Båter og skip er vannscootere som folk har brukt og utviklet på forskjellige måter i tusenvis av år. Folk med forskjellig kultur og opprinnelse brukte dem til å reise raskt fra punkt A til punkt B, for å utforske og erobre nye områder, for å handle, for å føre krig og for å plyndre. Spesielt seilbåter gjorde det mulig for våre forfedre å sørge for konsekvent, rask og rimelig sikker transport og handel, ikke bare mellom byer i samme region, men også mellom kontinenter. De utviklet seg fra enkle flåter til moderne seilbåter som kan bevege seg med en hastighet på 65 knop eller 120 km / t under optimale forhold. I dag brukes båter og skip til mange av de samme formålene som for tusenvis av år siden. I motsetning til da, er det mye mer tilgjengelig å lære å seile. I dagens artikkel skal vi gi deg et innblikk i denne morsomme og givende hobbyen.

Vil du lære å seile? Det burde du vite på forhånd! hobby for hele familien

Lær å seile og hvorfor det er verdt det

Seiling er en flott hobby som du kan bruke til å slappe av fantastisk etter en travel uke på jobben. Det bringer deg nærmere naturen og lar deg utforske fantasifulle steder som bare kan nås med båt. Seiling gir deg også en flott mulighet til å fiske og dykke blant korallrev og gamle skipsvrak.

De siste årene har en ny trend til og med dukket opp mot å bo nesten utelukkende på en båt eller yacht, jobbe derfra og reise rundt i verden på denne måten. Eventyr, ikke sant? Vitenskapelige studier viser nå at mennesker som bor i nærheten av innsjøer, hav og andre store vannmasser er mindre stresset, nyter bedre generell helse og til og med føler seg mer kreative.

Vil du lære å seile? Det burde du vite på forhånd! utforske magiske steder

Den største hindringen som hindrer de fleste i å utøve denne spennende hobbyen er selvfølgelig kostnaden. Mange tror at seiling bare er ment for kjente stjerner og eliten. Selv om dette kan være sant, spesielt hvis du vil eie en yacht eller andre store vannscootere. I de fleste tilfeller er seiling imidlertid mye billigere enn det ser ut ved første øyekast. Det finnes utallige utleieprogrammer organisert av lokale yachtklubber så vel som båteiere. Både unge og erfarne seilere kan ta del i disse. Med nok erfaring og båtlisens kan du til og med delta i yachtløp eller såkalte regattaer.

Du vil finne mange tilbud for å lære å seile på Internett. Det er imidlertid best å få opplæring fra en sertifisert og erfaren instruktør. Vår personlige anbefaling er den av DMYV og VDS anerkjente båtskolen Müritz. I hjertet av Mecklenburg Lake District kan du trene nesten hele året i nesten alle vannsport.

Vil du lære å seile? Det burde du vite på forhånd! seilbåter yachter seilskole

Seiling er ikke uten risiko

Seiling er uten tvil en flott hobby som alltid overrasker og imponerer. Det er en drøm som går i oppfyllelse for alle som forestilte seg som en pirat eller en viking i ungdommen. Som med enhver hobby krever seiling mye dyktighet, kunnskap og selvfølgelig en viss fysisk styrke. Tross alt må du alltid holde seilbåten i perfekt stand og kunne styre den i ønsket retning.

Vi har alle hørt eller lest historier om at sjøfolk blir fanget i plutselige og farlige stormer til sjøs. Store skip svelget av uhyrlige bølger. Til tross for all moderne teknologi og fremskritt, skjer det dessverre fortsatt seilulykker.

Vil du lære å seile? Det burde du vite på forhånd! båt racing regatta

Selv om mange tenker på seiling som en mulighet for de rike og berømte å nyte sol og champagne borte fra publikum, krever hobbyens virkelighet mye tid og krefter for å lære og oppleve.

Vil du lære å seile? Det burde du vite på forhånd! seiltau knute vet