Takket være moderne paleontologiteknikker er det ikke lenger like vanskelig eller tilfeldig å finne dinosaurfossiler som for noen år siden. Det er flere skjeletter der ute nå, men det tar fortsatt noen få millioner dollar å legge en dinosaur til din personlige samling. Dette er også tilfellet med Diplodocus -skjelettet, som ble funnet i Wyoming, USA, i 2012.

I følge auksjonslisten til Paris auksjonshus Aguttes Denne nære slektningen til Diplodocus er nesten 90 prosent fullstendig og utelukkende sammensatt av et enkelt eksemplar. Mange dinosaurskjeletter inneholder bein som kommer fra flere forskjellige prøver. Men det er langt ikke alt som gjør funnet så unikt. Fossilen har store biter av mumifisert hud og har passende kallenavnet Skinny.

Det enorme planteetende krypdyret når 6 m i høyden og 12 m i lengden

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert 6 meter høyt og 12 meter langt

Store hudstykker er bevart

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert på kne og hånd med hud på

Skinny kan ha sett noe sånt ut

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert for dinoens antatte utseende

Diplodocus ved navn Skinny er veldig unik

Et fransk selskap kalt Paleomoove Laboratory oppdaget, gravde ut og lagret, restaurerte og monterte Skinny fra 2018 til 2019. Paleontologene har dokumentert hele prosessen og håper å kunne undersøke noen prøver på et tidspunkt. Med en høyde på over 6 m og en lengde på rundt 12 m, ble Skinny nylig stilt ut i Terminal 5 på Heathrow flyplass i London.

Skjelettet forventes å koste mellom 1,5 millioner dollar og 1,8 millioner dollar. Auksjonen finner sted 13. juni kl Hotel InterContinental Paris Le Grand i stedet for. Diplodocus er kanskje ikke så merkbar som en T-Rex, Triceratops eller en annen mer gjenkjennelig dinosaur. Men Skinny regnes for å være en av de mest komplette og best bevarte sauropodene i verden.

I tillegg til det 90 prosent komplette skjelettet, er Diplodocus -hodeskallen nesten 70 prosent komplett, noe som er sjeldent hos dinosaurer av denne størrelsen. I følge paleontologen Eric Mickeler er rundt tre fjerdedeler av sauropodene som vises på verdensbasis utstyrt med kopier av hodeskaller av gips eller harpiks. Skinny inneholder også store mengder mumifisert hud.

Verdifull hodeskalle er nesten fullstendig bevart

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert av tynn hals og hodeskalle

Skinny antas å være rundt 150 millioner år gammel

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert på ribbe- og ryggradsfossil

På grunn av den bemerkelsesverdige tilstanden, er det derfor en god sjanse for at Skinny vil utløse en budkonkurranse mellom museer som ikke bare er interessert i å undersøke prøven, men også vise den for å tiltrekke besøkende. I 112 år var Dippy the Diplodocus en av hovedattraksjonene ved Natural History Museum i London. Faktisk, i dette tilfellet var det en kopi av høy kvalitet. Skinny er autentisk, så det ville være en enda større attraksjon.

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert fossile fotben

Unikt Diplodocus -skjelett med hud vil bli auksjonert på halen helt ryggvirvelben