en pose

utvise fleigen med en vannpose

Sett opp en fluefelle

Hvis alle disse ressursene ikke er nok, kan du drive fluene vekk ved å skaffe klebebånd og fluefeller fra spesialforhandlere, eller du kan enkelt lage dem selv. Her er nøyaktig hvordan du lager en fruktfluefelle. En helt annen type felle er de såkalte kjøttetende plantene, for eksempel Venus flytrap. Du kan allerede kjøpe disse i mange hagesentre og sette dem opp hjemme.

Mindre eksemplarer er til og med tilgjengelig fra 10 euro

Fluer driver bort venus flytrap kjøttetende planter

Ekstra tips: Du kan til og med bruke naturmidler mot de aggressive hestefuglene og bruke dem til å lage en DIY fluespray. Bare bland 500 ml organisk eplecidereddik og 500 ml vann og tilsett 300 ml annen essensiell olje, for eksempel rosmarinolje, lavendelolje eller neemolje, om ønskelig. Spray hesten din med den, unngå mykt vev, munn og øyne. Ikke glem å utføre allergitesten på forhånd!

Så du kan kjøre fluene bort med røkelsespinner

Fordel kjøtt med røkelsespinner på bordet

Oppdag den velduftende kraften til Palo Santo

Kjør vekk fluene med palo santo røkelsespinner

En smart og sjarmerende idé mot fluer og mygg – lykter!

Jage vekk fluene med lykter fulle av rosmarin og sitroner

Hva du trenger for dette:

Kjør vekk fluene med rosmarin og sitroner

Og så er det veldig raskt og enkelt!

Kjør bort fluene med essensielle oljer og rosmarin

Kjør bort fluene med rosmarin og lime

Kjør vekk fluene gjør deg selv med rosmarinlykter

Bruk naturens styrke mot deg selv!

Forvis fluene med basilikum

Kjør vekk fluene med chili og pepper

Kjør bort fluene med lavendel i en gryte

Kjør bort fluene med lavendel

Kjør bort fluene med lavendelolje

Kjør vekk fluene med eteriske oljer