Den beste tiden på året er endelig tilbake. Når temperaturen stiger og forekomsten faller, gleder vi oss nå veldig til å feste utendørs. Vi kan invitere noen venner eller slektninger til hjemmet vårt og organisere en avslappet og glad sommerfest i vår egen hage eller på takterrassen. Men slik at vi kan feire med god samvittighet, bør det ideelt sett være null avfall eller minst mulig bærekraftig. Så fremfor alt plastfritt og med lite eller ingen sløsing. Nesten umulig? Tuller du? Er du seriøs når du sier det! I dag gir vi deg noen gode tips om hvordan du lager et bærekraftig utendørs fest uten noe stort oppstyr. Ved å gjøre det, gjør du ikke bare noe godt for miljøet og helsen din, men også lommeboken din på lang sikt.

zero waste summer party tips

Bærekraftig bordpynt og fat

Bestikk og sugerør i plast, samt engangsservise og billige duker som bare brukes én gang, har ingen plass på festbordet ditt. På den annen side foretrekker du stilige duker og løpere, så vel som hele bordmatter laget av naturlige fibre som bomull og lin. Disse er slitesterke og slitesterke, har en behagelig følelse og finnes i et stort utvalg av farger og mønstre. Pen porselen og keramiske tallerkener samt glass med elegant design er tilgjengelig i alle prissegmenter og for enhver smak. Du kan kjøpe disse i henhold til dine personlige preferanser. I stedet for å bruke konvensjonelle sugerør, anbefales det å kjøpe sugerør av metall eller sugerør av bambus. Så en ting er sikkert: hvis du velger bordpynt og fat av høy kvalitet bestemme deg, har du allerede tatt det første viktige skrittet mot å feire null avfall.

borddekorasjon sommerfest null avfall

Atmosfærisk lys gir komfort

Spesielt om kvelden skaper stearinlys riktig stemning på og rundt bordet. Men ikke glem å unngå søppel så mye som mulig. Telysene, som ofte brukes som praktiske, er dessverre ikke et godt valg. De etterlater seg utallige aluminiumskåler, som stort sett havner i restavfallet og ikke blir resirkulert. I stedet for telys kan du bytte til elegante vokslys, som brenner i mye lengre tid og ikke etterlater noe sløsing. Utsmykkede lanterner eller lanterner kan dyktig oppgradere dem. Moderne og energibesparende LED-varianter er selvfølgelig også en flott bærekraftig variant.

organisere sommerfestlyslykter

Sunt å spise og drikke

Mens øyet også spiser, ønsker ganen definitivt å få pengene sine. Deilige og nylagede delikatesser bør ikke mangle på sommerfesten din. For å være bærekraftig og null avfall igjen, bør du velge regionale og sesongbaserte grønnsaker og frukt samt økologisk kjøtt eller fisk. Hvis mulig, kjøp i uemballerte butikker eller på det ukentlige markedet og forvis mineralvann fra plastflasker for godt. Selve tappevannet er høyt Stiftung Warentest mye sunnere og fremfor alt billigere. Fingermat, knasende salater, hjemmelaget sitronade og lette sommerdesserter kan tilberedes raskt og enkelt. Økologisk øl er også en utmerket idé som kommer i flasker som kan returneres og fortsatt er sunt på samme tid.

Ekstra tips: Du må under ingen omstendigheter kaste matrester. Du kan rett og slett gi disse til gjestene dine i murkrukker, bivoksduker eller i andre gjenbrukbare beholdere når de sier farvel eller benytter seg av bærekraftig matdelingskonsept.

null sommerfest spise drikke bio

Grill bærekraftig

Glem engangsgriller og foretrekker de som kan brukes flere ganger og fremfor alt lenge. Enten foretrekker du elektriske griller eller de som fungerer på kull. I det andre tilfellet må du bruke lokalt kull. Ellers kan det være at det inneholder ulovlig tropisk trevirke som kommer fra rovdrift i utviklingsland. Olivenstein eller vinranker, som allerede finnes i spesialforretninger, er et godt alternativ. Unngå også å bruke aluminiumsfolie eller aluminiumsbrett når du griller. Disse forårsaker ikke bare unødvendig avfall, de kan til og med være helseskadelige. Små panner i rustfritt stål, grillspyd eller til og med racletteform fungerer som en praktisk og bærekraftig erstatning. Grill bare uemballerte produkter og tilbered de deilige sausene og dippene selv.

sommerfest null avfall grill

Det er best å gi gjestene beskjed på forhånd om at du planlegger å organisere en sommerfest uten null avfall. Det kan være et tema eller klesbyttefest, hva du vil. Hvis mulig, hold deg til tipsene våre og beskytt miljøet. Feir med god samvittighet og fra hjertet. Vi ønsker deg en fantastisk sommer og mye moro med dine nærmeste!

organisere sommerfestborddekorasjoner null sløsing

sommerfest null sløsing