Mye har endret seg siden de første scooterne rullet på steinbelegget i byene våre på 1920 -tallet. Disse har også blitt modernisert og omgjort til de populære byscooterne. I 2000 forårsaket imidlertid en taiwansk ingeniør en virkelig revolusjon på dette området: stuntscooteren ble oppfunnet. Denne helt spesielle typen scooter blir mer og mer populær blant unge og eldre bilister og har blitt en virkelig trendsetter. Hvorfor det? Vi vil fortelle deg nedenfor hva som skiller en slik scooter fra andre scootere og hva du bør vurdere når du kjøper.

stunt scooter tenåringer

Hva gjør en stunt -scooter så spesiell?

Det er ingen tilfeldighet at stunt -scootermiljøet vokser raskt over hele verden. Fordi det ligner på BMX og skateboard, er dette ikke bare et transportmiddel, men et ekte stykke sportsutstyr med en ekstrem berøring. Å vise sine egne ferdigheter, praktisere perfeksjon, fylle opp med adrenalin og bli bedre og bedre – alt dette motiverer flere og flere barn og unge, men også voksne som aldri har vokst opp. I skateparker og haller, så vel som på individuelle ramper og halvrør, kan du jevnlig forfølge din lidenskap for scootere og tilbringe uforglemmelige stunder med likesinnede og lære nye hopp og triks.

stuntscooter pexels board sayles

I motsetning til byscootere og andre sparkescootere, er en stuntscooter hovedsakelig forskjellig i utformingen. Dette er fordi den ikke lenger kan brettes og styret ikke kan justeres heller. Dette øker stabiliteten og robustheten til konstruksjonen til denne scooteren enormt, og den tåler de store belastningene ved ekstrem kjøring.

Forståelig nok er det viktigste med en stunt-scooter førsteklasses kvalitet. Fordi optimal motstandskraft er viktig når du trener og utfører triks og stunts. Det er derfor alltid lurt å kontakte produsenter av høy kvalitet, som f.eks https://www.chilli-proscooter.de/, se deg rundt og spill det trygt. Ikke bare vil du finne den perfekte stuntscooteren for deg eller dine barn, men du vil også motta optimal spesialistråd og mange praktiske tips.

stunt scooter pexels brett sayles

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe en stuntscooter?

En av de viktigste aspektene du bør vurdere i kjøpsbeslutningen, er din erfaring. Fordi det i utgangspunktet er to forskjellige versjoner som tilbys i spesialbutikker – Komplette scootere og tilpassede scootere. I det første tilfellet er dette helt monterte enheter der alle deler er godt koordinert av fagfolk. Disse scooterne er ideelle for nybegynnere og yngre sjåfører som ennå ikke har fått nok erfaring. Mens tilpassede scootere foretrekkes av avanserte brukere som ønsker å montere enheten selv. Dette gir deg friheten til å kombinere forskjellige elementer fra forskjellige merker og designe din egen individuelle speedster.

I utgangspunktet gjelder følgende funksjoner når du velger en stuntscooter:

  • Høyden på styret skal være mellom navlen og hoftene for å sikre optimal stabilitet;
  • Størrelsen og bredden på dekket er basert på størrelsen på føttene og bygningen;
  • Jo større hjul, jo raskere er du (størrelsen er vanligvis mellom 100 og 125 mm);
  • Slitebestandige hjul med eiker laget av metallkjerner er klassikeren her;
  • Spesielt når du kjøper online, må du alltid se etter standarden på komprimeringssystemet (ICS, HIC eller SCS);
  • Leter etter høy kvalitet fra produsenten og et godt pris-ytelsesforhold.

stunt scooter rampe pexels board sayles

Velg farge og design etter din smak og stil, og ikke glem at sikkerhet alltid kommer først når du kjører en stuntscooter. Kjøp den riktige hjelmen så vel som skinnebenet, kneet og albuebeskyttelsen med en gang. Spesielle hansker gir hendene et enda sikrere grep om håndtakene.

Ta deg god tid når du skal kjøpe scooteren din, og stol på erfaringen fra utprøvde spesialister. Øv med tålmodighet og lidenskap og få mest mulig ut av det!

stuntscooter kelly sikkema unsplash