Lengter du etter tidløs kult og frigjørende retardasjon på to hjul? Hva med en vintage moped? Eller kanskje du allerede er den stolte eieren av en slik perle? Mopeder har faktisk vært i full gang i noen år nå og kan sees oftere og oftere på gatene våre. Det som begynte som en integrert del av ungdomskulturen på 60-, 70- og 80 -tallet, er nå mer en trend for ekte kjennere som har en svakhet for tilfeldigheter og å være annerledes.

Mopeden – en endeløs historie

Avledet fra motorsykkel, betyr moped faktisk noe som en motorisert sykkel. Derfor har ekte, klassiske mopeder alltid pedaler som brukes til start, bremsing og som et trinn for foten. En moped er en moped ved lov som ikke må overskride en maksimal hastighet på 25 km / t. Med et tilsvarende testsertifikat kan du kjøre et slikt kjøretøy i Tyskland fra 15 år og i Sveits fra 14 år.

klassiske mopeddeler

Etter at mopeder var den største drømmen for mange tenåringer på 60- og 70 -tallet, led de senere et ganske tilbakeslag med introduksjonen av hjelmer og som et resultat av økende velstand og raskt utviklende trafikkteknologier. Mer moderne scootere erstattet de klassiske motorsyklene, og disse var nesten glemt en stund.

I omtrent 10-15 år har det imidlertid blitt observert et skikkelig comeback av de gode stykkene. Spesielt i Sveits, hvor mopeden er kjærlig "Motorsykkel" eller "Pfupf" kalles, finner kulten flere og flere følgere, fra forskjellige generasjoner. Hvert år arrangeres spennende moped- og mopedarrangementer som internasjonale møter, løp og maraton, hvor du kan møtes utendørs og dele en felles lidenskap.

mopedmaraton

Finn mopeddeler av høy kvalitet

Med kultvekkelsen opplever både produksjon av reservedeler og mopedrestaurering en merkbar økning. Mange verksteder og til og med unge selskaper spesialiserer seg allerede på dette og gir sitt betydelige bidrag til å opprettholde mopedkulten. Heldigvis kan du til og med finne alle slags mopeddeler på nettet, for eksempel mofakult.ch finne og bestille. Det engasjerte teamet og den tekniske kunnskapen bak det muliggjør et bredt spekter av reservedeler fra kjente produsenter så vel som fra vår egen produksjon.

moped deler kult

Velprøvde mopedmerker som Piaggio, Puch, Pony, Sachs, Zündapp, Solex, Tomos eller Cilo er selvfølgelig representert først. Så du kan enkelt og profesjonelt forvandle din kjære til et veldig kult blikkfang i perfekt teknisk stand. Fordi i tillegg til motoren, er hjertet i maskinen, rammen, eksosen, grep og sal selvfølgelig viktige komponenter som sikrer mer kjørekomfort og visuell nytelse. Ekte mopedvifter setter også stor pris på mindre detaljer som bjelle og tanklokk, og hjertet begynner å slå raskere når de finner de riktige.

finne mopeddeler

Nyt den ikoniske følelsen av frihet når du kjører moped. Føl vinden på huden din og sett deg selv i en avslappet tilstand av evig ungdom. Få mopeden din i topp stand og delta på en spennende tur i år eller vær med på den neste store internasjonale mopedmøtet.

Suksess og mye moro med kulten!

mopeddeler av høy kvalitet